CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Pesentació de la campanya de prevenció de VIH/SIDA: El lloc no importa. La lluna és imprescindible.

cjib | 19 Gener, 2006 16:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Segons les darreres dades del Pla Nacional sobre la SIDA, l'any passat, a Espanya, es van produir 2.071 nous casos de SIDA, sent el 43% dels mateixos per transmissió sexual.

A les Illes Balears segons les dades del Centre Nacional d’Estadística al 2004 es diagnosticaren 81 casos, el que suposa un taxa per milió d’habitants de 85.7, la més alta de tot l’estat espanyol, seguida molt per darrera de la comunitat de Madrid amb una taxa del 68.2 %. Si ho comparam amb el 2003 hi ha hagut un important increment passant de 67 casos al 2003 a 81 el 2004.

Així mateix les dades del Centre Nacional d’estadística posen de manifest que el major percentatge de casos es dona entre la població jove. Paral·lelament, dades de l'enquesta de Salut i Hàbits Sexuals reflecteixen que, a pesar que els i les joves entre 18 i 29 anys utilitzen més el preservatiu que les persones més majors, un 40% d'ells no va utilitzar sempre el preservatiu amb les seves parelles ocasionals.

Segons el parer del Consell de Joventut de les Illes Balears queda molta feina per fer, i no només oferint informació sobre la malaltia, sinó també en el canvi d'actituds, intervenint en factors que influïxen en el comportament preventiu dels i les joves. Cal destacar, entre ells, la percepció del risc, els ideals romàntics, la erotització de l'ús del preservatiu, les habilitats de comunicació o l'autoestima.

Els objectius concrets del Consell de Joventut de les Illes Balears, són oferir una informació clara, senzilla, bàsica i específica a la població juvenil sobre les formes de transmissió i prevenció del VIH; contribuir a l'acceptació i normalització de l'ús del preservatiu; sensibilitzar a la població juvenil sobre la importància de la prevenció del VIH/SIDA; fomentar la negociació de l'ús del preservatiu en les relacions sexuals per a prevenir la transmissió del VIH i altres infeccions de transmissió sexual, així com els embarassos no desitjats; i facilitar l'accés de la gent jove al preservatiu com mitjà eficaç de prevenció.

La campanya que avui presentem “El lloc no importa . La lluna és imprescindible” ha estat elaborada pel Consejo de la Juventud de España amb el suport de la Secretaria del Pla Nacional sobre la SIDA, per treballar per als joves i els joves en la prevenció.

Es tracta d'un material preparat per i per a joves, el que garanteix la seva adequació i eficàcia a l'hora de transmetre els missatges. Inclou un fullet informatiu amb un contingut i un llenguatge clar i de fàcil comprensió i lectura; altre fullet sobre la prova de la SIDA; cartells; una guia destinada a facilitar la labor dels mediadors en el seu treball amb el col·lectiu jove; preservatius masculins i femenins i lubrificants; i un pac vídeo – fórum format per alguns curtmetratges sobre el tema.

El CJIB distribuirà: 5000 fulletons sobre la prova de VIH, 6400 fullletons d’informació general, 1500 postals,12.000 preservatius, 400 lubricants i cartells.

Els diferents materials seran distribuïts entre les associacions juvenils de les Illes Balears, els centres i punts d’informació juvenil, casals de joves, etc.

La imatge i el lema d’aquesta campanya van ser triats en un concurs de cartells convocat en el 2004.

Aquesta idea va partir de la pretensió que fossin els propis joves els que presentessin propostes de disseny per a reforçar les conseqüències positives de l'ús del preservatiu en les relacions sexuals per a prevenir el VIH/SIDA, garantint que les pràctiques sexuals segures també són alternatives, agradables i positives.


Comentaris

 

Esta molt be la campanya pero....

Jo | 20/01/2006, 22:15

Hem de incentivar l'us del preservatiu per evitar no tan sols el SIDA sino altres enfermetats de transmisio sexual. No podia estar més d'acord pero... Per què entregau lubricants!!! quin sentit té per l'erradicacio del SIDA?? no ho se pero si m'ho podeu explicar me farieu un gran favor. Gracies
 

Una Campanya més global

petit princep | 23/01/2006, 12:02

Per prevenir la Sida no només s’ha de fer tenint en compte a col•lectius de persones concretes, sinó que s’ha de fer des de una perspectiva més global i tenint en compte a tota la població en risc, (és a dir, tota la que manté relacions sexuals), això fa que la campanya sigui molt global i es treballin diversos aspectes per reduir la transmissió de malalties: sensibilització, informació, facilitar eines preventives (preservatius) i eines complementaries a les preventives (lubricants); en situacions determinades hi ha persones que si no tenen lubricant no utilitzen el preservatiu i per tant s’exposen a la infecció de malalties de transmissió sexual i entre elles el VIH.
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb