CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

El Conseller Mateu Cañellas reconeix errades en les polítiques de joventut

cjib | 14 Maig, 2009 14:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

ELS REPRESENTANTS DEL CJIB I DE LES ENTITATS JUVENILS, EXPOSAREN LES QUEIXES EN UNA REUNIÓ MARCADA PER LA TENSIÓ GENERADA DURANT LES DARRERES SETMANES

Ahir a la nit, es celebrà a la seu del Consell de Joventut de les Illes Balears, l’esperada reunió entre els representants de les entitats juvenils del Consell de Joventut de les Illes Balears i el Conseller d’Esports i Joventut, el Sr. Mateu Cañellas.

La reunió, sol·licitada per els màxims responsables de les associacions juvenils i el propi CJIB, arrel del malestar generat per l’estat de les polítiques de joventut i les darreres decisions de la Direcció General, transcorregué en un clima de màxima expectació, sobre tot, quan hi comparegué, acompanyant al Conseller, el propi Joan Artigues, Director General de Joventut amb un equip de càrrecs i tècnics de la Conselleria.

Durant la reunió, que s’allargà fins passades les nou de la nit, Rafel Sedano, President del CJIB exposà al Conseller tot una sèrie de punts, que les entitats havien pactat anteriorment per tractar, a on les accions de la Direcció General de Joventut no han estat satisfactòries i que causaren el malestar de les passades setmanes. Aquests foren;  desenvolupament de la llei de joventut, Pla Jove, Comissió Interdepartamental de Joventut, transferències de les competències al Consell de Mallorca, mesures provisionals i decret de temps lliure, II Congrés de Joventut, pressupost del CJIB, retràs de les subvencions, supressió dels campaments d’estiu, accions en matèria de voluntariat i supressió dels camps de treball.

El Conseller, Mateu Cañellas, després de reconèixer errades i d’explicar el context en que es va trobar la Direcció General de Joventut fa quasi dos anys, explicà que, es comprometia a incrementar els esforços per tal de millorar els canals de comunicació reconeixent que els emprats fins ara mitjançant la Direcció General no havien funcionat. Posteriorment anà contestant a les preguntes que li  formularen els distints representants juvenils, comprometent-se als següents acords, que seran signats per escrit amb la Conselleria; A/ reunió urgent entre la Conselleria i les entitats de la Taula del Lleure del CJIB, per tractar temes prioritaris com els campaments d’estiu, camps de treball i mesures provisionals, B/ enviar el proper dilluns un document amb l’estructura de la Direcció General de Joventut i assegurar-hi la participació del CJIB en tots aquells que així ho senya-li la llei, C/ assumir les despeses de lloguer del CJIB, D/ assumir les despeses de vols entre illes per tal d’assegurar la participació dels representants juvenils a les reunions en matèria de polítiques de joventut, E/ cercar solucions immediates perquè els treballadors del CJIB cobrin.

A banda d’això, Cañellas assegurà que, vetllaria des de la Conselleria perquè s’avancés en la resta de punts presentats (Pla Jove, Comissió Interdepartamental, transferències, etc.) garantint que es compliran i per aquest motiu, oferir la seva disposició per tal d’elaborar un calendari amb el CJIB i fer-ne un seguiment personal, mediant si cal, directament amb el CJIB. Per últim, i davant les declaracions dels darrers dies, s’avançà per deixar clar que el Consell de Joventut de les Illes Balears és l’ interlocutor amb el Govern en matèria de joventut i el màxim òrgan de representació dels joves de les Illes Balears, com marca la llei i que la voluntat de la seva conselleria és de màxima col·laboració.

Al finalitzar la reunió, Rafel Sedano manifestà que “la reunió ha estat satisfactòria per ambdues parts i que ara toca anar concretant i complint tots els acords”, si més no, lamentar, que veu difícil poder donar un tomb a una sèrie de temes per falta de temps. Així tot definí l’encontre com a constructiu i positiu per desencallar diversos punts de cara al futur.  

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb