CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

El moviment associatiu juvenil indignat per les nul·les polítiques de joventut

cjib | 12 Maig, 2009 07:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CONSELLER CAÑELLAS HA ACCEDIT  A UNA REUNIÓ AMB ELS
REPRESENTANTS DE LES ENTITATS JUVENILS EL PROPER DIMECRES 
 
Avui dimecres 6 de maig, el Consell de Joventut de les Illes Balears, amb la presència de representants de les entitats que en formen part, ha dut a terme una roda de premsa per denunciar les polítiques de joventut dutes a terme durant l’actual legislatura. 
 
Rafel Sedano, president del CJIB i actuant com a portaveu de les associacions juvenils més representatives de les Illes Balears adherides a la reivindicació, ha manifestat la preocupació per l’estat actual de les polítiques de joventut del Govern de les Illes Balears. Les Entitats, que es reuniren el passat dissabte en Consell de Presidents, acordaren emprendre accions de protesta contra els dirigents en matèria de joventut,
apuntant com a responsables de la situació a la Direcció General de Joventut i per extensió a la Conselleria d’Esports i Joventut. En aquest sentit Rafel Sedano ha dit que "cal depurar responsabilitats dins la Conselleria i donar explicacions a les entitats juvenils de les Illes Balears” i ha anunciat que en aquest aspecte el Conseller Mateu Cañellas ha accedit a reunir-se amb el CJIB i amb els representants de les entitats juvenils per donar explicacions, el proper dimecres 13 de maig a les 19’00 h. a la seu
del Consell de Joventut. 
 
El malestar s’origina, quan a prop de dos anys de govern, no s’ha complit ninguna de les reivindicacions del Consell de Joventut, ni s’ha donat resposta a les demandes o propostes de millora de les associacions juvenils formulades durant tot aquest temps.
La situació, segons paraules de Rafel Sedano, “s’agreuja per la supressió de serveis del Govern sense donar cap alternativa quan així s’havia promès, per exemple, amb les fires de joventut o més recentment i per sorpresa de tots, amb els campaments d’estiu o amb els camps de treball”. Aquesta situació, d’esgotament sistemàtic per part de la Direcció General, ha provocat la plantada de l’actual comissió permanent, anunciant que no tornarà a reunir-se amb ells si no hi ha resultats, envers de paraules i promeses, damunt la taula.
 
Tota la nota de premsa aquí

El CJIB ha treballat durant quasi dos anys amb l’actual Direcció General de Joventut per avançar en una sèrie d’indicadors de l’estat de les polítiques de joventut per als propers quatre anys, tals com; desenvolupament de la llei de joventut, Pla Jove, Comissió Interdepartamental de Joventut, transferències de les competències al Consell de Mallorca, mesures provisionals i decret de temps lliure, II Congrés de Joventut, subvencions, etc. El resultat, després de dos anys és que no s’ha avançat i la situació general ha empitjorat a causa de la deixadesa.
 
Per acabar d’empitjorar la situació general, s’han produït dos fets recents que indignen als agents juvenils, un que les subvencions que permeten les activitats de totes les associacions juvenils de les Illes no han sortit publicades fins fa manco d’una setmana, provocant un retràs que afecta greument a la planificació de les activitats de les associacions i dos, el Govern no ha fet efectiu la subvenció nominativa que permet el funcionament ordinari del CJIB, provocant que no és puguin complir els objectius d’aquesta entitat de dret públic ni afrontar despeses ordinàries del CJIB com pagar les nòmines als seus treballadors.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb