CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Les Joves de les IB tenen un 13 % menys de salari que els homes joves.

cjib | 06 Març, 2009 16:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 El CJIB PRESENTA LES DADES DE L’OBJOVI REFERENTS A DONA JOVE DE LES ILLES BALEARS I LA SEVA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA
El proper diumenge,  8 de març, es celebra el dia internacional de la dona treballadora i des del  Consell de Joventut de les Illes Balears, volem manifestar el nostre compromís en la lluita per  l’eradicació de les desigualtats per raó de gènere. Des del CJIB Celebrem aquest dia internacional per denunciar que a dia d’avui, en ple segle XXI, encara no s’ha assolit la plena igualtat entre dones i homes,  anant més enllà de celebrar un simple fet històric, ens trobam amb una lluita del present que ens afecta cada dia.
En aquest sentit s’ha pronunciat, a la roda de premsa d’avui matí, la Sra. Marta Carrió (Vice presidenta del CJIB) presentant les dades de l’OBJOVI (Observatori jove d’ habitatge del CJE) del darrer trimestre del 2008, a on entre d’altres dades, destaca per una banda, que les dones de les Illes Balears amb estudis superiors creix dia rere dia per sobre dels homes, però per altra, avui en dia, es manté la quota diferencial entre dones i homes en els càrrecs de direcció, en favor dels darrers.
Entre les dades de l’OBJOVI, destaca també que les dones joves de les Illes Balears tenen un 13% menys de sou que els homes joves tot i que, com anteriorment s’ha mencionat, tenen més formació. En quan a habitatge, crida l’atenció que les dones Joves de les Illes haurien d’incrementar un 268’93 % el seu salari per a poder accedir de forma digne a un habitatge (el límit tolerable d’aportació del salari a l’habitatge és d’un 30 %). 
Beatriu Gamundí (secretaria del CJIB i responsable de l’àrea d’igualtat d’oportunitats) ha declarat que el CJIB es compromet a iniciar una feina continua amb l’administració pública per tal d’assolir que la igualtat de gènere, es treballi de forma transversal en tots i cada un dels departaments, recordant també a totes aquelles dones que han lluitat, fins i tot donant la vida, per assolir la plena igualtat, manifestant que la història de les dones és la nostra història en majúscules.  
Per últim, el Sr. Rafel Sedano (president del CJIB) ha presentat una campanya per a sensibilitzar al moviment associatiu juvenil i per extensió al joves de les nostres illes, que consistirà en enviar una postal electrònica a les entitats juvenils i la seva difusió dins les xarxes socials virtuals.
Document amb totes les dades pitjant aquí
Per a més informació: Rafel Sedano, President del CJIB:  650 391 924.    
                                      Marta Carrió, Vice presidenta del CJIB: 659 278 249


Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb