CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Nota Premsa XL Assemblea Consell de Joventut de les Illes Balears

cjib | 02 Març, 2009 08:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

L’ASSAMBLEA DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES
ILLES BALEARS EXIGEIX AL GOVERN MÉS
INICIATIVA ENVERS LES POLÍTIQUES DE JOVENTUT

 
S’han aprovat prop de vint propostes de resolució tractant diversos aspectes d’actualitat social i s’ha elegit una nova representant per Formentera
 
Aquest dissabte s’ha dut a terme la XL Assemblea General Ordinària del Consell de Joventut de les Illes Balears on, com a fet destacable, s’havien de tractar prop de vint propostes de resolució que tractaven, principalment, sobre les polítiques de joventut que està aplicant el Govern actual, a més d’altres propostes sobre l’actualitat social i política i que afecta al jovent de les illes.
 
La Comissió Permanent ha presentat, i s’ha aprovat per amplia majoria, l’informe de gestió de les actuacions realitzades des de l’anterior assemblea, així com la proposta de distribució del pressupost que es disposa per aquest any 2009. Com a fet destacable s’ha de tenir en compte que, per segon any consecutiu, el govern ha congelat el pressupost destinat a la plataforma d’entitats, amb la qual cosa es redueix la quantitat real de la que disposa el CJIB ja que les nòmines de l’equip tècnic, el lloguer del local on es té la Seu i altres despeses si que sofreixen, almenys, l’augment referent a l’IPC.
 
De l’Assemblea també s’ha de destacar la incorporació de Raquel Gonzalez, membre de l’associació juvenil Comissió de Festes de Santa Maria, com a Vocal per Formentera. Amb la incorporació de na Raquel ens trobam que la comissió permanent passa a tenir 6 dones i tres homes, fet que es considera que s’ha de celebrar ja que el treball fet a l’àrea de la Dona, inclosa al Grup de Treball d’Igualtat d’Oportunitats, pareix que treu els seus fruits pel que fa a la incorporació de la dona en els càrrecs de dirreció de les entitats juvenils. A més de na Raquel, s’ha de tenir en compte que la Comissió Permanent actual compta amb més representants de les illes menors (cinc), amb dos representants d’Eivissa, n’Elena Calvano i en Jordi Escandell, i altres dos de Menorca, na Verònica Melià i en Rubén Martí, mentre que de Mallorca n’hi ha 4 (Rafel Sedano, Marta Carrió, Beatriu Gamundi i Aina Domínguez). Aquest fet demostra l’esforç per treballar per la igualtat dels joves de les diferents illes.
 
Respecte a les reivindicacions presentades mitjançant propostes de resolució, es poden destacar les referents a la necessitat de més accions envers les Polítiques de Joventut d’aquestes illes mitjançant, per exemple, l’elaboració d’un Pla Jove (després de 5 anys), la elaboració d’un Decret definitiu sobre temps lliure (després de 3 anys) o millorar les condicions del jovent voluntari que vol dur a terme cursos de lleure. Respecte el pressupost destinat tant al CJIB com a les entitats, s’ha demanat un augment de les partides (que fa anys que estan congelades o augmenten sols l’IPC) i, a més, que el pressupost del CJIB estigui adscrit al CJIB enlloc de dependre de la voluntat de la Direcció General competent. Pel que fa a polítiques socials, s’ha aprovat demanar la retirada de la vacuna del virus del Papil·loma (almenys temporalment), el suport al reconeixement de l’avortament com a Dret i no com a delicte (acompanyat d’una formació i informació major) i l’adhesió tant a les campanyes de celebració de l’aniversari de la Declaració de drets Humans i a la Aliança Balear contra la pobresa. Finalment també s’han aprovat diverses resolucions per tal de demanar que es respectin els drets lingüístics dels usuaris que utilitzin el
català a la sanitat pública, reprovar el Govern central per els incompliments en matèria de finançament per les illes, recamar una facultat de medicina a les Illes Balears i donar suport a les manifestacions d’estudiants que lluiten contra la implantació del Pla Bolonya a les universitats. Així mateix s’ha reclamat la creació d’un codi ètic de la política per controlar l’acció dels càrrecs polítics que presumptament estigui relacionat amb la corrupció.
 
Finalment s’ha duit a terme la clausura, a càrrec de Margalida Font, Consellera de Joventut de Formentera, Tomeu Grimalt, Director Insular de Joventut del Consell de Mallorca, i Roger Gili, secretari del Consell Nacional de Joventut de Catalunya.
 
Per a més informació: Rafel Sedano Porcel: 679 406 326

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb