CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

ES CONSOLIDEN ELS CONTRACTES PRECARIS EN LA POBLACIÓ JOVE DE LES ILLES BALEARS

cjib | 10 Gener, 2008 15:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS HA PRESENTAT A MENORCA I A MALLORCA LES DARRERES DADES DE L’OBSERVATORI JOVE DE TREBALL I OCUPACIÓ
Rafel Sedano, President del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i Joan Capó, President del Consell de Joventut de Menorca (CJME) han presentat a Maó les darreres dades de l’Observatori Jove de treball i ocupació (OBJOVEM) junt amb José Luís Arroyo (CJE), responsable de l’OBJOVEM. Així mateix Joan Ferrà i Jaume Morey, Responsable d’emancipació del CJIB i secretari del CJIB respectivament, han presentat l’estudi a Mallorca.
A les respectives presentacions s’han destacat i explicat la mala situació del jovent de les Illes Balears pel que fa a l’àmbit de l’ocupació i el treball. Segons les darreres dades recollides per l’OBJOVEM, el 42,2% de la població jove ocupada de les Illes Balears té un contracte temporal, per obra i servei o per circumstàncies de la producció i els contractes indefinits assoleixen un 57.9%,  13% menys que la població adulta, i, d’aquests, un 5% són indefinits discontinus, superant en quatre punts a la mitjana estatal (1%).
Un altre dada significativa és que els CJIB ha volgut destacar ha estat la del sou dels joves Balears, que és un 10% més baix que la mitjana de l’estat, aquesta dada és especialment dramàtica si tenim en compte l’alt cost de vida amb el que s’enfronten els nostres joves; el preu de l’habitatge, el preu dels productes de primera necessitat, el cost de la insularitat, etc. Respecte els sous, des del Consell de Joventut de les Illes Balears, també s’ha volgut incidir en l’aspecte de les diferencies del sous entre sexes on, segons l’estudi realitzat, el salari mitjà d’una dona jove (851’18 euros) és de prop de 200 euros menor que un home jove (1024’27 euros)..
Així mateix, Rafel Sedano i Joan Ferrà, han manifestat, amb fermesa, a cada una de les respectives presentacions, la voluntat del Consell de Joventut de les Illes Balears, de continuar treballant contra l’ocupació precària i els sous baixos de la nostra població jove, així com instar, amb contundència, a les administracions responsables a donar solucions reals i efectives a aquest problema i a d’altres que es desprenen de l’informe i aplaudeixen el compromís del Govern actual i, concretament, del Conseller de Joventut i del Director General, de tirar endavant un Observatori de Joventut a nivell de les Illes.
El butlletí nº2 de l’Observatori Jove de treball i ocupació a Espanya (OBJOVEM), el podreu trobar a la web: www.cje.org

Comentaris

 

primera feina.

Pep Torro | 10/01/2008, 15:46

El meu fill major, 22 anys, va començar una feina al passat desembre. A una botigue de maquetes a Ciutat. A la setmana o això, va demanar a l'amo a veure si li feia un contracta i l'assegurava. Li contestar que s'assegures ell. Autonom?.
Va fer 10 dies de feina, i li pagar 150 €.
Ben vingut al sistema laboral.

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb