CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

EL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS DEMANA LA ELABORACIÓ D’UN PLA DE JOVENTUT PER LES ILLES BALEARS

cjib | 24 Octubre, 2007 12:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des de 2004 no existeix cap tipus de Pla en matèria de Joventut a les nostres illes, tot i que així ho indica la llei de Joventut

El Consell de Joventut de les Illes Balears ha dut a terme aquest matí una roda de premsa per tal de demandar a l’actual Govern de la Comunitat Autònoma la elaboració d’un Pla de Joventut per tal de dissenyar les línies d’actuació dels propers anys en matèria de joventut, tal i com s’indica a la Llei de Joventut.

Des del Consell de Joventut de les Illes Balears demanam que s’entengui que les Polítiques de Joventut d’una comunitat no es duen a terme sols des de la seva direcció general de joventut, sinó des de totes les conselleries i des de la pràctica totalitat de departaments que hi ha a cada una, a on s’apliquen mesures que, entre d’altres, també afecten a la joventut (mobilitat, educació, salut, treball...).
Per tant, s’exigeix al Conseller d’Esports i Joventut i al seu Director de Joventut que liderin un procés on hi participin tots aquests departaments i s’elabori un Pla que reculli les accions que hi haurà i que s’aplicaran o que s’haurien d’aplicar per tal d’establir una base sobre les Polítiques de Joventut de les Illes balears.

Entre els anys 2001 a 2004, existia un Pla de Joventut que assentava les bases del treball que es duia a terme des de les administracions, per tal de millorar la situació del jovent de les Illes. Amb el canvi de govern de l’any 2003, aquest Pla passà a una utilitat mínima. Aquest fet es produí, en part, perquè s’aprovà sense estar acceptat per totes les forces polítiques del Parlament. És per això que, des del CJIB s’exigeix que el nou Pla de Joventut que s’elabori ha d’estar totalment consensuat entre els diferents grups parlamentaris per tal d’evitar que un simple canvi de govern deixi sense utilitat aquest eina que es considerada com a bàsica per les polítiques que es duen a terme pel jovent de les Illes.

Per tal d’elaborar un Pla complet, amés de la participació dels diferents departaments del Govern, es necessari comptar amb l’aspecte interinstitucional i, per tant, tenir l’aprovació dels diferents Consells Insulars, més ara que les competències en aquesta matèria estan transferides, així com amb els municipis, que, per proximitat, són els primers implicats en les necessitats de la joventut. A la llarga també s’hauran d’elaborar els diferents plans de joventut de caire insular i municipal. Amés, des del CJIB es demana que en el procés d’elaboració del nou Pla de Joventut de les illes Balears es prioritzi i valori l’opinió de la joventut i que no es faci d’esquena a la seva realitat i, en aquest sentit, el Consell de Joventut de les Illes Balears s'ofereix, i vol formar part activa, per col·laborar i participar activament en tot allò que sigui necessari per dur a terme aquest Pla.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb