CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Les associacions juvenils de les Illes Balears es comproneten amb la igualtat de gènere

cjib | 01 Octubre, 2007 15:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 
Les associacions juvenils de les Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana
es comprometen amb la igualtat de gènere

Un centenar de representants del moviment associatiu jove aproven a Llíria una declaració amb les seues propostes per construir una societat més igualitària i justa

El Triangle Jove, espai de col·laboració del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), ha celebrat aquest cap de setmana la seua Trobada d’Entitats. Sota el lema "Homes i dones joves construint igualtat", la IX Trobada ha reunit un centenar de joves per reflexionar al voltant de les desigualtats encara vigents entre homes i dones, mitjançant diverses ponències, tallers i grups de debat.

La Trobada es celebra anualment i constitueix així, a més a més, un espai on les entitats dels tres territoris aprofiten per fer xarxa, per establir llaços, compartir experiències i fins i tot començar a treballar conjuntament. "Les entitats que participen a la Trobada del Triangle Jove són molt diverses entre sí, però el diàleg sincer entre unes i altres és possible ja que totes compartim un mateix objectiu: millorar la societat actual i oferir solucions o alternatives a les mancances que presenta", ha comentat Joaquín Sansano, president del CJCV.

Segons declaracions del president del CJIB, Rafel Sedano, "tothom parla de gènere, però sovint ens falta un discurs coherent, un coneixement profund d'aquesta problemàtica. La formació sobre gènere ha de ser prioritària, cal que totes i tots continuem treballant per eradicar les desigualtats a tots els àmbits, tant a l'esfera pública com a la privada".Establir models de relacions afectives i sexuals on les persones siguin lliures per escollir, difondre un corrent de pensament que responsabilitze els homes en la lluita per l'eradicació de les desigualtats de gènere, potenciar iniciatives per accelerar la superació de la divisió dels rols masculins i femenins i impulsar polítiques destinades a la conciliació de la vida laboral i personal, aplicar projectes educatius igualitaris o crear projectes de col·laboració entre els diferents agents educadors... són tan sòls algunes de les propostes consensuades per les entitats participants.

En paraules de Jaume Soler, president del CNJC, "una societat que vol progressar ha de comprometre's amb la igualtat, i en açò és essencial la implicació de totes les parts. Per això esperem que les administracions, els mitjans de comunicació, el teixit associatiu i el conjunt social escolti les propostes presentades aquest cap de setmana".

A la cloenda de la IX Trobada del Triangle Jove han assistit Susi Subiela (regidora de Joventut i Comunicació de l'Ajuntament de Llíria), Joan Artigues (Director General de la Joventut del Govern de les Illes Balears) i Eugeni Villalbí (Secretari General de Joventut de la Generalitat de Catalunya), els quals han destacat aiximateix la responsabilitat de les institucions en la construcció d'una societat sense cap tipus de discriminació.

La IX Trobada del Triangle Jove, un any més, ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb