CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Trobada Triangle Jove - nota de premsa

cjib | 27 Setembre, 2007 13:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Un centenar de joves d'entitats de les 4 illes, valencianes i catalanes es reuneixen aquest cap de setmana a Llíria
L'associacionisme jove reflexiona sobre la igualtat de gènere aquest cap de setmana a Llíria

El Triangle Jove, espai de col·laboració del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), organitza un any més la seua Trobada d'Entitats. 120 representants d'associacions juvenils de les tres comunitats participaran a aquesta novena edició, que es celebrarà a Llíria del 28 al 30 de setembre sota el lema Homes i dones joves construint igualtat.

"Promoure la interrelació entre associacions juvenils és un dels objectius bàsics del Triangle Jove, i la Trobada d'Entitats és sense dubte un espai d'encontre privilegiat per a la població jove associada de les tres comunitats", comenta Joaquín Sansano, president del CJCV.

La Trobada permet, a més a més, debatre i reflexionar fins arribar a un discurs comú, un posicionament consensuat sobre aquells temes que interessen especialment a la població jove. Segons Jaume Soler i Rios, president del CNJC, "les associacions juvenils hem de ser un dels principals motors de canvi social en el camí cap a una societat més justa i igualitària. Totes i tots hem de continuar treballant, formant-nos i reflexionant per fer de les nostres associacions el millor exemple del compromís que des del Triangle volem assumir amb la igualtat".

La jornada del dissabte s'obrirà amb una ponència a càrrec de la professora i escriptora valenciana Rosa Sanchis Caudet, qui realitzarà una introducció a la temàtica i posarà les bases teòriques que hauran d'enriquir la discussió posterior. Després començaran els diversos tallers i grups de debat on els participants, al llarg de tota la jornada, analitzaran les desigualtats de gènere existents a l'àmbit afectiu-sexual, l'àmbit laboral i de poder i l'àmbit educatiu.

Per a Rafel Sedano, president del CJIB, "el gènere no pot ser una qüestió de dones, entre altres raons perquè amb la igualtat efectiva guanyarem totes i tots: els rols de gènere avui encara vigents discriminen brutalment les dones, però també limiten la llibertat dels homes per decidir com volen ser".

El diumenge es realitzarà el debat definitiu i aprovació de la declaració de la Trobada, un document que haurà de recollir el posicionament adoptat per tal de fer públiques les conclusions d'aquesta jornada de debat i reflexió. A les 12 hores tindrà lloc al saló de plens de Ca la Vila de Llíria la cloenda de la Trobada, on assistiran representants institucionals de les tres comunitats així com de la Xarxa Vives d'Universitats i la ciutat de Llíria. A continuació l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Llíria oferirà als participants una visita guiada pels monuments històrics de la ciutat edetana.

Aquesta novena edició de la Trobada d'entitats ha estat organitzada pel Triangle Jove amb la col·laboració de la Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives.

Convocatòria de premsa (País Valencià)
Cloenda de la IX Trobada d'entitats del Triangle Jove

Diumenge, 30 de setembre, 12 h

Saló de Plens de Ca la Vila - Plaça Major, 1. Llíria - País Valencià

Convoca: Triangle Jove, espai de col·laboració entre el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC)

La IX Trobada d'Entitats del Triangle Jove (més de 100 joves d'entitats juvenils) es tancarà el proper diumenge 30 de setembre a Llíria. La cloenda oficial de la Trobada tindrà lloc al Saló de Plens de Ca la Vila de Llíria i comptarà amb la presència de:

Susi Subiela, regidora de Joventut i Comunicació de l'Ajuntament de Llíria;
l'Il·lm. Joan Artigues Roig, Director General de Joventut del Govern de les Illes Balears;
l'Il·lm. Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya;
Rafel Sedano, president del Consell de la Joventut de les Illes Balears;
Jaume Soler, president del Consell Nacional de Joventut de Catalunya;
Joaquín Sansano, president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.
 
Més informació: Pablo Hernández, tècnic del Triangle Jove triangle@trianglejove.net - Telèfon mòbil 699 799 258 - www.trianglejove.net

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb