CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

El Consell de Joventut de les Illes Balears presenta kelifinder.com un portal d’informació sobre habitatge

cjib | 06 Març, 2006 11:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de la Joventut d'Espanya, en col·laboració amb el Ministeri d'Habitatge, ha posat en marxa kelifinder.com, una eina pionera en el nostre país ja que és el primer portal que recull i tracta totes les convocatòries i ajudes en matèria d'accés a l'habitatge i anuncis oficials sobre futurs habitatges que publiquen els ajuntaments, les comunitats autònomes i el mateix Estat.

Les Illes Balears, tot i comptar amb l’índex més alt d’emancipació també és una de les comunitats autònomes amb els preus dels habitatges més elevats, la qual cosa suposa que els i les joves de les illes han de destinar un 67% del seu sou per accedir a un habitatge i un 39.4 % si es tracta d’una llar jove.

Un dels problemes als quals s'enfronten els i les joves a l'hora de buscar habitatge és la dificultat per identificar els recursos i les ajudes que existeixen i quin és l'organisme que les gestiona, a causa, fonamentalment de la dispersió i complexitat de la informació i a la descentralització de les competències en matèria d'habitatge.

Kelifinder.com és un portal dirigit a joves. Està pensat perquè qualsevol jove, de forma gratuïta, sense coneixements d'informàtica ni d'habitatge, pugui accedir fàcilment a la informació que necessita consultant les diferents bases de dades.

Així mateix, permet subscriure's a un Servei d'Alertes que envia per correu electrònic o mòbil la informació d'interès. Però a més de facilitar tota la informació útil a l'usuari, aquest servei proporciona una visió panoràmica de les polítiques, programes i recursos d'habitatge existents a Espanya. Per exemple, durant 2005 es van publicar 74 convocatòries i ajudes de les quals es van poder beneficiar el 66% de les localitats de tot l'Estat; el 59,5% de les mateixes van publicar ajudes i convocatòries per a joves menors de 35 anys i el 65,5% per a dones víctimes de la violència de gènere.

Per a Joan Ferrà , Secretari del CJE i president del CJIB, "facilitar l'accés dels i les joves a l'habitatge s'ha convertit en una prioritat de treball per al CJE i el CJIB Aquesta preocupació s'ha traduït, per exemple, en la creació de l'Observatori Jove d'Habitatge i de la Xarxa d'Equips de Treball. Kelifinder.com és una passa més en aquest procés, conscients que per a fomentar l'emancipació dels i les joves és imprescindible garantir la igualtat d'accés a la informació".

PLA DE LLANÇAMENT DE LA CAMPANYA

Per engegar aquest projecte, el Consell de la Joventut d'Espanya ha llançat una original i nova campanya de publicitat, creada per l'Agencia Shackleton, que, amb un llenguatge jove i en clau d'humor, connectarà perfectament amb el públic objectiu. Es tracta de les Keli Finder, unes sabatilles amb les quals trescar tota la ciutat a la recerca de pis, una vegada consultada tota la informació en el portal.

En concret, la campanya està basada en:

- Producció de 10.000 sabatilles Keli Finder que podran aconseguir-se en la web de les que 400 es distribuiran a les Illes Balears

- Producció d'un spot de 45 segons

- Cunya de ràdio gravada per Gomaespuma de 30 segons

- Mailing a líders d'opinió

- Distribució de flyers en punts de reunió de joves

- Campanya internet


Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb