CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

El CJIB demana als grups parlamentaris que presentin esmenes a la llei de joventut

cjib | 21 Febrer, 2006 12:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de la Joventut ha estat rebut per tots els grups parlamentaris amb l’excepció del Grup Popular

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha demanat a tots els grups parlamentaris poder mantenir una reunió per tal de traslladar-los les esmenes que el CJIB va presentar en el tràmit d’audiència pública i que no han estat incloses en el projecte de Llei de Joventut. El Consell de la Joventut ha estat rebut per tots els grups parlamentaris, amb l’única excepció del Grup Popular, i tots ells s’han mostrat molt interessats en les propostes del CJIB.

Rafel Sedano, vicepresident primer del CJIB, explica que “hem demanat als diferents portaveus del grups parlamentaris que en el debat parlamentari del projecte de Llei de joventut  presentin esmenes per tal que la nova Llei de Joventut reconegui el paper d’interlocutor del CJIB i la necessitat de dotar-lo  dels recursos necessaris per poder dur endavant la seva tasca”.

Les esmenes del CJIB, rebutjades en primera instància per la Direcció General de Juventut, feien també incidència en l’àmbit d’aplicació especial d’aquesta llei. El Consell de Joventut considera que  no es pot excloure els nousvinguts  de la seva consideració com a  jove de les Illes Balears. Sedano explica que “amb la nova llei, quan per raons d’estudis un jove hagi de residir de forma temporal fora de les Illes, haurà d’acreditar haver residits 10 anys a les Illes Balears per poder ser considerat un jove de les Illes Balears. Això vol dir que tots els nouvinguts majors de 7 o de 8 anys queden automàticament exclosos”.

Rafel Sedano també ha manifestat l’enorme preocupació del CJIB davant el règim sancionador que  estableix la llei. En aquest sentit, el representant del CJIB afirma que “escarrufa llegir que la nova llei habilita al personal inspector per “accedir, lliurement i sense avís previ, als locals, les instal·lacions juvenils, les activitats i els serveis sotmesos a aquesta normativa”.

Una altra de les propostes del CJIB que ha estat rebutjada per la Direcció General de Joventut ha estat la creació de  l’Observatori de la Joventut. Des del Consell de la Joventut recorden que aquesta eina ja havia estat anunciada en el debat parlamentari del pressuposts de la CAIB del 2005 i a la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de les Polítiques de Joventut, però que “sorprenentment i sense cap explicació ha estat eliminada amb l’única explicació de què no es considera oportú crear-lo en aquests moments”.

El CJIB també ha demanat als grups parlamentaris que recullin les seves esmenes en les quals proposen que es garanteixi la mobilitat dels joves de  les Illes Balears perquè puguin participar activament a la nostra societat amb igualtat d’oportunitats. El CJIB també vol que la llei reculli de  forma clara i explícita  que l’educació pública gratuïta i de qualitat  ha d’estar garantida, així com la finalització dels estudis obligatoris.

Finalment, el CJIB demana que llei de joventut no doni l’esquena a la realitat sociolingüística de les Illes Balears. En aquest sentit, Sedano recorda que “d’acord amb el resultat de l’estudi sociològic sobre la realitat juvenil de les Illes Balears, el 57 % del joves de les Illes no s’expressa bé  en  la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, la qual cosa fa palès la necessitat de prioritzar l’aplicació  de polítiques encaminades a la normalització lingüística dels joves de les Illes.


Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb