CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

El nou CJIB a premsa

cjib | 23 Gener, 2013 11:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

A continuació podeu veure els enllaços de l'impacte i del nou CJIB a la premsa:

  Última Hora. 20/1/2013

La Veu de Mallorca. 20/1/2013

 

 

 

 

 

La Federació del CJIB, ja és una realitat

cjib | 23 Gener, 2013 10:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 

Dissabte passat, a Ca'n Alcover, quedà cosntituïda la nova Federació del CJIB. Amb la participació de diferents entitats de totes les Illes Ballears, s'aprovaren els Estatuts de la nova Federació i es realitzà l'acte constitucional.

Aquesta Federació neix amb l'objectiu de reemprendre la tasca que durant més de 27 anys va realitzar el Consell  de la Joventut de les Illes Balears (CJIB,) com a  entitat de dret públic, abans de ser fulminada pel Govern de José Ramon Bauzá dia 31 d'agost de l'any passat. D'aquesta manera les entitats membres del CJIB planten cara un cop més per alçar la veu en favor dels joves de les Illes davant un Govern que durant aquesta legislatura ha aplicat dures retallades, i on el sector juvenil, ha patit  per partida triple les retallades, en sanitat, educació i en matèria de polítiques juvenils. 

 El CJIB treballarà durant aquests mesos per poder tornar a posar en marxa algunes de les iniciatives que es duien a terme abans del seu tancament. A més de continuar sent portaveu del jovent, en defensa dels drets d'un sector greument perjudicat per la crisi.

 

 

Comunicat de Premsa:comunicat constitucioCJIB _1_.pdf

Roda de Premsa: Dissabte 19, presentació de la Federació del CJIB

cjib | 16 Gener, 2013 09:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El proper dissabte dia 19 de gener, a les 12:30 es durà a terme una roda de premsa per realitzar la presentació de la recent consituïda federació del Consell de la Joventut de les Illes Balears.

Aquesta es durà a terme a Ca'n Alcover al Carrer de Sant Alonso, número 24 a Palma. A l'acte hi assitiran les diferents entitats que impulsen aquesta nova federació i hi estan convidats antics membres del dissolt CJIB.

El nou mail és federaciocjib@gmail.com i el telèfon de contacte és el 971 728903.

 

Com es fa...per gaudir-ne, associa't - Guia de participació estudiantil

cjib | 28 Novembre, 2011 13:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Als enllaços podeu baixar-vos la guia "Com es fa... per gaudir-ne, associa't" dirigida als estudiants universitaris per promoure la participació dins l'àmbit universitari.

portada_guia_participacio

2n congrés de joventut de les Illes Balears

cjib | 24 Març, 2011 13:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

pel programa, fulls inscripció i autoritzacions segueix l'enllaç: http://cjib.balearweb.net/album/4889

Botellada 2.0 Digues la teva

cjib | 02 Juliol, 2010 09:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Pots consultar l'esborrany d'ordenança per fer-hi les aportacions així com enviar missatges al Twitter i facebook del CJIB per fer-nos arribar la teva opinió deixant un comentari al esdeveniment de Botellada 2.0

Escola de Formació en polítiques de joventut: ecursos i desitjos dels municipis

cjib | 30 Octubre, 2009 08:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos recordam que la primera jornada de l'escola de formació en durà a terme el divendres dia 6 de novembre a la Casa de Cultura de Costitx

l'horari serà de les 9 a les 14 hores.

podeu aconseguir el programa aquí i el inscripcio.doc

 

L'edifici de Gesa centre socio-cultural per a joves...

cjib | 22 Octubre, 2009 15:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 0 1 347 1982 16 3 2434 11.773 1152x882 0 0 0

EL CJIB DEMANA A L’AJUNTAMENT DE PALMA QUE L’ANTIC EDIFICI DE GESA SIGUI UN CENTRE SOCIO-CULTURAL PER A JOVES

L’EDIFICI, ABANDONAT DES DE FA UN ANY, PODRIA ESDEVENIR UNA FÀBRICA D’INICIATIVES JUVENILS, NECESSÀRIA A LA CIUTAT DE PALMA I A LES ILLES

Durant els darrers dies ha estat noticia, per diverses raons, l’estat de l’antic edifici de Gesa abandonat fa prop d’un any. L’estat legal de l’edifici pareix ser confús, ja que que Gesa se’n desentén, el Grup Nuñez i Navarro afirma que sols és titular del solar i l’Ajuntament de Palma afirma que encara no té la titularitat.

Per tot això, el Consell de Joventut, sol·licitarà formalment, durant els propers dies a l’Ajuntament de Palma, la rehabilitació de l’edifici i la seva adequació per a poder-hi desenvolupar activitats destinades als joves de Palma i de la resta de les Illes. Cal recordar, que a les Illes tenim una gran mancança d’edificis destinats a la població jove respecte a altres indrets.

En aquest sentit, el CJIB exposarà la necessitat que altres administracions, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, s’impliquin en el projecte i hi participin en la financiació i la gestió, per tal d’assegurar un projecte ambiciós i de qualitat.   

El CJIB, sol·licitarà també poder traslladar-hi la seva seu en un futur per tal de, poder participar d’aquesta iniciativa i treballar amb garanties i promocionar les associacions juvenils de Palma i de la resta les Illes, en un espai que hauria de ser emblemàtic a les Illes Balears i un exemple de cara a l’exterior.

Rafel Sedano, president del CJIB, proposarà que entre altres usos, l’edifici disposi d’un hostal d’entitats, un espai destinat a expressions artístiques per als joves, una sala d’exposicions, una sala de conferències i projeccions, un Casal de Joves amb un servei d’informació i dinamització, espais d’oci, sales de formació i espais per a dur-hi a terme activitats alternatives (Rocòdrom cobert, Skate-parc, etc.). El CJIB estudiarà proposar que alguns d’aquests espais siguin autogestionats per les entitats i col·lectius juvenils.

El Consell de Joventut, proposa que l’edifici tengui també la finalitat de promoció i innovació de iniciatives i de polítiques juvenils, així com, d’expressions artístiques, esportives (esports minoritaris) i culturals, dutes a terme per joves.

 

Per a més informació: Rafel Sedano Porcel, President CJIB: 650 391 924

Dia internacional de la prova del VIH-Sida

cjib | 20 Octubre, 2009 11:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Avui dia 20 d'octubre es celebra el dia de la prova del VIH. Aquest fet ha provocat que algunes entitats socials, que treballen en la prevenció, tractament, sensibilització, educació de la VIH - sida a diverses ciutats, surtin al carrer a informar a la gent de que és la prova del VIH - Sida, de com es fa, que implica el fer-se-la i on es pot fer en funció de la teva CCAA.

Avui és el Dia internacional de la prova del VIH-Sida, per això algunes associacions vos convidam a que paseu per el vostre centre de salut i demanar per fer-vos-la.

La prova de la VIH és un dret per a la població, un dret que ha d'anar acompanyat del dret a la confidencialitat i anonimat.

A Palma l'associació Alas al llarg del dia d'avui realitzarà proves ràpides de manera gratuita, confidencial i totalment fiable a la Plaça d'Espanya des de les 11 a les 21 hores.

Eivissa dia 20 d’octubre de 12 a 14:30 i 16 a 21 h. en Vara de Rei.

Inca dia 22 d’octubre de 10 a 14:30 i de 16 a 20 h. en Plaça de Santa Maria.

Ciutadella dia 27 d’octubre de 11 a 14:30i de 16 a 20 h. en Plaça de la Catedral

Per obtenir informació sobre la prova podeu acudir a la seu del CJIB (C/ d'Ausiàs March, 3 baixos Palma) hi obtenir un fulletó amb informació de la campanya "condonéate"

De totes maneres al llarg de tot l'any es fan proves ràpides a la seu d'Alas de la Plaça Cardenal Reig nº4, 1ºA Palma, demanau cita al 971 71 44 88

 

Declaració de la XI trobada del Triangle Jove

cjib | 19 Octubre, 2009 11:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Declaració de la XI trobada del Triangle Jove
"Crisi i canvi en el model econòmic actual"
 

STOP al model econòmic actual

cjib | 19 Octubre, 2009 10:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 0 1 368 2099 17 4 2577 11.773 1152x882 0 0 0

LES ENTITATS JUVENILS DELS TRES CONSELLS APOSTEN PER UN CANVI AL MODEL  ECONÒMIC ACTUAL. ELS PARTICIPANTS DEL TRIANGLE JOVE, ENTRE ELLS 50 ILLENCS, APROVEN EN PLENARI, UN DOCUMENT AMB PROPOSTES DE CARA A LES ADMINISTRACIONS.

Aquest cap de setmana, s’ha celebrat a Sant Feliu de Guíxols la onzena Trobada del Triangle Jove, espai de formació i debat del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Els assistents al Triangle Jove, 150 representants de les entitats juvenils dels consells de joventut dels tres territoris, han aprofitat la trobada per reflexionar sobre la situació de crisi actual, les causes i la seva incidència sobre la població jove, a més de debatre tot un seguit de propostes, que s’han anat elaborant, per plantejar a les administracions i encaminar, conjuntament, societat civil i poders públics, una sèrie de mesures per modificar el model econòmic actual.

Durant el dia d’ahir, els participants analitzaren i abordaren la temàtica de la present edició, en quatre eixos; canvi econòmic, canvi ambiental, Canvi social i canvi productiu. Fou precisament en aquest darrer, a on conduí el debat l’Eivissenca Maria Rata, de la Unió de Cooperatives de les Illes Balears.

Cal ressenyar, que durant la Trobada, s’han dut a terme activitats per tal de potenciar la coneixença de les associacions, tals com la fira d’entitats, que es dugué a terme a darrera hora de la jornada d’ahir. A continuació, els participants, pogueren gaudir de les actuacions dels grups musicals Del revés i Kumbes del Mambo.

En el dia d’avui, s’ha aprovat el document de la present edició i s’ha dut a terme l’acte de cloenda que ha comptat amb les intervencions de la Sra. Maria Teresa Ferrés, Vicepresidenta de la Diputació de Girona, el Sr. Pere Albó, Alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Sr. Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Rafel Sedano, president del CJIB, la Sra. Agnès Russiñol, presidenta del CNJC i el Sr. Denis-Albert Solaz, president del CJCV.

En la seva intervenció a la cloenda, Rafel Sedano, president del CJIB, ha felicitat als tres Consells i als seus delegats per la gran participació en aquesta trobada i apuntat que “el Triangle Jove és més viu que mai i  ara, un cop consolidats els objectius, toca ser més ambiciosos  de cara al futur i plantejar nous reptes”.

Per a més informació: Rafel Sedano Porcel, President CJIB: 650 391 924.

Manifestació "rebela't contra la pobresa", 17 d'octubre

cjib | 16 Octubre, 2009 09:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Jornades d'ambientalització, 13 i 14 de novembre

cjib | 15 Octubre, 2009 12:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

XI trobada Triangle Jove, (Nota de premsa)

cjib | 15 Octubre, 2009 12:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 0 1 320 1826 15 3 2242 11.773 1152x882 0 0 0

Joves de les Illes, catalans i valencians es trobaran a Sant Feliu de Guíxols per parlar d’alternatives al sistema econòmic actual

Es tracta de l’onzena Trobada Triangle Jove, organitzada pel Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV)

Cent trenta joves de les Illes, catalans i valencians participaran a l’onzena Trobada Triangle Jove, que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols sota el lema “Crisi i canvi en el model econòmic actual” entre els dies 16 i 18 d’octubre. Cal destacar la presència dels representants de les Illes amb 50 joves d’Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca.

I és que el jovent és justament un dels sectors més vulnerables als efectes de la crisi, però també pot esdevenir una oportunitat de canvi i des de l’associacionisme juvenil es vol aprofitar aquesta conjuntura per reflexionar sobre el model econòmic actual i com aquest afecta els drets socials, el model productiu i d’empresa, el respecte pel medi ambient o les finances mundials.

La Trobada Triangle Jove és l’espai comú en què representants d’entitats juvenils catalanes, valencianes i illenques es troben una vegada a l’any per debatre sobre aquelles qüestions transversals que afecten el jovent d’aquest àmbit territorial. Cada any té lloc en un dels tres territoris i l’any passat va celebrar-se a Alcúdia (Mallorca) sota el lema “Joves, mobilitat i model territorial”.

La presentació de l’onzena trobada es farà aquest dijous, 15 d’octubre, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i comptarà amb la presència de Rafel Sedano, president del CJIB, Agnès Russiñol, presidenta del CNJC, Denis-Albert Solaz, president del CJCV, i Anna Buxó, regidora de Joventut de Sant Feliu.

Durant la preparació de la trobada, el CJIB ha dut a terme, amb els participants de les Illes, un taller introductori als conceptes que es tractaran, durant aquest cap de setmana, al Triangle Jove. El taller fou coordinat pel sociòleg, Joan Amer i comptà amb la col·laboració de Bernat Riutort, professor  titular de Filosofia Moral de la Universitat de les Illes Balears.

 

Palma, 15 d’octubre de 2009

Per a més informació: Rafel Sedano, President del CJIB 650 39 19 24

Xerrada "La ciutadania contra la violència de gènere"

cjib | 07 Octubre, 2009 11:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El CJIB contra la violència de gènere

cjib | 25 Setembre, 2009 12:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

V Premis de joves empresaris de les Balears 2009

cjib | 25 Setembre, 2009 08:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ja podeu consultar les bases del V Premis Joves empresaris de les Balears 2009

teniu en compte tota la documentació que heu de presentar mirant la web.

més informació a:

Triangle Jove 2009, inscripcions a partir de dia 21 de setembre

cjib | 18 Setembre, 2009 09:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Jornades d'acolliment de la UIB

cjib | 14 Setembre, 2009 09:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El CJIB mantindrà una paradeta a la Fira d'entitats al llarg dels dos dies.

Vos hi esperam!

 

Cursos de Creu Roja Joventut

cjib | 09 Setembre, 2009 11:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Cursos de Temps Lliure

cjib | 09 Setembre, 2009 09:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquí teniu una selecció de l'oferta dels cursos de de temps lliure que organitzen les entitats que formen part del Consell de Joventut de les Illes Balears

Centre d' estudis de l'esplai:Curs d' Iniciació a l' esplai (Gratuït), de Monitor/a i director/a de temps lliure

 

Creu Roja Joventut: monitor de temps lliure ( caps de setmana)

Escoltes de Menorca: curs monitor/a i director/a de temps lliure, móduls concrets...

Escola de l'esplai:curs monitor/a i director/a de temps lliure, móduls concrets...

Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca: Foca bàsica (curs de monitor de temps lliure), FOCA aprofundiment (curs director de temps lliure), Formació escolta, seminaris, monogràfics i altres

 

El CJIB a la Diada Jove de Mallorca

cjib | 09 Setembre, 2009 07:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de Joventut participarà a la Diada Jove de Mallorca atenent al públic en dos puns concrets: Plaça Major i Via Roma

Esperam la vostre visita

Festes de la Terra '09 - CFSM

cjib | 01 Agost, 2009 09:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Rebuig a l'atemptat a Palma Nova

cjib | 31 Juliol, 2009 09:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 

COMUNICAT DE REBUIG A L’ATEMPTAT D’AVUI A PALMA NOVA

Davant l’atemptat d’avui, 30 de juliol de 2009, a Palma Nova (Calvià) en el que han resultat morts dos guàrdies civils, el Consell de Joventut de les Illes Balears, com a plataforma juvenil de referència de milers de joves associats i associades de les Illes Balears, vol manifestar el seu rebuig davant aquest fet violent, així com mostrar la seva solidaritat amb els familiars i amistats de les víctimes i animam als i les joves a participar de les mobilitzacions convocades.

CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS 
30 de juliol de 2009

Consell de la Joventut de Menorca

cjib | 15 Juliol, 2009 07:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Bingo solidari a Sa Pobla

cjib | 14 Juliol, 2009 12:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

BINGO SOLIDARI PER BURKINA-FASO

DIA:24 DE JULIOL

HORA: 19:30 HORES

LLOC:A LA PLAÇA DEL MERCAT A SA POBLA
ELS BENEFICIS ES DESTINARÁN A LA CONSTRUCCIÓ D'UNA ESCOLA
Organitza: ASSOCIACIÓ PA I MEL

Curs socorrista 2009

cjib | 14 Juliol, 2009 12:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El passat cap de setmana van tenir lloc al poliesportiu Prínceps d’Espanya, els dos darrers cursos de socorrista de piscina  organitzats pel Consell de Joventut de les Illes Balears, i subvencionats per la Direcció General de Joventut.
Aquest cursos han estat realitzats per un centenar de joves que formen part de les entitats del Cjib, mitjançant la  plataforma Taula del Lleure. S’han fet un total de cinc cursos, d’una durada de deu hores cada un d’ells.
Cada un dels cursos contenia dos mòduls, un de primers auxilis, amb continguts teòrics sobre el tema, i un altra de Salvament aquàtic, de caire pràctic.
Els joves que han superat els dos mòduls, han estat atorgats amb el títol de Socorrista de piscina, homologat per la Conselleria de Sanitat del Govern de les Illes Balears.

Colònies lingüístiques d'estiu

cjib | 15 Juny, 2009 09:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

per més informació visitau www.jovesllengua.cat

Dia Mundial de les Persones Refugiades, 20 de juny

cjib | 15 Juny, 2009 08:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Dia Mundial del Medi Ambient

cjib | 05 Juny, 2009 14:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Dia Mundial del Medi Ambient va ser establert l'any 1972 per les Nacions Unides dins del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient i es celebra cada any el 5 de juny. En la pàgina oficial trobareu més informació, us detaquem la pàgina de Consells per realitzar diàriament. Coincidint amb aquest dia s'estrenarà a nivell mundial la pel·lícula HOME.
 

Novè Aplec del Triangle Jove

cjib | 15 Maig, 2009 12:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

  Els consells locals de joventut de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià es reuneixen aquest cap de setmana al novè Aplec del Triangle Jove, a Alacant i Elx
La trobada començarà al vespre d’avui divendres al Castell de Santa Bàrbara d’Alacant. La cloenda tindrà lloc diumenge al migdia a Elx.

El Triangle Jove, creat l’any 1999, és la plataforma de coordinació i treball formada pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Nota de premsa
Consells locals de joventut del País Valencià, Illes Balears i Catalunya celebraran l’Aplec de Consells Locals 2009 aquest cap de setmana, del 15 al 17 de maig, per a posar en comú experiències de treball supralocal i comarcal. Les ciutats amfitriones són Alacant i Elx i el lema d’enguany, Fent xarxa des dels Consells Locals de Joventut.
Avui divendres es realitzarà l'obertura i inauguració de la trobada al Castell de Santa Bàrbara d’Elx, així com diferents dinàmiques de presentació dels i les participants. La jornada del dissabte es realitzarà a la pedania de La Marina i començarà amb la ponència marc Treballar en xarxa, treballar millor. A continuació tindran lloc panells d’experiències sobre estratègies i oportunitats en el treball supralocal. La Comarcalada de la Noguera, el Consell de Joventut d'Alacant, el Consell de Joventut d'Elx i el Consell de Gandia aportaran les seves experiències.
La tarda de dissabte serà per als tallers formatius. N’hi haurà tres de simultanis, sobre eines per al debat grupal, tecnologies 2.0 i estratègies de bona interlocució amb l’Administració. L’últim dia, diumenge 17, es realitzarà una visita al Parc Natural de Les Salines i tindrà lloc la cloenda del novè Aplec del Triangle Jove. Els presidents dels tres consells reunits resumiran les conclusions i els resultats de la trobada.
L’Aplec de Consells Locals de Joventut l’organitza la Fundació Triangle Jove, creada expressament el 2008 per a aixoplugar els preparatius i els fruits de les dues trobades a anuals que organitza la plataforma Triangle Jove.  L'Aplec serveix, doncs, per reflexionar i debatre a l'entorn de qüestions clau per al bon desenvolupament dels consells locals i plataformes territorials que formen part de les tres entitats. Al mateix temps, l'Aplec funciona com a espai de trobada entre uns consells i altres, on compartir idees i projectes, eines de treball i sobretot experiències. És una oportunitat per a connectar la joventut organitzada dels tres territoris i enfortir els grups de treball locals, figures essencials per a la participació dels i les joves.

MÉS INFORMACIÓ: www.trianglejove.net
David Guàrdia (Tècnic del Triangle Jove): 654 08 48 25

Seminari "Drets Humans i Dret Internacional Humanitari"

cjib | 14 Maig, 2009 16:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Creu Roja Joventut Illes Balears organitza aquest seminari programat per dia 23 de maig.

 per més informació contactau directament amb ells

El Conseller Mateu Cañellas reconeix errades en les polítiques de joventut

cjib | 14 Maig, 2009 14:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

ELS REPRESENTANTS DEL CJIB I DE LES ENTITATS JUVENILS, EXPOSAREN LES QUEIXES EN UNA REUNIÓ MARCADA PER LA TENSIÓ GENERADA DURANT LES DARRERES SETMANES

Ahir a la nit, es celebrà a la seu del Consell de Joventut de les Illes Balears, l’esperada reunió entre els representants de les entitats juvenils del Consell de Joventut de les Illes Balears i el Conseller d’Esports i Joventut, el Sr. Mateu Cañellas.

La reunió, sol·licitada per els màxims responsables de les associacions juvenils i el propi CJIB, arrel del malestar generat per l’estat de les polítiques de joventut i les darreres decisions de la Direcció General, transcorregué en un clima de màxima expectació, sobre tot, quan hi comparegué, acompanyant al Conseller, el propi Joan Artigues, Director General de Joventut amb un equip de càrrecs i tècnics de la Conselleria.

Durant la reunió, que s’allargà fins passades les nou de la nit, Rafel Sedano, President del CJIB exposà al Conseller tot una sèrie de punts, que les entitats havien pactat anteriorment per tractar, a on les accions de la Direcció General de Joventut no han estat satisfactòries i que causaren el malestar de les passades setmanes. Aquests foren;  desenvolupament de la llei de joventut, Pla Jove, Comissió Interdepartamental de Joventut, transferències de les competències al Consell de Mallorca, mesures provisionals i decret de temps lliure, II Congrés de Joventut, pressupost del CJIB, retràs de les subvencions, supressió dels campaments d’estiu, accions en matèria de voluntariat i supressió dels camps de treball.

El Conseller, Mateu Cañellas, després de reconèixer errades i d’explicar el context en que es va trobar la Direcció General de Joventut fa quasi dos anys, explicà que, es comprometia a incrementar els esforços per tal de millorar els canals de comunicació reconeixent que els emprats fins ara mitjançant la Direcció General no havien funcionat. Posteriorment anà contestant a les preguntes que li  formularen els distints representants juvenils, comprometent-se als següents acords, que seran signats per escrit amb la Conselleria; A/ reunió urgent entre la Conselleria i les entitats de la Taula del Lleure del CJIB, per tractar temes prioritaris com els campaments d’estiu, camps de treball i mesures provisionals, B/ enviar el proper dilluns un document amb l’estructura de la Direcció General de Joventut i assegurar-hi la participació del CJIB en tots aquells que així ho senya-li la llei, C/ assumir les despeses de lloguer del CJIB, D/ assumir les despeses de vols entre illes per tal d’assegurar la participació dels representants juvenils a les reunions en matèria de polítiques de joventut, E/ cercar solucions immediates perquè els treballadors del CJIB cobrin.

A banda d’això, Cañellas assegurà que, vetllaria des de la Conselleria perquè s’avancés en la resta de punts presentats (Pla Jove, Comissió Interdepartamental, transferències, etc.) garantint que es compliran i per aquest motiu, oferir la seva disposició per tal d’elaborar un calendari amb el CJIB i fer-ne un seguiment personal, mediant si cal, directament amb el CJIB. Per últim, i davant les declaracions dels darrers dies, s’avançà per deixar clar que el Consell de Joventut de les Illes Balears és l’ interlocutor amb el Govern en matèria de joventut i el màxim òrgan de representació dels joves de les Illes Balears, com marca la llei i que la voluntat de la seva conselleria és de màxima col·laboració.

Al finalitzar la reunió, Rafel Sedano manifestà que “la reunió ha estat satisfactòria per ambdues parts i que ara toca anar concretant i complint tots els acords”, si més no, lamentar, que veu difícil poder donar un tomb a una sèrie de temes per falta de temps. Així tot definí l’encontre com a constructiu i positiu per desencallar diversos punts de cara al futur.  

Mateu Cañellas, Conseller de Joventut i Esports, i el CJIB es reuneixen dimecres

cjib | 12 Maig, 2009 11:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

LES ENTITATS DEL CJIB, EXPOSARAN AL CONSELLER ELS MOTIUS QUE HAN PROVOCAT EL MALESTAR

AMB LA DIRECCIÓ GENERAL DE JOVENTUT

Per això es convoca a la premsa:
DIA: DIMECRES 13 DE MAIG DE 2009.
HORA: 19’00 hores.
LLOC: SEU DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS (C. d’Ausiàs March, 3, Palma). 

TEMA: 

Les entitats que formen el Consell de Joventut de les Illes Balears es reuneixen demà, dimecres 13 de maig, amb el Conseller d’Esports i Joventut per tal de, plantejar-li de primera mà, els motius que han generat les queixes i reaccions dels passats dies, en aquest aspecte, s’insistirà en que cal proposar solucions a tot un seguit de punts essencials en matèria de joventut . 
 
Els temes a tractar seran; Pla Jove, desenvolupament de la llei de joventut, Comissió Interdepartamental de Joventut, pressupost del CJIB, transferències de les competències al Consell de Mallorca, mesures provisionals i decret de temps lliure, II Congrés de Joventut, supressió de campaments d’estiu del Govern, supressió dels camps de treball i retràs amb les subvencions de 2009.
 
Per tot això, les entitats del CJIB, duran a terme una reunió preparatòria el mateix dia, dues hores abans de la reunió amb el Conseller. 

Manifest pel reconeixement del plurilingüisme

cjib | 12 Maig, 2009 08:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Els consells de Catalunya, Illes Balears, Euskadi i Astúries, amb el suport també dels d’Aragó i Galícia, exigeixen un reconeixement polític i normatiu explícit, que faci que l’Estat espanyol adapti la seva relació amb la ciutadania per tal d’adreçar-s’hi amb la llengua própia de cada territori.
 
La capital asturiana ha estat l’escenari elegit per escenificar la signatura d’aquest manifest consensuat per aquests quatre consells de la joventut. La presentació d’aquest document posa el punt i final a les I Jornades de Joventut i Llengües Minoritzades, que durant aquest cap de setmana han reunit a juristes, lingüistes, periodistes i membres del moviment associatiu juvenil a Oviedo per analitzar la situació d’aquestes llengües. Un concert del grup punk-rock asturià Misiva a Avilés, y un bon nombre de tallers a distints espais completaren el programa de les jornades.
 
Durant la roda de premsa, Paulino Feito, president del Conseyu de la Mocedá del Principáu d’Asturies, agrair que els seus homòlegs, basc, de les Illes Balears i català volguessin signar el manifest a Astùries. 
 
Rafel Sedano, president del CJIB, reclamà durant l’acte que l’Estat “adapti" la seva relació amb la ciutadania per dirigir-se a aquesta amb la llengua pròpia de cada territori

Esports i Joventut, la cara i la creu d'una mateixa Conselleria

cjib | 12 Maig, 2009 08:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

LA CONSELLERIA D’ESPORTS I JOVENTUT DESTINA 6.000.000 € A
INSTAL·LACIONS ESPORTIVES
 
Avui matí s’ha aprovat en Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Esports i Joventut, destinar 6.000.000 d’euros a inversions dins el Programa de Millora d’Instal·lacions Esportives i Juvenils del Govern de les Illes Balears a càrrec de la Fundació Illesport. Aquesta quantitat segons s’indica prové d’un romanent de desembre de 2007. 
 
Aquest fet ha sobresaltat al Consell de Joventut de les Illes Balears que, enfora de criticar les accions que es duguin en l’àrea d’esports, no compren com partides històriques i de quantia insignificant de Joventut quedin reduïdes a la mínima expressió, es a dir cero o siguin oblidades a l’hora de fer-se efectives. 
 
El descontent es déu,segons paraules de Rafel Sedano a que fa mesos que demanem solucions i explicacions sobre la partida del Consell de Joventut, sobre els Camps de Treballs, sobre els Campaments, etc. No criticam i no per vici (cosa que no ens agrada gens) res més que la falta d’interès per donar resposta a les demandes de les associacions juvenils, que sols es donen quan la pressió és forta i mitjançant premsa, com en aquests darrers dies, així tot, de moment no s’ha arreglat de forma efectiva
absolutament res. Per altre banda veiem com si es van donant resposta a altres problemàtiques amb xifres astronòmiques. 
 
Segons el president del CJIB, caldria que la Conselleria destines el mateix interès en resoldre problemes amb l’àrea de joventut i que en un moment com aquest, de dificultats per el teixit associatiu juvenil de les Illes Balears, fets públics com els 6.000.000 € d’un romanent del desembre de 2007 a instal·lacions esportives són una demostració de que hi ha Direccions Generals i interessos de primera i de segona.
 (Segueix)

El moviment associatiu juvenil indignat per les nul·les polítiques de joventut

cjib | 12 Maig, 2009 07:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CONSELLER CAÑELLAS HA ACCEDIT  A UNA REUNIÓ AMB ELS
REPRESENTANTS DE LES ENTITATS JUVENILS EL PROPER DIMECRES 
 
Avui dimecres 6 de maig, el Consell de Joventut de les Illes Balears, amb la presència de representants de les entitats que en formen part, ha dut a terme una roda de premsa per denunciar les polítiques de joventut dutes a terme durant l’actual legislatura. 
 
Rafel Sedano, president del CJIB i actuant com a portaveu de les associacions juvenils més representatives de les Illes Balears adherides a la reivindicació, ha manifestat la preocupació per l’estat actual de les polítiques de joventut del Govern de les Illes Balears. Les Entitats, que es reuniren el passat dissabte en Consell de Presidents, acordaren emprendre accions de protesta contra els dirigents en matèria de joventut,
apuntant com a responsables de la situació a la Direcció General de Joventut i per extensió a la Conselleria d’Esports i Joventut. En aquest sentit Rafel Sedano ha dit que "cal depurar responsabilitats dins la Conselleria i donar explicacions a les entitats juvenils de les Illes Balears” i ha anunciat que en aquest aspecte el Conseller Mateu Cañellas ha accedit a reunir-se amb el CJIB i amb els representants de les entitats juvenils per donar explicacions, el proper dimecres 13 de maig a les 19’00 h. a la seu
del Consell de Joventut. 
 
El malestar s’origina, quan a prop de dos anys de govern, no s’ha complit ninguna de les reivindicacions del Consell de Joventut, ni s’ha donat resposta a les demandes o propostes de millora de les associacions juvenils formulades durant tot aquest temps.
La situació, segons paraules de Rafel Sedano, “s’agreuja per la supressió de serveis del Govern sense donar cap alternativa quan així s’havia promès, per exemple, amb les fires de joventut o més recentment i per sorpresa de tots, amb els campaments d’estiu o amb els camps de treball”. Aquesta situació, d’esgotament sistemàtic per part de la Direcció General, ha provocat la plantada de l’actual comissió permanent, anunciant que no tornarà a reunir-se amb ells si no hi ha resultats, envers de paraules i promeses, damunt la taula.
 
Tota la nota de premsa aquí

 (Segueix)

Invitació 25 Aniversari de l'Escola de Formació de Caps

cjib | 22 Abril, 2009 09:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Conferència a càrrec de Felip Munar

cjib | 27 Març, 2009 09:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos convidam a assistir a l'activitat emmarcada dins la Jornada Jove de Cultura popular del Consell de Joventut de les Illes Balears que es durà a terme durant aquest cap de setmana (divendres i dissabte) a Lloseta.

La situació actual de la cultura popular a les Illes Balears
  a càrrec de Felip Munar i Munar, Doctor en filologia catalana i Lingüística General

demà, Divendres 27 de març a les 19'30 hores al Centre Social Flassaders (C. de la Ferreria, 8-10. Palma)

Activitat gratuïta i oberta al públic en general

 

Protocol d'incentius i descomptes per al públic als teatres municipals de Palma

cjib | 23 Març, 2009 15:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

l'Ajuntament de Palma i amb la intenció de fomentar els hàbits culturals, la creació de mecanismes d’inclusió social, oferir suport a col·lectius i entitats i l’acompanyament educatiu i juvenil ha creat un PROTOCOL D’INCENTIUS I DESCOMPTES PER AL PÚBLIC DELS TEATRES MUNICIPALS.

per accedir al text íntegre podeu pitjar aquí

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb