CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informaciˇ mÚs diÓria del CJIB, notes de premsa, articles d'opniˇ, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Escola de Formaciˇ en polÝtiques de joventut: ecursos i desitjos dels municipis

cjib | 30 Octubre, 2009 08:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos recordam que la primera jornada de l'escola de formació en durà a terme el divendres dia 6 de novembre a la Casa de Cultura de Costitx

l'horari serà de les 9 a les 14 hores.

podeu aconseguir el programa aquí i el inscripcio.doc

 

L'edifici de Gesa centre socio-cultural per a joves...

cjib | 22 Octubre, 2009 15:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 0 1 347 1982 16 3 2434 11.773 1152x882 0 0 0

EL CJIB DEMANA A L’AJUNTAMENT DE PALMA QUE L’ANTIC EDIFICI DE GESA SIGUI UN CENTRE SOCIO-CULTURAL PER A JOVES

L’EDIFICI, ABANDONAT DES DE FA UN ANY, PODRIA ESDEVENIR UNA FÀBRICA D’INICIATIVES JUVENILS, NECESSÀRIA A LA CIUTAT DE PALMA I A LES ILLES

Durant els darrers dies ha estat noticia, per diverses raons, l’estat de l’antic edifici de Gesa abandonat fa prop d’un any. L’estat legal de l’edifici pareix ser confús, ja que que Gesa se’n desentén, el Grup Nuñez i Navarro afirma que sols és titular del solar i l’Ajuntament de Palma afirma que encara no té la titularitat.

Per tot això, el Consell de Joventut, sol·licitarà formalment, durant els propers dies a l’Ajuntament de Palma, la rehabilitació de l’edifici i la seva adequació per a poder-hi desenvolupar activitats destinades als joves de Palma i de la resta de les Illes. Cal recordar, que a les Illes tenim una gran mancança d’edificis destinats a la població jove respecte a altres indrets.

En aquest sentit, el CJIB exposarà la necessitat que altres administracions, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, s’impliquin en el projecte i hi participin en la financiació i la gestió, per tal d’assegurar un projecte ambiciós i de qualitat.   

El CJIB, sol·licitarà també poder traslladar-hi la seva seu en un futur per tal de, poder participar d’aquesta iniciativa i treballar amb garanties i promocionar les associacions juvenils de Palma i de la resta les Illes, en un espai que hauria de ser emblemàtic a les Illes Balears i un exemple de cara a l’exterior.

Rafel Sedano, president del CJIB, proposarà que entre altres usos, l’edifici disposi d’un hostal d’entitats, un espai destinat a expressions artístiques per als joves, una sala d’exposicions, una sala de conferències i projeccions, un Casal de Joves amb un servei d’informació i dinamització, espais d’oci, sales de formació i espais per a dur-hi a terme activitats alternatives (Rocòdrom cobert, Skate-parc, etc.). El CJIB estudiarà proposar que alguns d’aquests espais siguin autogestionats per les entitats i col·lectius juvenils.

El Consell de Joventut, proposa que l’edifici tengui també la finalitat de promoció i innovació de iniciatives i de polítiques juvenils, així com, d’expressions artístiques, esportives (esports minoritaris) i culturals, dutes a terme per joves.

 

Per a més informació: Rafel Sedano Porcel, President CJIB: 650 391 924

Dia internacional de la prova del VIH-Sida

cjib | 20 Octubre, 2009 11:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Avui dia 20 d'octubre es celebra el dia de la prova del VIH. Aquest fet ha provocat que algunes entitats socials, que treballen en la prevenció, tractament, sensibilització, educació de la VIH - sida a diverses ciutats, surtin al carrer a informar a la gent de que és la prova del VIH - Sida, de com es fa, que implica el fer-se-la i on es pot fer en funció de la teva CCAA.

Avui és el Dia internacional de la prova del VIH-Sida, per això algunes associacions vos convidam a que paseu per el vostre centre de salut i demanar per fer-vos-la.

La prova de la VIH és un dret per a la població, un dret que ha d'anar acompanyat del dret a la confidencialitat i anonimat.

A Palma l'associació Alas al llarg del dia d'avui realitzarà proves ràpides de manera gratuita, confidencial i totalment fiable a la Plaça d'Espanya des de les 11 a les 21 hores.

Eivissa dia 20 d’octubre de 12 a 14:30 i 16 a 21 h. en Vara de Rei.

Inca dia 22 d’octubre de 10 a 14:30 i de 16 a 20 h. en Plaça de Santa Maria.

Ciutadella dia 27 d’octubre de 11 a 14:30i de 16 a 20 h. en Plaça de la Catedral

Per obtenir informació sobre la prova podeu acudir a la seu del CJIB (C/ d'Ausiàs March, 3 baixos Palma) hi obtenir un fulletó amb informació de la campanya "condonéate"

De totes maneres al llarg de tot l'any es fan proves ràpides a la seu d'Alas de la Plaça Cardenal Reig nº4, 1ºA Palma, demanau cita al 971 71 44 88

 

Declaraciˇ de la XI trobada del Triangle Jove

cjib | 19 Octubre, 2009 11:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Declaració de la XI trobada del Triangle Jove
"Crisi i canvi en el model econòmic actual"
 

STOP al model econ˛mic actual

cjib | 19 Octubre, 2009 10:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 0 1 368 2099 17 4 2577 11.773 1152x882 0 0 0

LES ENTITATS JUVENILS DELS TRES CONSELLS APOSTEN PER UN CANVI AL MODEL  ECONÒMIC ACTUAL. ELS PARTICIPANTS DEL TRIANGLE JOVE, ENTRE ELLS 50 ILLENCS, APROVEN EN PLENARI, UN DOCUMENT AMB PROPOSTES DE CARA A LES ADMINISTRACIONS.

Aquest cap de setmana, s’ha celebrat a Sant Feliu de Guíxols la onzena Trobada del Triangle Jove, espai de formació i debat del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Els assistents al Triangle Jove, 150 representants de les entitats juvenils dels consells de joventut dels tres territoris, han aprofitat la trobada per reflexionar sobre la situació de crisi actual, les causes i la seva incidència sobre la població jove, a més de debatre tot un seguit de propostes, que s’han anat elaborant, per plantejar a les administracions i encaminar, conjuntament, societat civil i poders públics, una sèrie de mesures per modificar el model econòmic actual.

Durant el dia d’ahir, els participants analitzaren i abordaren la temàtica de la present edició, en quatre eixos; canvi econòmic, canvi ambiental, Canvi social i canvi productiu. Fou precisament en aquest darrer, a on conduí el debat l’Eivissenca Maria Rata, de la Unió de Cooperatives de les Illes Balears.

Cal ressenyar, que durant la Trobada, s’han dut a terme activitats per tal de potenciar la coneixença de les associacions, tals com la fira d’entitats, que es dugué a terme a darrera hora de la jornada d’ahir. A continuació, els participants, pogueren gaudir de les actuacions dels grups musicals Del revés i Kumbes del Mambo.

En el dia d’avui, s’ha aprovat el document de la present edició i s’ha dut a terme l’acte de cloenda que ha comptat amb les intervencions de la Sra. Maria Teresa Ferrés, Vicepresidenta de la Diputació de Girona, el Sr. Pere Albó, Alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Sr. Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Rafel Sedano, president del CJIB, la Sra. Agnès Russiñol, presidenta del CNJC i el Sr. Denis-Albert Solaz, president del CJCV.

En la seva intervenció a la cloenda, Rafel Sedano, president del CJIB, ha felicitat als tres Consells i als seus delegats per la gran participació en aquesta trobada i apuntat que “el Triangle Jove és més viu que mai i  ara, un cop consolidats els objectius, toca ser més ambiciosos  de cara al futur i plantejar nous reptes”.

Per a més informació: Rafel Sedano Porcel, President CJIB: 650 391 924.

Manifestaciˇ "rebela't contra la pobresa", 17 d'octubre

cjib | 16 Octubre, 2009 09:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Jornades d'ambientalitzaciˇ, 13 i 14 de novembre

cjib | 15 Octubre, 2009 12:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

XI trobada Triangle Jove, (Nota de premsa)

cjib | 15 Octubre, 2009 12:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 0 1 320 1826 15 3 2242 11.773 1152x882 0 0 0

Joves de les Illes, catalans i valencians es trobaran a Sant Feliu de Guíxols per parlar d’alternatives al sistema econòmic actual

Es tracta de l’onzena Trobada Triangle Jove, organitzada pel Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV)

Cent trenta joves de les Illes, catalans i valencians participaran a l’onzena Trobada Triangle Jove, que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols sota el lema “Crisi i canvi en el model econòmic actual” entre els dies 16 i 18 d’octubre. Cal destacar la presència dels representants de les Illes amb 50 joves d’Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca.

I és que el jovent és justament un dels sectors més vulnerables als efectes de la crisi, però també pot esdevenir una oportunitat de canvi i des de l’associacionisme juvenil es vol aprofitar aquesta conjuntura per reflexionar sobre el model econòmic actual i com aquest afecta els drets socials, el model productiu i d’empresa, el respecte pel medi ambient o les finances mundials.

La Trobada Triangle Jove és l’espai comú en què representants d’entitats juvenils catalanes, valencianes i illenques es troben una vegada a l’any per debatre sobre aquelles qüestions transversals que afecten el jovent d’aquest àmbit territorial. Cada any té lloc en un dels tres territoris i l’any passat va celebrar-se a Alcúdia (Mallorca) sota el lema “Joves, mobilitat i model territorial”.

La presentació de l’onzena trobada es farà aquest dijous, 15 d’octubre, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i comptarà amb la presència de Rafel Sedano, president del CJIB, Agnès Russiñol, presidenta del CNJC, Denis-Albert Solaz, president del CJCV, i Anna Buxó, regidora de Joventut de Sant Feliu.

Durant la preparació de la trobada, el CJIB ha dut a terme, amb els participants de les Illes, un taller introductori als conceptes que es tractaran, durant aquest cap de setmana, al Triangle Jove. El taller fou coordinat pel sociòleg, Joan Amer i comptà amb la col·laboració de Bernat Riutort, professor  titular de Filosofia Moral de la Universitat de les Illes Balears.

 

Palma, 15 d’octubre de 2009

Per a més informació: Rafel Sedano, President del CJIB 650 39 19 24

Xerrada "La ciutadania contra la violŔncia de gŔnere"

cjib | 07 Octubre, 2009 11:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb