CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Novè Aplec del Triangle Jove

cjib | 15 Maig, 2009 12:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

  Els consells locals de joventut de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià es reuneixen aquest cap de setmana al novè Aplec del Triangle Jove, a Alacant i Elx
La trobada començarà al vespre d’avui divendres al Castell de Santa Bàrbara d’Alacant. La cloenda tindrà lloc diumenge al migdia a Elx.

El Triangle Jove, creat l’any 1999, és la plataforma de coordinació i treball formada pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Nota de premsa
Consells locals de joventut del País Valencià, Illes Balears i Catalunya celebraran l’Aplec de Consells Locals 2009 aquest cap de setmana, del 15 al 17 de maig, per a posar en comú experiències de treball supralocal i comarcal. Les ciutats amfitriones són Alacant i Elx i el lema d’enguany, Fent xarxa des dels Consells Locals de Joventut.
Avui divendres es realitzarà l'obertura i inauguració de la trobada al Castell de Santa Bàrbara d’Elx, així com diferents dinàmiques de presentació dels i les participants. La jornada del dissabte es realitzarà a la pedania de La Marina i començarà amb la ponència marc Treballar en xarxa, treballar millor. A continuació tindran lloc panells d’experiències sobre estratègies i oportunitats en el treball supralocal. La Comarcalada de la Noguera, el Consell de Joventut d'Alacant, el Consell de Joventut d'Elx i el Consell de Gandia aportaran les seves experiències.
La tarda de dissabte serà per als tallers formatius. N’hi haurà tres de simultanis, sobre eines per al debat grupal, tecnologies 2.0 i estratègies de bona interlocució amb l’Administració. L’últim dia, diumenge 17, es realitzarà una visita al Parc Natural de Les Salines i tindrà lloc la cloenda del novè Aplec del Triangle Jove. Els presidents dels tres consells reunits resumiran les conclusions i els resultats de la trobada.
L’Aplec de Consells Locals de Joventut l’organitza la Fundació Triangle Jove, creada expressament el 2008 per a aixoplugar els preparatius i els fruits de les dues trobades a anuals que organitza la plataforma Triangle Jove.  L'Aplec serveix, doncs, per reflexionar i debatre a l'entorn de qüestions clau per al bon desenvolupament dels consells locals i plataformes territorials que formen part de les tres entitats. Al mateix temps, l'Aplec funciona com a espai de trobada entre uns consells i altres, on compartir idees i projectes, eines de treball i sobretot experiències. És una oportunitat per a connectar la joventut organitzada dels tres territoris i enfortir els grups de treball locals, figures essencials per a la participació dels i les joves.

MÉS INFORMACIÓ: www.trianglejove.net
David Guàrdia (Tècnic del Triangle Jove): 654 08 48 25

Seminari "Drets Humans i Dret Internacional Humanitari"

cjib | 14 Maig, 2009 16:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Creu Roja Joventut Illes Balears organitza aquest seminari programat per dia 23 de maig.

 per més informació contactau directament amb ells

El Conseller Mateu Cañellas reconeix errades en les polítiques de joventut

cjib | 14 Maig, 2009 14:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

ELS REPRESENTANTS DEL CJIB I DE LES ENTITATS JUVENILS, EXPOSAREN LES QUEIXES EN UNA REUNIÓ MARCADA PER LA TENSIÓ GENERADA DURANT LES DARRERES SETMANES

Ahir a la nit, es celebrà a la seu del Consell de Joventut de les Illes Balears, l’esperada reunió entre els representants de les entitats juvenils del Consell de Joventut de les Illes Balears i el Conseller d’Esports i Joventut, el Sr. Mateu Cañellas.

La reunió, sol·licitada per els màxims responsables de les associacions juvenils i el propi CJIB, arrel del malestar generat per l’estat de les polítiques de joventut i les darreres decisions de la Direcció General, transcorregué en un clima de màxima expectació, sobre tot, quan hi comparegué, acompanyant al Conseller, el propi Joan Artigues, Director General de Joventut amb un equip de càrrecs i tècnics de la Conselleria.

Durant la reunió, que s’allargà fins passades les nou de la nit, Rafel Sedano, President del CJIB exposà al Conseller tot una sèrie de punts, que les entitats havien pactat anteriorment per tractar, a on les accions de la Direcció General de Joventut no han estat satisfactòries i que causaren el malestar de les passades setmanes. Aquests foren;  desenvolupament de la llei de joventut, Pla Jove, Comissió Interdepartamental de Joventut, transferències de les competències al Consell de Mallorca, mesures provisionals i decret de temps lliure, II Congrés de Joventut, pressupost del CJIB, retràs de les subvencions, supressió dels campaments d’estiu, accions en matèria de voluntariat i supressió dels camps de treball.

El Conseller, Mateu Cañellas, després de reconèixer errades i d’explicar el context en que es va trobar la Direcció General de Joventut fa quasi dos anys, explicà que, es comprometia a incrementar els esforços per tal de millorar els canals de comunicació reconeixent que els emprats fins ara mitjançant la Direcció General no havien funcionat. Posteriorment anà contestant a les preguntes que li  formularen els distints representants juvenils, comprometent-se als següents acords, que seran signats per escrit amb la Conselleria; A/ reunió urgent entre la Conselleria i les entitats de la Taula del Lleure del CJIB, per tractar temes prioritaris com els campaments d’estiu, camps de treball i mesures provisionals, B/ enviar el proper dilluns un document amb l’estructura de la Direcció General de Joventut i assegurar-hi la participació del CJIB en tots aquells que així ho senya-li la llei, C/ assumir les despeses de lloguer del CJIB, D/ assumir les despeses de vols entre illes per tal d’assegurar la participació dels representants juvenils a les reunions en matèria de polítiques de joventut, E/ cercar solucions immediates perquè els treballadors del CJIB cobrin.

A banda d’això, Cañellas assegurà que, vetllaria des de la Conselleria perquè s’avancés en la resta de punts presentats (Pla Jove, Comissió Interdepartamental, transferències, etc.) garantint que es compliran i per aquest motiu, oferir la seva disposició per tal d’elaborar un calendari amb el CJIB i fer-ne un seguiment personal, mediant si cal, directament amb el CJIB. Per últim, i davant les declaracions dels darrers dies, s’avançà per deixar clar que el Consell de Joventut de les Illes Balears és l’ interlocutor amb el Govern en matèria de joventut i el màxim òrgan de representació dels joves de les Illes Balears, com marca la llei i que la voluntat de la seva conselleria és de màxima col·laboració.

Al finalitzar la reunió, Rafel Sedano manifestà que “la reunió ha estat satisfactòria per ambdues parts i que ara toca anar concretant i complint tots els acords”, si més no, lamentar, que veu difícil poder donar un tomb a una sèrie de temes per falta de temps. Així tot definí l’encontre com a constructiu i positiu per desencallar diversos punts de cara al futur.  

Mateu Cañellas, Conseller de Joventut i Esports, i el CJIB es reuneixen dimecres

cjib | 12 Maig, 2009 11:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

LES ENTITATS DEL CJIB, EXPOSARAN AL CONSELLER ELS MOTIUS QUE HAN PROVOCAT EL MALESTAR

AMB LA DIRECCIÓ GENERAL DE JOVENTUT

Per això es convoca a la premsa:
DIA: DIMECRES 13 DE MAIG DE 2009.
HORA: 19’00 hores.
LLOC: SEU DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS (C. d’Ausiàs March, 3, Palma). 

TEMA: 

Les entitats que formen el Consell de Joventut de les Illes Balears es reuneixen demà, dimecres 13 de maig, amb el Conseller d’Esports i Joventut per tal de, plantejar-li de primera mà, els motius que han generat les queixes i reaccions dels passats dies, en aquest aspecte, s’insistirà en que cal proposar solucions a tot un seguit de punts essencials en matèria de joventut . 
 
Els temes a tractar seran; Pla Jove, desenvolupament de la llei de joventut, Comissió Interdepartamental de Joventut, pressupost del CJIB, transferències de les competències al Consell de Mallorca, mesures provisionals i decret de temps lliure, II Congrés de Joventut, supressió de campaments d’estiu del Govern, supressió dels camps de treball i retràs amb les subvencions de 2009.
 
Per tot això, les entitats del CJIB, duran a terme una reunió preparatòria el mateix dia, dues hores abans de la reunió amb el Conseller. 

Manifest pel reconeixement del plurilingüisme

cjib | 12 Maig, 2009 08:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Els consells de Catalunya, Illes Balears, Euskadi i Astúries, amb el suport també dels d’Aragó i Galícia, exigeixen un reconeixement polític i normatiu explícit, que faci que l’Estat espanyol adapti la seva relació amb la ciutadania per tal d’adreçar-s’hi amb la llengua própia de cada territori.
 
La capital asturiana ha estat l’escenari elegit per escenificar la signatura d’aquest manifest consensuat per aquests quatre consells de la joventut. La presentació d’aquest document posa el punt i final a les I Jornades de Joventut i Llengües Minoritzades, que durant aquest cap de setmana han reunit a juristes, lingüistes, periodistes i membres del moviment associatiu juvenil a Oviedo per analitzar la situació d’aquestes llengües. Un concert del grup punk-rock asturià Misiva a Avilés, y un bon nombre de tallers a distints espais completaren el programa de les jornades.
 
Durant la roda de premsa, Paulino Feito, president del Conseyu de la Mocedá del Principáu d’Asturies, agrair que els seus homòlegs, basc, de les Illes Balears i català volguessin signar el manifest a Astùries. 
 
Rafel Sedano, president del CJIB, reclamà durant l’acte que l’Estat “adapti" la seva relació amb la ciutadania per dirigir-se a aquesta amb la llengua pròpia de cada territori

Esports i Joventut, la cara i la creu d'una mateixa Conselleria

cjib | 12 Maig, 2009 08:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

LA CONSELLERIA D’ESPORTS I JOVENTUT DESTINA 6.000.000 € A
INSTAL·LACIONS ESPORTIVES
 
Avui matí s’ha aprovat en Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Esports i Joventut, destinar 6.000.000 d’euros a inversions dins el Programa de Millora d’Instal·lacions Esportives i Juvenils del Govern de les Illes Balears a càrrec de la Fundació Illesport. Aquesta quantitat segons s’indica prové d’un romanent de desembre de 2007. 
 
Aquest fet ha sobresaltat al Consell de Joventut de les Illes Balears que, enfora de criticar les accions que es duguin en l’àrea d’esports, no compren com partides històriques i de quantia insignificant de Joventut quedin reduïdes a la mínima expressió, es a dir cero o siguin oblidades a l’hora de fer-se efectives. 
 
El descontent es déu,segons paraules de Rafel Sedano a que fa mesos que demanem solucions i explicacions sobre la partida del Consell de Joventut, sobre els Camps de Treballs, sobre els Campaments, etc. No criticam i no per vici (cosa que no ens agrada gens) res més que la falta d’interès per donar resposta a les demandes de les associacions juvenils, que sols es donen quan la pressió és forta i mitjançant premsa, com en aquests darrers dies, així tot, de moment no s’ha arreglat de forma efectiva
absolutament res. Per altre banda veiem com si es van donant resposta a altres problemàtiques amb xifres astronòmiques. 
 
Segons el president del CJIB, caldria que la Conselleria destines el mateix interès en resoldre problemes amb l’àrea de joventut i que en un moment com aquest, de dificultats per el teixit associatiu juvenil de les Illes Balears, fets públics com els 6.000.000 € d’un romanent del desembre de 2007 a instal·lacions esportives són una demostració de que hi ha Direccions Generals i interessos de primera i de segona.
 (Segueix)

El moviment associatiu juvenil indignat per les nul·les polítiques de joventut

cjib | 12 Maig, 2009 07:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CONSELLER CAÑELLAS HA ACCEDIT  A UNA REUNIÓ AMB ELS
REPRESENTANTS DE LES ENTITATS JUVENILS EL PROPER DIMECRES 
 
Avui dimecres 6 de maig, el Consell de Joventut de les Illes Balears, amb la presència de representants de les entitats que en formen part, ha dut a terme una roda de premsa per denunciar les polítiques de joventut dutes a terme durant l’actual legislatura. 
 
Rafel Sedano, president del CJIB i actuant com a portaveu de les associacions juvenils més representatives de les Illes Balears adherides a la reivindicació, ha manifestat la preocupació per l’estat actual de les polítiques de joventut del Govern de les Illes Balears. Les Entitats, que es reuniren el passat dissabte en Consell de Presidents, acordaren emprendre accions de protesta contra els dirigents en matèria de joventut,
apuntant com a responsables de la situació a la Direcció General de Joventut i per extensió a la Conselleria d’Esports i Joventut. En aquest sentit Rafel Sedano ha dit que "cal depurar responsabilitats dins la Conselleria i donar explicacions a les entitats juvenils de les Illes Balears” i ha anunciat que en aquest aspecte el Conseller Mateu Cañellas ha accedit a reunir-se amb el CJIB i amb els representants de les entitats juvenils per donar explicacions, el proper dimecres 13 de maig a les 19’00 h. a la seu
del Consell de Joventut. 
 
El malestar s’origina, quan a prop de dos anys de govern, no s’ha complit ninguna de les reivindicacions del Consell de Joventut, ni s’ha donat resposta a les demandes o propostes de millora de les associacions juvenils formulades durant tot aquest temps.
La situació, segons paraules de Rafel Sedano, “s’agreuja per la supressió de serveis del Govern sense donar cap alternativa quan així s’havia promès, per exemple, amb les fires de joventut o més recentment i per sorpresa de tots, amb els campaments d’estiu o amb els camps de treball”. Aquesta situació, d’esgotament sistemàtic per part de la Direcció General, ha provocat la plantada de l’actual comissió permanent, anunciant que no tornarà a reunir-se amb ells si no hi ha resultats, envers de paraules i promeses, damunt la taula.
 
Tota la nota de premsa aquí

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb