CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informaciˇ mÚs diÓria del CJIB, notes de premsa, articles d'opniˇ, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

ConferŔncia a cÓrrec de Felip Munar

cjib | 27 Marš, 2009 09:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos convidam a assistir a l'activitat emmarcada dins la Jornada Jove de Cultura popular del Consell de Joventut de les Illes Balears que es durà a terme durant aquest cap de setmana (divendres i dissabte) a Lloseta.

La situació actual de la cultura popular a les Illes Balears
  a càrrec de Felip Munar i Munar, Doctor en filologia catalana i Lingüística General

demà, Divendres 27 de març a les 19'30 hores al Centre Social Flassaders (C. de la Ferreria, 8-10. Palma)

Activitat gratuïta i oberta al públic en general

 

Protocol d'incentius i descomptes per al p˙blic als teatres municipals de Palma

cjib | 23 Marš, 2009 15:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

l'Ajuntament de Palma i amb la intenció de fomentar els hàbits culturals, la creació de mecanismes d’inclusió social, oferir suport a col·lectius i entitats i l’acompanyament educatiu i juvenil ha creat un PROTOCOL D’INCENTIUS I DESCOMPTES PER AL PÚBLIC DELS TEATRES MUNICIPALS.

per accedir al text íntegre podeu pitjar aquí

CongrÚs d'Escoles de Temps Lliure de les Illes Balears

cjib | 16 Marš, 2009 17:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Congrés d'Escoles de Temps Lliure

Us feim arribar el programa del Congrés d'Escoles de Temps Lliure de les Illes Balears i ens agradaria molt comptar amb tots voltros. Per aquest motiu tenim reservat dues places per cada una de les escoles de formació de temps lliure de les Illes Balears. En cas de voler més places us pregam ens ho faceu a saber. I si no podeu cobrir les dues places també, i així les podrem redistribuir.

Si qualcú només vol assistir a uns determinats moments del congrés també ho podrà fer, però ens heu d'avisar per tenir una previsió.

El congrés està reconegut amb crèdits de la UIB i Formació Permanent del Professorat.

Per més informacions i inscripcions http://www.congres.megm.org o a la secretaria de l'Escola de Formació de Caps del MEGM al 971 725 168.

També podeu descarregar-vos el cartell i el tríptic del congrés en format pdf.

Moltes gràcies
Escola de Formació de Caps del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca

Inauguraciˇ PIE al Consell de Joventut de les Illes Balears

cjib | 16 Marš, 2009 16:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Jornada jove de Cultura Popular 09

cjib | 13 Marš, 2009 12:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Podeu aconseguir el full d'inscripció aquí
Programa Complet pitjant aquí

Taller VIH/Sida de Ben amics

cjib | 13 Marš, 2009 10:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Hola a tots /es.
 
Des del  grup jove, conjuntament amb l’ àrea de salut de ben amics ens agradaría convidar-vos a participar al taller de  VIH i la SIDA que es realitzarà el proper DISSABTE 21 DE MARÇ  a les 10:30 en el local de ben amics i será impartit pel tècnic de salut de Ben Amics.
 
És una activitat gratuita, que a més ens pot ajudar a adquirir molts coneixements i resoldre dubtes envers el VIH-SIDA.
 
Si estau interessats en participar en aquesta activitat, heu de confirmar la vostra assistència enviant un correu electrònic a : grupojoven@benamics.com o avisar per telèfon: 971 71 56 70.
 
Per poder dur endavant l’ activitat hi ha d’ haver un mínim d’ assistència.
 
Per a qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb nosaltres. (Contacte : Maria del Mar.)

Ciberjornades 13 i 14 de marš

cjib | 11 Marš, 2009 11:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Darrers dies per apuntar-se a les ciberjornades que es duran a terme els dies 13 i 14 de març.

podeu aconseguir el full d'inscripció aquí i el programa complet aquí

Les Joves de les IB tenen un 13 % menys de salari que els homes joves.

cjib | 06 Marš, 2009 16:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 El CJIB PRESENTA LES DADES DE L’OBJOVI REFERENTS A DONA JOVE DE LES ILLES BALEARS I LA SEVA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA
El proper diumenge,  8 de març, es celebra el dia internacional de la dona treballadora i des del  Consell de Joventut de les Illes Balears, volem manifestar el nostre compromís en la lluita per  l’eradicació de les desigualtats per raó de gènere. Des del CJIB Celebrem aquest dia internacional per denunciar que a dia d’avui, en ple segle XXI, encara no s’ha assolit la plena igualtat entre dones i homes,  anant més enllà de celebrar un simple fet històric, ens trobam amb una lluita del present que ens afecta cada dia.
En aquest sentit s’ha pronunciat, a la roda de premsa d’avui matí, la Sra. Marta Carrió (Vice presidenta del CJIB) presentant les dades de l’OBJOVI (Observatori jove d’ habitatge del CJE) del darrer trimestre del 2008, a on entre d’altres dades, destaca per una banda, que les dones de les Illes Balears amb estudis superiors creix dia rere dia per sobre dels homes, però per altra, avui en dia, es manté la quota diferencial entre dones i homes en els càrrecs de direcció, en favor dels darrers.
Entre les dades de l’OBJOVI, destaca també que les dones joves de les Illes Balears tenen un 13% menys de sou que els homes joves tot i que, com anteriorment s’ha mencionat, tenen més formació. En quan a habitatge, crida l’atenció que les dones Joves de les Illes haurien d’incrementar un 268’93 % el seu salari per a poder accedir de forma digne a un habitatge (el límit tolerable d’aportació del salari a l’habitatge és d’un 30 %). 
Beatriu Gamundí (secretaria del CJIB i responsable de l’àrea d’igualtat d’oportunitats) ha declarat que el CJIB es compromet a iniciar una feina continua amb l’administració pública per tal d’assolir que la igualtat de gènere, es treballi de forma transversal en tots i cada un dels departaments, recordant també a totes aquelles dones que han lluitat, fins i tot donant la vida, per assolir la plena igualtat, manifestant que la història de les dones és la nostra història en majúscules.  
Per últim, el Sr. Rafel Sedano (president del CJIB) ha presentat una campanya per a sensibilitzar al moviment associatiu juvenil i per extensió al joves de les nostres illes, que consistirà en enviar una postal electrònica a les entitats juvenils i la seva difusió dins les xarxes socials virtuals.
Document amb totes les dades pitjant aquí
Per a més informació: Rafel Sedano, President del CJIB:  650 391 924.    
                                      Marta Carrió, Vice presidenta del CJIB: 659 278 249


8 de Marš. Dia Internacional de la dona

cjib | 06 Marš, 2009 10:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquest diumenge és el dia mundial de la dona, molt s’ha parlat de si encara és necessari  que hi hagi un dia mundial, exclusiu per a la dona. Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears creiem que és necessari i anem més enllà, es necessari i d’obligació!

Encara es llarg el camí a fer per les dones. A nivell laboral encara ens queda  molt per recórrer, donat que encara ens trobem diferencies salarials desmesurades i amb preguntes inoportunes a l’hora de fer una entrevista de feina, com la famosa “tens família?” o “tens parella estable i penses quedar-te embarassada en breu?” . Aquestes preguntes entre d’altres són un clar indicador de que en aquesta societat el patriarcat encara està molt present, perquè no se li fan aquestes preguntes als homes? Si estiguéssim en una societat clarament igualitària tant donaria que fos l’home o la dona qui anés a tenir un fill, perquè les responsabilitats estarien compartides.

Pensam que si les empreses tenen aquestes preocupacions sobre la vida familiar i les decisions de les dones a l’hora de tenir fills o filles, es perquè encara es té  la imatge de que són les dones les que han de portar al metge al fillet o filleta si es posa malalt, o que serà la mare qui es quedarà a casa si hi ha un dia de festa imprevist, o qualsevol cosa que pugui passar. Si realment hi hagués corresponsabilitat en  les tasques, en l’educació i en tot el que pertany a la infància això no passaria.

Però això només és un petit i clar exemple del que ens passa a les dones. També hi ha la creència i  exigència de la majoria de la societat de que les dones sempre hem de donar "bona imatge" i mirar què ens posem de roba. Per prova els comentaris a la Carme Chacón el dia de les forces armades. Algú ha sentit mai que es critiqui a un home per com va vestit?!!  A les dones encara se’ns relega al àmbit privat. Falta un camí molt llarg per recorre encara. Se’ns ven una falsa igualtat i de tant en tant ens hauríem de posar les ulleres liles per veure com està el món. Que sí, que s’han assolit moltes coses, però amb això no n’hi ha prou! Fa falta més!

Les dones hem de saber quin és el nostre paper dintre de la societat i no ens equivoquem, és més que el de tenir cura de la família i treballar fora de casa. És molt més que tot això. Podem fer tot el que ens proposem. És important tenir solidaritat entre nosaltres, si no ens ajudem entre nosaltres no vindrà ningú de fora a fer-ho.

Animam als homes a treballar per la plena igualtat, sense vosaltres la nostre lluita es queda coixa. A que les dones no ens quedem callades.  És el nostre moment, és el nostre temps, és el nostre lloc!

Corresponsabilitat i solidaritat!

Verònica Melià
Co-responsable de la comissió d’igualtat d’oportunitats del CJIB 

Dona jove a les Illes Balears

cjib | 05 Marš, 2009 17:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CONSELL DE JOVENTUT PRESENTA LES DADES DE L’OBJOVI  REFERENTS A DONA JOVE I LA CAMPANYA EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

DIA: DIVENDRES 6 DE MARÇ DE 2009.

HORA:
10’30 hores.

LLOC: SEU DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS (C. d’Ausiàs March, 3, Palma).

TEMA: El Consell de Joventut de les Illes Balears presentarà, demà divendres, les dades referents a dona jove de les Illes Balears de l’OBJOVI (observatori Jove d’habitatge del CJE – Consell de Joventut d’Espanya) i la campanya en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Ciberjornades 13 i 14 de marš 2009

cjib | 04 Marš, 2009 18:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ja vos podeu apuntar a les Ciberjornades organitzades pel CJIB

el Full d'inscripció el trobareu pitjant aquí i el podeu fer arribar per:

al correu electònic cjib@cjib.cat  Fax: 971 71 80 21 

Directament a la seu del CJIB: C/d'Ausiàs March, 3  - baixos - Palma

el programa complet pitjant aquí

CONSELLERIA DĺESPORTS ┐I JOVENTUT?, article opiniˇ Rafel Sedano

cjib | 02 Marš, 2009 16:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquest cap de setmana es dura a terme l’Assemblea General Ordinària del Consell de Joventut de les Illes Balears. En aquesta AGO es tractaran, entre d’altres coses, prop d’una vintena de propostes de resolució, algunes per prendre posicionaments sobre temes d’actualitat (corrupció, crisi) i altres moltes directament relacionades amb les Polítiques de Joventut i la tasca que es du a terme des de les institucions, principalment el Govern.

Per bé o per mal (o per ambdós), el fet que hi hagi tantes propostes ens indica diferents coses. Per una banda, ens hem de felicitar perquè parla de la bona salut en quant a la feina que es fa des del CJIB o, si més no, ens podem felicitar de que les entitats membres confiïn en aquesta plataforma com a espai relació i comunicació per intentar gestionar i fer arribar els seus dubtes i plantejaments, en cas que les seves iniciatives siguin aprovades per una majoria de les entitats presents.

Des de la Comissió Permanent del CJIB, volem destacar algunes de les propostes, sense voler llevar importància a la resta i que es defensaran tant o més que la resta de resolucions que s’aprovin. Ens referim a les que plantegen la preocupació, per exemple, pel fet d’haver-se congelat el pressupost de l’entitat, que no hi hagi un Decret d’activitats de lleure definitiu o que encara no hi hagi elaborat un Pla de Joventut...

La Comissió Permanent del Consell de Joventut de les Illes Balears va renovar els seus càrrecs ara farà un any... el grup que ara hi formem part hem centrat la nostra tasca a establir una sèrie de línies de treball que facilitin la tasca dels que venguin darrere, especialment en un moment en què l’entitat arribarà (el proper any) als seus primers 25 anys d’història i que cal fer un plantejament sobre què s’ha fet i cap a on s’ha d’anar per, d’una vegada per totes, fer del CJIB allò que realment hauria d’esser i que mai no s’ha afavorit ni s’hi ha donat el suport necessari, principalment per part dels gestors de les institucions, concretament dels diferents responsables de joventut.
 (Segueix)

Nota Premsa XL Assemblea Consell de Joventut de les Illes Balears

cjib | 02 Marš, 2009 08:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

L’ASSAMBLEA DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES
ILLES BALEARS EXIGEIX AL GOVERN MÉS
INICIATIVA ENVERS LES POLÍTIQUES DE JOVENTUT

 
S’han aprovat prop de vint propostes de resolució tractant diversos aspectes d’actualitat social i s’ha elegit una nova representant per Formentera
 
Aquest dissabte s’ha dut a terme la XL Assemblea General Ordinària del Consell de Joventut de les Illes Balears on, com a fet destacable, s’havien de tractar prop de vint propostes de resolució que tractaven, principalment, sobre les polítiques de joventut que està aplicant el Govern actual, a més d’altres propostes sobre l’actualitat social i política i que afecta al jovent de les illes.
 
La Comissió Permanent ha presentat, i s’ha aprovat per amplia majoria, l’informe de gestió de les actuacions realitzades des de l’anterior assemblea, així com la proposta de distribució del pressupost que es disposa per aquest any 2009. Com a fet destacable s’ha de tenir en compte que, per segon any consecutiu, el govern ha congelat el pressupost destinat a la plataforma d’entitats, amb la qual cosa es redueix la quantitat real de la que disposa el CJIB ja que les nòmines de l’equip tècnic, el lloguer del local on es té la Seu i altres despeses si que sofreixen, almenys, l’augment referent a l’IPC.
 
De l’Assemblea també s’ha de destacar la incorporació de Raquel Gonzalez, membre de l’associació juvenil Comissió de Festes de Santa Maria, com a Vocal per Formentera. Amb la incorporació de na Raquel ens trobam que la comissió permanent passa a tenir 6 dones i tres homes, fet que es considera que s’ha de celebrar ja que el treball fet a l’àrea de la Dona, inclosa al Grup de Treball d’Igualtat d’Oportunitats, pareix que treu els seus fruits pel que fa a la incorporació de la dona en els càrrecs de dirreció de les entitats juvenils. A més de na Raquel, s’ha de tenir en compte que la Comissió Permanent actual compta amb més representants de les illes menors (cinc), amb dos representants d’Eivissa, n’Elena Calvano i en Jordi Escandell, i altres dos de Menorca, na Verònica Melià i en Rubén Martí, mentre que de Mallorca n’hi ha 4 (Rafel Sedano, Marta Carrió, Beatriu Gamundi i Aina Domínguez). Aquest fet demostra l’esforç per treballar per la igualtat dels joves de les diferents illes.
 
Respecte a les reivindicacions presentades mitjançant propostes de resolució, es poden destacar les referents a la necessitat de més accions envers les Polítiques de Joventut d’aquestes illes mitjançant, per exemple, l’elaboració d’un Pla Jove (després de 5 anys), la elaboració d’un Decret definitiu sobre temps lliure (després de 3 anys) o millorar les condicions del jovent voluntari que vol dur a terme cursos de lleure. Respecte el pressupost destinat tant al CJIB com a les entitats, s’ha demanat un augment de les partides (que fa anys que estan congelades o augmenten sols l’IPC) i, a més, que el pressupost del CJIB estigui adscrit al CJIB enlloc de dependre de la voluntat de la Direcció General competent. Pel que fa a polítiques socials, s’ha aprovat demanar la retirada de la vacuna del virus del Papil·loma (almenys temporalment), el suport al reconeixement de l’avortament com a Dret i no com a delicte (acompanyat d’una formació i informació major) i l’adhesió tant a les campanyes de celebració de l’aniversari de la Declaració de drets Humans i a la Aliança Balear contra la pobresa. Finalment també s’han aprovat diverses resolucions per tal de demanar que es respectin els drets lingüístics dels usuaris que utilitzin el
català a la sanitat pública, reprovar el Govern central per els incompliments en matèria de finançament per les illes, recamar una facultat de medicina a les Illes Balears i donar suport a les manifestacions d’estudiants que lluiten contra la implantació del Pla Bolonya a les universitats. Així mateix s’ha reclamat la creació d’un codi ètic de la política per controlar l’acció dels càrrecs polítics que presumptament estigui relacionat amb la corrupció.
 
Finalment s’ha duit a terme la clausura, a càrrec de Margalida Font, Consellera de Joventut de Formentera, Tomeu Grimalt, Director Insular de Joventut del Consell de Mallorca, i Roger Gili, secretari del Consell Nacional de Joventut de Catalunya.
 
Per a més informació: Rafel Sedano Porcel: 679 406 326
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb