CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informaciˇ mÚs diÓria del CJIB, notes de premsa, articles d'opniˇ, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA

cjib | 28 Novembre, 2008 20:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El proper dilluns és dia 1 de desembre, Dia Internacional de la SIDA. En el 2007, va haver-hi 80 persones diagnosticades de VIH a les Illes Balears estam a l'espera de dades del 2008. A simple vista i/o en comparació amb altres paràmetres ens pot semblar que són pocs. Però hem de tenir present que les Illes Balears segueix essent la Comunitat Autònoma del estat espanyol amb més número de casos, tenint en comte que l'índex de joves infectats ha augmentat vers altres poblacions de risc.  L' VIH/SIDA suposa una vertadera pandèmia, que a l'estat creix a un ritme de entre 2.500 i 3.500 infeccions cada any.  

En contraposició amb aquesta pujada d'infeccions, trobem que els joves coneixen molt bé les vies de transmissió del VIH/SIDA, però tot i això no prenen les mesures per prevenir-ho, de vegades per vergonya, per por de defraudar o desil·lusionar a la parella, o per por de que pensi que en desconfiem. 

 Això pot ser ens fa reflexionar i ens fa pensar que hem de canviar el missatge i dir "em protegeixo i et cuido", no només s'ha de fer servir el preservatiu com un mètode de protecció i prevenció sinó també com un sistema per garantir la seguretat i el respecte cap a la teva parella.  S'ha de tenir present que cadascun de nosaltres som responsables, i que en gran mesura la responsabilitat i la conscienciació individual ajudarà a frenar els contagis. És per això que per una banda s'ha de treballar per tal de reforçar els hàbits preventius i per altre banda s'ha de  tenir present que la pràctica de sexe segur, farà disminuir aquestes xifres.

Però la del VIH/SIDA és una situació complexa, que precisa ser treballada des d'una visió integral per part de les administracions públiques. Hi han de ser elles,  perquè l’ VIH/SIDA és un problema de salut pública, del que no hi ha una vacuna i que afecta a tota la població. Independentment del sexe, edat i orientació sexual.

 D'aquí que s'hagin d'implicar els departaments de salut, d'educació, de serveis socials, economia, treball, habitatge, cooperació…

Des del CJIB volem manifestar que com a entitat que treballa algun aspecte de la prevenció i/o el tractament del VIH/SIDA, ens agradaria celebrar aquest dia amb lemes com aquests: "per primer cop disminueixen els nous casos de transmissió de VIH ", "inaugurat el primer centre d'atenció de Malalties de Transmissió Sexual a les Illes Balears" , "garantida la plena igualtat de les persones amb VIH/SIDA", i fins i tot “el virus del VIH/SIDA ha set erradicat”.

Al 2008 encara, i malauradament, hem de celebrar aquest dia per recordar que el VIH/SIDA és un problema de salut per a tota la vida, que ha hagut nous casos d'infecció, i que molts han mort. També recordam que a més de les complicacions de salut que s'en deriven del seu desenvolupament, les persones afectades per VIH/SIDA sofreixen problemes d'estigma: social, laboral, la disminució de drets bàsics (com accedir a un habitatge i treball digne, cobertura sanitària desigual segons la CCAA), la discriminació, els prejudicis i mites en vers les persones amb VIH+, entre d’altres.

Devant aquesta situació, és precís que els departaments públics esmentats es posin d'acord i siguin capaços de elaborar intervencions que solucionin al màxim tan les complicacions de salut com els problemes provocats per l'estigma social que pateixen les persones amb VIH/SIDA. Vos en proposam algunes: Centre d'atenció de referència de Malalties de Transmissió Sexual, suport a les entitats socials que treballen el VIH/SIDA, acostar i fer la prova del VIH/SIDA per característiques i sectors de població, ús del preservatiu com a mitjà més eficaç de prevenir el VIH/SIDA.  És responsabilitat de tots lluitar contra l'estigma que pateixen els infectats o afectats i tenir present que el millor mètode de prevenció i protecció contra l'VIH/SIDA es el preservatiu i no hem de tenir ni por, ni vergonya ni prejudicis a l'hora de fer-ho servir.     Aina Domínguez i Elena Calvano

Coordinadores de l’àrea de salut del Consell de la Joventut de les Illes Balears

     

Cursos de formaciˇ del MEGM pel 2008

cjib | 27 Novembre, 2008 18:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

L'Escola de Formació de Caps del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca presenta l'oferta de cursos de monitors i directors de temps lliure per aquest curs.

Podeu consultar la seva oferta formativa a la web: http://megm.org/index.php?option=com_content&task=view&id=78&Itemid=92

Per a més informació podeu contactar directament amb la secretaria de l'escola de formació.

Escola de Formació de Caps
Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca
C/ Seminari, 4 Palma
Tlf: 971 725 168
FAX: 971 724 352
A/e: escola@megm.org
http://www.megm.org

Triatlˇ Jove organitzat per Anem Joves

cjib | 27 Novembre, 2008 17:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

No puc canviar el meu codi genŔtic (article d'opiniˇ)

cjib | 27 Novembre, 2008 09:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

No puc canviar el meu codi genètic, tal vegada pugui dissimular-lo a través de solucions cosmètiques d'alguna empresa monstruosa i internacional o amb arriscades operacions de cirurgia estètica (?). Suposo que no puc canviar-lo, el meu codi és el llegat dels meus avantpassats, la fórmula corporal amb la que enfronto a la vida. Un conjunt de cèl·lules, a les quals en l'escola imaginava com bestioles microscòpiques. Encara em resulta inquietant.

Però l'herència que he rebut és molt major, més complexa i fins i tot més desconcertant. Una herència invisible però implacable, explícita i sublim, amable i despietada. Una herència que marca com la batuta d'un director d'orquestra què fer, com actuar, segons que codi genètic, segons el sexe assignat. Mascle o femella.

Després de decidir, ells que no nosaltres, al sexe que pertanyem se'ns regala una herència que intentarà tenyir de blava o de rosa les nostres accions, els nostres pensaments.

I bé, la veritat és que cal reconèixer que en això de les herències sempre hi ha algú que resulta millor , que treu més tallada i em dóna en el nas que des de fa un temps ve sent el blau el color que marca la diferència entre la primera línia i l'última.

La veritat és que és una herència molt completa, et diu com vestir, com posar les mans al parlar, que és el que pots fer, i sobretot qui o què pots ser. No és necessari pensar a l'excés, el bo és deixar-se dur. O no.

Gràcies al llegat que determina l'acceptable i l'inacceptable s'ha perpetuat una regla que estableix posicions, estructura social, que marca qui està dalt i qui baix, qui dóna i qui rep. I no és un tracte just. No fa falta ser molt observador per a adonar-se. Basta treure el cap perpetua el cap per la finestra, llegir el periòdic o anar un dissabte al matí a qualsevol mercat.

Les paraules m'ho demostren, el llenguatge reprodueix les diferències, el llenguatge és sexista.

Les ocupacions i els salaris m'ho han dit, atorgant valor i capacitat a un gènere, atorgant mèrits professionals segons el sexe.

La violència m'ho recorda, la sang i les llàgrimes clamen en forma de notícies, denúncies i confessions un canvi radical en la forma de gestionar la nostra herència.

Sé que sona a tòpic, però els grans canvis són el resultat d'accions petites, senzilles.

Caldrà mirar més de dues vegades als objectes, a les paraules i a les accions per a descobrir el discriminatoris que resulten. Decidir que fer després, és la nostra responsabilitat.

Si el resultat de petites accions positives promou grans avanços, el resultat de petites intervencions negatives o discriminatòries facilita la perpetuació de grans mals.

La violència cap a les dones és un d'ells. És la nostra responsabilitat respondre, com joves, com ciutadans.

Canviar les paraules, els significats, les accions i les omissions que mantenen i justifiquen la discriminació cap a les dones.

Aprendre a qüestionar les inèrcies quotidianes, atrevir-se a trencar el que sembla irrompible pot resultar una tasca no eximeix de complicacions però el resultat sembla que mereix la pena.

L'eradicació de la violència masclista és possible, i és responsabilitat de tots, de joves, de vells, d'homes i de dones.

Revisem la nostra herència i gaudim del nostre llegat.

Reuniˇ de joves LGTB

cjib | 26 Novembre, 2008 09:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos recordam que, AVUI, DIMECRES 26 DE NOVEMBRE, a les 19:00 hores, es celebra la PRIMERA REUNIÓ DE JOVES LGTB (Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals) en el local de Ben amics.

c/ Conquistador, 2 - ppal   07001 Palma

Vos hi esperam!!!!

Salutacions de
Mar Gomila.
Técnic del grup jove de Ben amics.

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOL╚NCIA DE G╚NERE

cjib | 25 Novembre, 2008 10:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El moviment juvenil, un agent actiu contra la violència masclista

Avui,  25 de novembre, es celebra el dia internacional contra la violència de gènere i des del  Consell de Joventut de les Illes Balears, volen aprofitar per renovar el nostre compromís en la eradicació d’aquest tipus d’expressió violenta que dia a dia subsisteix dins el nostre entorn, fent-se patent en nombrosos espais socialitzadors de les Illes.

Des del CJIB, volem encoratjar a totes aquelles plataformes i associacions que es dediquen a lluitar dia a dia, durant tot l’any, per fer possible una societat més igualitària, més solidaria i més justa, conscienciant a persones, entitats i administracions i denunciant, entre d’altres, els casos de violència masclista.

Volem recordar, que la violència masclista és una realitat estesa a tot el món i com a tal constitueix un atac contra els drets humans i la dignitat de les dones que la pateixen. Una realitat, que per desgràcia avui en dia encara queda silenciada per nombroses causes, entre d’altres per motius polítics, culturals i religiosos.

A les Illes Balears alguns d’ells en són presents, afegint-se els temors individuals causats per l’alienació de la dona i la por. Cal tenir ben present que aquestes situacions no constitueixen situacions aïllades, estant sistemàticament arrelades dins la nostra societat. Volem alertar que aquests actes de maltractament, a on en tenim constància pels mitjans de comunicació, poden començar a provocar una acceptació pasiva dins cada un de nosaltres. Per tot això des de l’àrea d’igualtat del CJIB, en coherència amb els nostres objectius i funcions, demanem  a les administracions que no afluixin en la lluita contra la violència masclista, que hi destinin més recursos, que persisteixin en crear espais d’opinió que influeixin en la societat i que la ataquin transversalment des de tots els indrets a on n’és present.

Des del  Consell de Joventut de les Illes Balears, conscients de la nostra responsabilitat, seguirem amb el nostre camí de lluita, treballant per crear debat, opinió i formació dins tot el moviment associatiu juvenil, perquè aquest és el que treballa directament amb el futur de la nostra societat, els infants i els joves, que de ben segur seran els agents actius en el demà més proper. Treballar en la conscienciació i en l’educació d’aquests sectors de la població és la millor garantia per no acorralar i destruir la violència de gènere.   

Per a més informació:   Rafel Sedano Porcel, President del CJIB: 679 406 326.

II cicle de jornades informatives i debat: la participaciˇ estudiantil

cjib | 18 Novembre, 2008 18:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Curs per a director/a en TLL de creu roja

cjib | 18 Novembre, 2008 17:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

inscripcions II jornades informatives i debat: la participaciˇ estudiantil

cjib | 14 Novembre, 2008 12:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ja vos podeu apuntar a les Jornades que el CJIB organita a la Universitat sobre la participació estudiantil a tots els nivells. Aquestes jornades tenen la intenció de fomentar i formar en la participació estudiantil, tant a la UIB, com als IES i a la participació en general. A part, el cicle de conferències també inclou una part explicativa i pràctica sobre associacionisme, un taller en el qual aprendrem a constituir una associació. Us adjuntem el programa i una breu explicació de cada una de les jornades.

I Jornada: La Participació Estudiantil, 19 de novembre, AA06 Jovellanos.

II Jornada: La Representació Estudiantil a la UIB, 24 de novembre, AA22 Jovellanos.

III Jornada: Taller d'Associacionisme, 26 de novembre, AA06 Jovellanos.

IV Jornada: Coneix el CJIB, 2 de desembre, al Consell de Joventut de les Illes Balears (c. d’Ausiàs March, 3, baixos).

V Jornada: La Representació Estudiantil a l'EEES i als IES, 3 de desembre, AA06 Jovellanos.

Concedits 1'5 crèdits de lliure configuració

Per inscriure't envia el teu nom, llinatges, DNI i correu electrònic a cjib@cjib.cat

podeu obtenir el programa complet pitjant aquí

estrena documental CINEMACAT.CAT

cjib | 13 Novembre, 2008 15:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

II Cicle de jornades informatives i debat: La Participaciˇ Estudiantil

cjib | 11 Novembre, 2008 09:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des de el Consell de Joventut de les Illes Balears hem organitzat unes Jornades a la Universitat sobre la participació estudiantil a tots els nivells. Aquestes jornades tenen la intenció de fomentar la participació estudiantil tant a la UIB, com als IES i a la participació en general. A part, el cicle de conferències també inclou una part explicativa i pràctica sobre associacionisme, un taller en el qual aprendrem a constituir una associació. Us adjuntem el programa i una breu explicació de cada una de les jornades.

 

I Jornada: La Participació Estudiantil, 19 de novembre, AA06 Jovellanos.

II Jornada:
La Representació Estudiantil a la UIB, 24 de novembre, AA22 Jovellanos.

III Jornada: Taller d'Associacionisme, 26 de novembre, AA06 Jovellanos.

IV Jornada: Coneix el CJIB, 2 de desembre, al Consell de Joventut de les Illes Balears (c. d’Ausiàs March, 3, baixos).

V Jornada:
La Representació Estudiantil a l'EEES i als IES, 3 de desembre, AA06 Jovellanos.

Concedits 1'5 crèdits de lliure configuració

Per inscriure't envia el teu nom, llinatges, DNI i correu electrònic a cjib@cjib.cat

 

 (Segueix)

III aniversari de Pinyol Vermell

cjib | 10 Novembre, 2008 17:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Taller de maquillatge

cjib | 10 Novembre, 2008 17:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El GRUP JOVE DE BEN AMICS  ha organitzat un taller de maquillatge:
 
“MASTER CLASS MAKE UP”
 
Dissabte 15 i 22 de Novembre de les 18:00 a 20:00 en el local de Ben Amics.
 
Dirigit a totes aquelles persones que tenguin un/una DRAGQUEEN en el seu interior, i la seva vida siguin els tacons, els focus i les plomes...!!!
 
Data límit per inscriurer-se dia 11 de novembre a les 14:00 h.
 
Preu de l’ activitat: 5 euros.
 
grupojoven@benamics.com
 
C/ Conqueridor, no 2 Principal.
TLF: 971 71 56 70
Contacte: David o Maria del Mar.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb