CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Concentra-acció de Dones de Negre

cjib | 31 Gener, 2008 10:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Dissabte 2 de febrer de 2008, l'entitat Dones de Negre per la Pau a Palestina convida a tothom a participar de la concentra-acció prevista.

Dia: 2 de febrer 2008

Lloc: Plaça d'Espanya 

Hora: 11 hores 

STOP ISRAEL - STOP AL BLOQUEIG

PEL FINAL DE L'OCUPACIÓ DE PALESTINA

Activitat del grup juvenil del GOB

cjib | 31 Gener, 2008 08:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos recordam que aquest cap de setmana hi ha previstes sortides per als NINS I NINES QUE FORMIN PART DEL GRUP INFANTIL O GRUP JUVENIL DEL GOB.

Els del Grup Juvenil tenen previst per dissabte 2 de febrer, una repoblació de vegetació de ribera al Parc Natural de S'Albufera, ja que aquest passat dilluns es va celebrar el seu 20è aniversari i dissabte és el Dia Mundial de les Zones Humides. El capvespre del mateix dia es visitarà la finca de Son Bosc, un prat dunar amenaçat per un projecte de camp de golf.
El punt de trobada es a les 9 del matí, a la Plaça Cardenal Reig, dePalma.
Vos podeu apuntar al teléfon 971496060, o enviant un correu a educam2@gobmallorca.

Els del Grup Infantil tenen previst per diumenge 3 de febrer una bicicletada familiar a Es Carnatge i la zona humida de Ses Fontanelles a Palma. Aquesta serà una activitat conjunta  amb infants, pares, mares i educadors/es.
El punt de trobada és a les 9 del matí al C/ Arxiduc Lluís Salvador num 20, de Palma.
Vos podeu apuntar al teléfon 971496060, o enviant un correu a educam3@gobmallorca.

Vos hi esperam!

ES CONSOLIDEN ELS CONTRACTES PRECARIS EN LA POBLACIÓ JOVE DE LES ILLES BALEARS

cjib | 10 Gener, 2008 15:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS HA PRESENTAT A MENORCA I A MALLORCA LES DARRERES DADES DE L’OBSERVATORI JOVE DE TREBALL I OCUPACIÓ
Rafel Sedano, President del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i Joan Capó, President del Consell de Joventut de Menorca (CJME) han presentat a Maó les darreres dades de l’Observatori Jove de treball i ocupació (OBJOVEM) junt amb José Luís Arroyo (CJE), responsable de l’OBJOVEM. Així mateix Joan Ferrà i Jaume Morey, Responsable d’emancipació del CJIB i secretari del CJIB respectivament, han presentat l’estudi a Mallorca.
A les respectives presentacions s’han destacat i explicat la mala situació del jovent de les Illes Balears pel que fa a l’àmbit de l’ocupació i el treball. Segons les darreres dades recollides per l’OBJOVEM, el 42,2% de la població jove ocupada de les Illes Balears té un contracte temporal, per obra i servei o per circumstàncies de la producció i els contractes indefinits assoleixen un 57.9%,  13% menys que la població adulta, i, d’aquests, un 5% són indefinits discontinus, superant en quatre punts a la mitjana estatal (1%).
Un altre dada significativa és que els CJIB ha volgut destacar ha estat la del sou dels joves Balears, que és un 10% més baix que la mitjana de l’estat, aquesta dada és especialment dramàtica si tenim en compte l’alt cost de vida amb el que s’enfronten els nostres joves; el preu de l’habitatge, el preu dels productes de primera necessitat, el cost de la insularitat, etc. Respecte els sous, des del Consell de Joventut de les Illes Balears, també s’ha volgut incidir en l’aspecte de les diferencies del sous entre sexes on, segons l’estudi realitzat, el salari mitjà d’una dona jove (851’18 euros) és de prop de 200 euros menor que un home jove (1024’27 euros)..
Així mateix, Rafel Sedano i Joan Ferrà, han manifestat, amb fermesa, a cada una de les respectives presentacions, la voluntat del Consell de Joventut de les Illes Balears, de continuar treballant contra l’ocupació precària i els sous baixos de la nostra població jove, així com instar, amb contundència, a les administracions responsables a donar solucions reals i efectives a aquest problema i a d’altres que es desprenen de l’informe i aplaudeixen el compromís del Govern actual i, concretament, del Conseller de Joventut i del Director General, de tirar endavant un Observatori de Joventut a nivell de les Illes.
El butlletí nº2 de l’Observatori Jove de treball i ocupació a Espanya (OBJOVEM), el podreu trobar a la web: www.cje.org

Convocatòria de la Comissió d'emancipació

cjib | 10 Gener, 2008 14:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

La Comissió Permanent del CJIB convida a les persones representants de les entitats que formau part del CJIB, així com d'altres que estau treballant per una emancipació satisfactòria del jovent de les Illes Balears a participar a la reunió de treball de la comissió d'emancipació covocada per el divendres 18 de gener de 2008

El lloc de la reunió serà la seu del CJIB: C/ d'Ausiàs March, 3 baixos - palma

l'hora de la reunió és a les 18 hores

Ordre del dia:

  • presentació propostes de la conselleria de Treball i Formació
  • reflexió sobre el paquet de mesures implusades pe Ministeri de l'Habitatge
  • reflexió sobre les mesures que el Govern Balear vol impulsar per afavorir l'accés a l'habitatge.
  • revisió del document d'emancipació del CJIB.

Es prega confirmació al telèfon 971 71 20 02 o al correu electrònic: cjib(arrova)cjib.cat

Curs de monitors intensiu per pasqua del CEE

cjib | 03 Gener, 2008 11:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

INICI: 24 de febrer de 2008
DURADA: 121 hores
Informació i inscripcions:

CENTRE D'ESTUDIS DE L'ESPLAI
Plaça Banc de S'Oli nº 6, bxs
Telèfon: 971728903
secretaria@centreestudis.org
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb