CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Dia internacional de la Solidaritat amb el Poble Palestí

cjib | 29 Novembre, 2007 18:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com


Matances a Esporles amb el Casal de Joves de Tramuntana

cjib | 28 Novembre, 2007 18:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Arriben les Matances 2007


Aquest dissabte 1 de desembre, vine a menjar un bon plat de sopes a la Vila Nova a partir de les 20'30 hores.

Programa

- 06'30 h. del matí. Ens veurem a l'esplai (C/ de Joan Cabot 14, Vila Nova)
per anar a cercar el porc i per encendre calderes i enllestir els darrers preparatius.
- 14'30 h. Dinar per tota la gent que hagi treballat durant el dia.
- 16'00 h. Activitat per infants a l'esplai. Convocau a tooooots els infants del poble...
- 17'30 h. Comença la venda de peces, també a l'esplai.
- 20'30 h. Encesa del fogueró i inici del sopar a la plaça Tomàs i seguí. Un bon plat de sopes, vi oaigua 2 €.
- 22'00 h. Sorteig de les millors peces.
- 22'00 h. Retransmissió en gran pantalla del partit Espanyol - Barça.
- 00'00 h. II campionat de trivial after hours, no hi ha premis, no sabem com anirà ni quan acabarà, és improvisat i caòtic.

Però encara en tenim + Música, xeremiers, fogueró, festa, bon ambient i servei de bar.
Important: cal dur plat i cullera pel sopar.

Què podeu fer per ajudar? donar una mà durant tot el dia (podeu passar per l'esplai a qualsevol hora), necessitam gent per les matances, per preparar el fogueró i venint al sopar i convidar a tota la gent que pogueu (familiars, amics, coneguts...).

Aquesta activitat està organitzada pel Casal de Joves Tramuntana, l'Esplai la Cadernera i per tothom que pugui ajudar.
L'objectiu d'aquesta activitat és la de difondre la cultura de les matances entre la gent més jove i crear un espai de trobada entre gent de totes les edats.

Presentada la campanya de prevenció del VIH/Sida Condonéate, plaer sense risc

cjib | 28 Novembre, 2007 18:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Amb el lema de la campanya CONDONEATE, plaer sense risc, es pretén cridar l'atenció del jovent, difondre al màxim la informació sobre la importància de prendre les precaucions necessàries quan es mantenen relacions sexuals i facilitar l’accés al preservatiu, més tenint en compte que les Illes Balears som la Comunitat Autònoma amb majors xifres d'infeccions per transmissió del VIH-SIDA, amés de liderar la xifra d’avortaments no desitjats, és per això que es fa necessari dur a terme campanyes informatives i de conscienciació per tal de que la joventut pugui saber i conèixer la necessitat precisament, del Plaer sense risc.
El CJIB, juntament amb el CIJEF i CJMe, repartirà dins les properes setmanes més de 70.000 preservatius masculins, 32.000 fulletons, 8.000 lubricants així com preservatius femenins, cartells, postals i guies per a dinamitzadors i informadors juvenils arreu de les Illes Balears. Així mateix, des del Consell de Joventut de les Illes Balears es reclama la necessitat de treballar un Pla de Polítiques de Joventut fent especial incidència al treball en matèria de Salut i, concretament pel que fa als riscos en matèria de transmissió del VIH-SIDA entre els joves i també el desenvolupament de l'Estratègia Balear de la SIDA, aprovada fa dos anys per la Conselleria de Salut, sempre comptant, com no pot ser d'altra forma, amb els principals agents i entitats que treballen en aquest àmbit (Escola de SIDA, ALAS, Ben Amics, Creu Roja, Siloé, Metges del Món i, en general, Taula per la SIDA).

 (Segueix)

Segona jornada cicle de xerrades "El procés de Bolonya"

cjib | 27 Novembre, 2007 11:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El CJIB vol convidar-vos a la segona Jornada del Cicle de xerrades: " El procés de Bolonya"

Aquesta tindrà lloc  el 27 de novembre a les 17 hores al Campus de la Universitat de les Illes Balears ( Edifici Guillem Cifre de Colonya).

s'hi exposarà la realitat del canvis que patirà l'educació a nivell universitari en el marc de la convergència europea. Un cicle de xerrades amb ponències i taules rodones on a més d'informar sobre quins seran aquests canvis també s'exposaran els punts de vista dels distints agents que entraran en joc.

Avui dimarts la ponència serà a càrrec d'un estudiant de la UIB (Daniel Company) que ha tastat l'experiència d'un curs amb els nous criteris de la convergència europea a la mateixa UIB als estudis d'Història de l'Art. Recordeu que desprès es durà a terme la Taula Rodona amb la participació dels representants de les associacions d'estudiants de la UIB i moderat per la presidenta del Consell d'Estudiants, MªJosé Morales.

S'ha sol·licitat un crèdit de lliure configuració. 

Convocatòria premsa

cjib | 26 Novembre, 2007 16:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

DIA: DIMARTS, 27 DE NOVEMBRE DE 2007.
HORA: 10’00 hores.
LLOC: Espai Jove de Sòller (C/ de sa Lluna, 39)
TEMA: Presentació de la jornada de treball per la igualtat de gènere.

Aquesta jornada és la continuació del treball iniciat al setembre passat a la IX Trobada del Triangle Jove, en vers a la igualtat de gènere.
Els participants de Sòller a la trobada, han organtizat ara aquesta jornada per traslladar les conclusions a les associacions i al jovent del municipi i proposar quines accions poden fer les i els joves de Sòller per reduir les desigualtats de gènere des del món associatiu.

La globalització de l'educació, primer debat del cicle "el Procés de Bolonya"

cjib | 20 Novembre, 2007 15:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de Joventut de les Illes Balears durà a terme a partir d’avui, dimarts 20 de novembre i durant els propers 27 de novembre i 4 de desembre, un cicle de jornades informatives sobre el procés de Bolonya.
El procés de Bolonya és el nom amb el que es coneix a tot un conjunt de mesures per tal de configurar el que s'anomena com Espai Europeu d'Ensenyament Superior o EEES que pretén fomentar el creixement econòmic d'Europa, la seva competitivitat internacional i la seva cohesió social a través de l'educació i la formació dels ciutadans al llarg de la seva vida i mobilitat.
Les jornades tenen com a objectiu facilitar la informació sobre l’esmentat procés als alumnes de la Universitat de les Illes Balears, incidint en els fonaments i conceptes més decisius que implicaran més canvis en les actuals titulacions universitàries.
Les jornades contaran, entre d’altres, amb la participació de Cels Garcia     (Vicerector d’alumnes de la UIB),Teresa Adame (Vicedegana de la Facultat d’educació), Juan José Montaño (Director de l’Oficina de Convergència i Harmonització Europea), Francesca Garcies (Directora General d’Universitat), Rafel Sedano( president del consell de la Joventut de les Illes Balears) i representants de les distintes associacions estudiantils.
Les jornades es duran a terme a l’aula A07 de l’edifici Guillem Cifre de la Universitat de les Illes Balears i atorgaran un crèdit de lliure configuració per tots els assistents que ho sol·licitin.

Apaga el llum!

cjib | 15 Novembre, 2007 10:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

AVUI DIJOUS, A LES 20.00h APAGA EL LLUM!

CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC, ACTUA JA!

Des del GOB vos convidam a sumar-vos a aquesta apagada simbòlica que té
per objectiu cridar l'atenció de la societat i de les institucions sobre
la necessitat de prendre mesures urgents davant aquesta greu amenaça. Es
tracta de desconnectar el consum elèctric en habitatges, centres de
treball públics i privats, instal•lacions i equipaments públics durant
aquest període.

En ocasió de la presentació de l'Informe científic de les Nacions Unides
sobre canvi climàtic a València, durant aquesta setmana del 12 al 17 de
novembre, el GOB vos recorda la convocatòria d'apagada amb el lema:
"CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC: ACTUA JA!"

Sumau-vos a aquesta iniciativa i reclamem junts unes actuacions valentes
i decidides per fer efectiva la lluita contra el canvi climàtic a la
nostra comunitat autònoma.

Per a més informació: www.gobmallorca.com

El CJIB ofereix col·laboració al Conseller d’Esports i Joventut

cjib | 12 Novembre, 2007 15:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Membres de la Comissió Permanent s’hi han reunit per presentar conèixer quines polítiques es volen dur a terme durant la legislatura
El Consell de Joventut de les Illes Balears s’ha reunit avui al matí amb el Conseller d’Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, Mateu Canyelles, així com amb el Director General de Joventut, Joan Artigues, per tal de fer arribar diverses peticions i propostes de projectes pel jovent de les Illes Balears. Així com per conèixer les iniciatives quines polítiques fa comptes dur a terme des de la seva àrea de gestió i parlar sobre la partida econòmica destinada a joventut en els pressupost 2008.
En la reunió que s’ha mantingut avui al matí s’ha fet arribar al Conseller la preocupació per la situació actual de les Polítiques de Joventut on no es compta amb cap Pla de Joventut, des de ja fa 3 anys, tot i que així ho indica la llei de joventut aprovada l’estiu de 2006. Així mateix s’ha comentat la situació en que es troben organismes relacionats amb joventut com són l’observatori de joventut, els instituts de joventut i les transferències de competències en matèria de joventut pel que fa a Mallorca.
Des del Consell de Joventut de les Illes Balears consideram que per començar a tirar endavant les Polítiques de Joventut de les Illes Balears és bàsic saber com quedarà la situació d’aquests quatre temes que estan enlaire (el Pla de Joventut, les transferències, Observatori de Joventut i Instituts de Joventut) i heretats de la gestió de l’anterior Govern.
Així mateix, l’entitat ha fet arribar al Conseller la seva indignació i decepció perquè el pressupost destinat a Joventut per a l’exercici 2008 gairebé no augmenta respecte el 2007 quan, en termes generals, els pressuposts de la comunitat s’incrementen un 15%. Des del CJIB exigeix al Govern que faci una aposta efectiva i real per poder desenvolupar, com a mínim, les Polítiques de Joventut que exigeix la Llei Integral de Joventut de les Illes Balears i que, tot i la seva aprovació l’estiu de l’any 2006, encara no s’ha desenvolupat. En aquest sentit el Consell de Joventut de les Illes Balears ha demanat als responsables de Joventut que presionin allò necessari per tal de dignificar les polítiques que, des de les seves àrees i ha oferit plena col·laboració per tal de demanar que es valori el jovent de les Illes.

Cicle "El procés de Bolonya"

cjib | 12 Novembre, 2007 11:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

En primer lloc convidar-vos al Cicle de xerrades: " El procés de Bolonya" que tindrà lloc els dies 20,27 de novembre i 4 de desembre, a les 17 hores al Campus de la Universitat de les Illes Balears ( Edifici Guillem Cifre de Colonya).

On s'exposarà la realitat del canvis que patirà l'educació a nivell universitari en el marc de la convergència europea. Un cicle de xerrades amb ponències i taules rodones on a més d'informar sobre quins seran aquests canvis també s'exposaran els punts de vista dels distints agents que entraran en joc.

Per tot això s'ha contat amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, el Consell d'Estudiants i el Consejo de la Juventud de España. Les xerrades es centraran en tres àmbits : "la globalització de l'educació", " la transformació de l'educació a nivell europeu" i la "transformació de l'educació a les Illes Balears".

Agrairem la vostra participació així com la difusió que pugueu fer del cicle entre els vostres contacte i recordar-vos que tenim un crèdit de lliure configuració sol·licitat pels participants.

Presentació Taula per Palestina

cjib | 08 Novembre, 2007 16:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El CJIB té el gust de convidar a tothom a la presentació de Taula per Palestina que es farà el proper dia 12 de novembre a les 20 hores.

Esperam comptar amb la teva assistència

Marató fotogràfica per Palma

cjib | 08 Novembre, 2007 16:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com


Manifestació per la independència del poble saharaui

cjib | 07 Novembre, 2007 08:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb