CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Dia Internacional de la Joventut, manifest del CJE

cjib | 11 Agost, 2007 04:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

12 de agosto (Día Internacional de la Juventud)
EL CONSEJO DE LA JUVENTUD DE ESPAÑA EXIGE A LOS PODERES PÚBLICOS UNA MAYOR ATENCIÓN A LAS PROBLEMÁTICAS DE LA JUVENTUD

Con motivo de la celebración del Día Internacional de la Juventud, el próximo domingo 12 de agosto, el Consejo de la Juventud de España reivindica a los poderes públicos y al conjunto de la sociedad que presten especial atención a las problemáticas de la juventud.

Desde el CJE consideramos importante animar a los y las jóvenes a que se impliquen, movilicen y se comprometan en la solución de los que, a día de hoy, son sus principales problemas y demandas. Con este fin, el CJE puso en marcha a primeros de este año la campaña Es hora de tomar parte, donde se utilizan los meses del año para denunciar injusticias y hablar de inquietudes.

Entre las temáticas de la campaña figuran dos de los problemas que más preocupan al colectivo joven, según el Centro de Investigaciones Sociológicas: el acceso a la vivienda y el paro. Hasta este mes de agosto se han tratado ya temas como políticas de juventud y empleo digno, participación cívica e interculturalidad y ciudadanía global, cooperación y paz.

El mes de agosto estará dedicado al ocio y tiempo libre, medio ambiente y desarrollo sostenible y durante los últimos meses del año se trabajará sobre los asuntos como la vivienda digna y el derecho a la emancipación (septiembre); la educación formal y no formal (octubre); la igualdad de género (noviembre); y los hábitos de vida saludable (diciembre).

Desde el CJE, y en un día como éste, nos comprometemos a ser interlocutores de la juventud española, tanto asociada como no asociada, para reivindicar, denunciar injusticias y exponer reivindicaciones ante las distintas administraciones

Any Europeu de la igualtat d'oportunitats 2007

cjib | 10 Agost, 2007 11:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El consell de Joventut de Illes Balears s'ha adherit al Any Europeu de la igualtat d'oportunitats 2007

l'Objectiu general de l'any és fer arribar un ampli debat sobre el beneficis de la diversitat per a les societats europees. També es pretén aconseguir que la ciutadania europea sigui més conscient dels seus drets i gaudeixi de la igualtat de tracte i d'una vida lliure de discriminació.

Més concretament els objectius que s'han marcat amb aquesta campanya són:

  • Drets: conscienciació sobre el dret a la igualtat i no discriminació: La discriminació basada en el gènere, raça, religió o creència, discapacitat, edat o orientació sexual és ilegal a la Unió Europea. Totes les persones tenen dret a un tracte igualitari
  • Representació: es vol potenciar la reflexió i discusió de la necessitat de promoure una major participació de grups infrarepresentats en la sicietat i un apmajor implicació en accions disenyades per cambatre la discriminació, en totes els sectors i a tots els nivells.
  • Reconeixement: facilitar i celebrar la diversitat i la ugualtat. les persones fan una contribució positiva a la societat en conjunt, independentment del seu sexe, raça o etnia, religió o creències, discapacitat, edat o orientació sexual.
  • Respecte: promocionar una societat més cohesionada. es vol facilitar l'oportunitat d'obrir un debat sobre els mitjans més apropiats per desenvolupar una major i més propera relació entre totes les comunitats i crear un sentit de pertinença per a tots, basat en la dignitat i respecte als drets humans bàsics.

Des del CJIB volem fer extensiva la invitació a la participació de la campanya i treballar cap a una igualtat per a tots. 

 

DIA INTERNACIONAL DE LA JOVENTUT 2007

cjib | 09 Agost, 2007 12:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El 12 d'agost es celebra el Dia Internacional de la Joventut, aquest dia fou declarat Dia internacional arran de l'aprovació de la recomanació de la Conferència Mundial de Ministres d'Assumptes  de la Joventut (Lisboa, 8-12 agost de 1998) amb l'aprovació de la resolució 54/120 I en Assemblea General del 17 de desembre de 1999.

El CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS es suma a la celebració d'aquest dia i convida a tots els organismes, administracions i entitats juvenils a sumar-s'hi. 

Seminari Europeu Joventut i discapacitat

cjib | 09 Agost, 2007 12:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Entre els dies 12 i 16 de setembre de 2007, es desenvoluparà el Seminari Europeu Joventut i Discapacitat. Aquest tendrà lloc al Centre Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) a la població de Mollina i és organtizat per l'Injuve.

Els objectius del seminari són els següents: 

1.    To get to know the reality of people with disabilities and the work of organizations that support their rights.
2.    To provide strategies and working tools to the youth institutions and organizations to achieve the total integration of young disabled people.
3.    To hear about new experiences and regulatory frameworks on the rights of people with disabilities.
4.    To establish alliances that foster tasks regarding disability and youth at a European level.

com podeu imaginar el desenvolupament del seminari es farà en anglès i en castellà. Teniu fins el dia 27 d'agost de 2007 per enviar les inscripcions que podeu obtenir pitjant aquí i les heu d'enviar a:

Spanish Youth Institute (INJUVE)
16th Marqués de Riscal St,
E-28010 MADRID, Spain
Tel. (+/34) 91 363 76 41
Fax. (+/34) 91 363 78 27
e-mail: intolerantesanonimos@mtas.es

per més informació podeu consultar la web de l'injuve.

Termini obert inscripció a la IX Trobada del Triangle Jove

cjib | 02 Agost, 2007 12:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos avancem que ja hem obert el termini d’inscripció per a participar en la IX Trobada del Triangle Jove, que tindrà lloc a Llíria ( València ), els  dies 28,29 i 30 de setembre del 2007. Un cop més els consells de la Joventut de Catalunya, País Valencià i Illes Balears sumen esforços i il·lusions per tal d'assentar i desenvolupar aquest marc de col·laboració i debat de la que esperem que vosaltres, les entitats, sigueu les protagonistes. Enguany el tema girarà envers la Igualtat de Gènere i Oportunitats per dones i homes, com a requisit indispensable per a la construcció democràtica i participativa dels pobles i societats.
 
També vos presentam el cartell de la trobada. Més aviat penjarem la fitxa d’inscripció detallada. Així mateix també esperem que en faceu la màxima difusió possible de l’esdeveniment.

Per contactar amb nosaltres ho podeu fer a l'adreça cjib(arrova)cjib.org o al telèfon: 971 71 20 02 i la web www.tringlejove.net

Animeu-vos a participar i gaudir un any més amb nosaltres de la Trobada del Triangle Jove. Tots junts feim Triangle!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb