CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

La Jornada a Eivissa, del Fòrum de Polítiques de Joventut de les IB, és el proper dia 31

cjib | 27 Març, 2007 11:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ja podeu fer les inscripcions gratuïtes a l'adreça: coordinacio(arroba)cjib.org

o al telèfon 971 71 20 02 

Podeu baixar-vos la fitxa d'inscripció aquí 

I aquest és el programa de la Jornada:

1a diada del Fòrum de Polítiques de Joventut

cjib | 23 Març, 2007 17:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Dia: DISSABTE 24 DE MARÇ

Lloc : SEU DE CONSELL INSULAR DE MENORCA (Plaça de la Biosfera, 5, Maó)

Hora: 9:30 hores.

CINQUANTA JOVES MENORQUINS ANALITZARAN LA SITUACIÓ DEL JOVENT AL FÒRUM DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT

Demà és durà a terme la primera jornada de les tres que hi ha previstes a Menorca, Eivissa i Mallorca, organitzades pel CJIB

Demà, dissabte dia 24 de març, es durà a terme a la Seu del Consell Insular de Menorca, la primera jornada del Fòrum de Polítiques de Joventut de les Illes Balears que es realitzaran els propers caps de setmana a les diferents illes.

El Fòrum de Polítiques de Joventut de les Illes Balears és una activitat, organitzada pel Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB), que servirà per analitzar la situació de les polítiques que s’estan duent a terme, tant a nivell insular, com a nivell autonòmic.

El CJIB va presentar, el passat mes d’agost, un projecte al Govern de les Illes Balears per la realització, el pont de l’1 de març, del 2n Congrés de Joventut d’àmbit autonòmic, però aquesta activitat es va haver de suspendre davant la deixadessa i falta de resposta per part del Govern. Així, des del Consell de Joventut de les Illes Balears s’ha organitzat aquest Fòrum de Polítiques de Joventut que es durà a terme en tres dies diferents, demà, 24 de març, a Menorca, el dia 31 de març a Eivissa i el 14 d’abril a Mallorca.

L’activitat és oberta a tothom i l’acte de presentació de documents i clausura de la jornada serà a les 16:00 a la mateixa seu del Cime.

Manifestació "Prou d'agrassions Feixistes"

cjib | 21 Març, 2007 16:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Demà hi ha aquesta convocatòria de manifestació:

La Jornada a Menorca, dins el Fòrum de Polítiques de Joventut de les IB, és el proper dia 24

cjib | 20 Març, 2007 11:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ja podeu fer les inscripcions gratuïtes a l'adreça: coordinacio(arroba)cjib.org

Podeu baixar-vos la fitxa d'inscripció aquí 

I aquest és el programa de la Jornada:

PRESENTAT EL FÒRUM DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS

cjib | 19 Març, 2007 14:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Compta amb el suport dels diferents consells insulars i substitueix el 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears, suspès per manca de suport del Govern autonòmic

Aquest matí s’ha presentat el Fòrum de Polítiques de Joventut de les Illes Balears. Aquesta activitat està plenament organitzada pel Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) i compta amb el suport del Consell de Mallorca, el Consell Insular de Menorca i el Consell Insular d’Eivissa i Formentera.

El Fòrum de Polítiques de Joventut consisteix en unes jornades de treball on el moviment associatiu serà el protagonista, així com informadors juvenils, tècnics i jovent, en general. Es treballaran i debatran quines són les necessitats i desitjos dels i les joves de les Illes Balears a partir de vuit documents d’acord amb les àrees del Consell de Joventut (Participació, Educació, Emancipació, Salut, Igualtat d’Oportunitats, Llengua i Cultura, Medi Ambient i Internacional). A partir d’uns documents base, els participants aportaran quins consideren que són els objectius principals de cada una de les àrees i es recolliran propostes per tal de fer-les arribar a les institucions, així com als partits polítics i candidats a les properes eleccions municipals i autonòmiques del proper mes de maig.

L’objectiu principal es demanar un procés on es treballin les Polítiques de Joventut de les Illes Balears amb la joventut i no sols per la joventut (Pla Integral de Joventut...)Per tal de deixar clar que no és una activitat puntual diferent a cada illa, sinó que és una mateixa activitat, realitzada en tres dates i lloc diferents amb el suport dels consells respectius de cada illa, el Fòrum de Polítiques de Joventut s’ha presentat simultàniament a Mallorca (amb Rafel Sedano Porcel– President del CJIB-), Menorca (amb Olmo Heras - Director Insular de Joventut de Menorca- i Isabel Muñoz - vocal per Menorca del CJIB-) i a Eivissa (amb Cati Palau - Consellera d’Esports i Joventut del CIEF- i Elena Calvano - Presidenta del CIJEF-).

Quan el 25 d’agost el CJIB va presentar a Rosa Puig, Consellera de Presidència del Govern, el Congres de Joventut que s’havia de dur a terme del 28 de febrer al 3 de març, es van acordar una sèrie de reunions i es va establir un procés per tal de fomentar i donar a conèixer l’activitat, així com per recollir propostes d’arreu de les illes. Un cop suspès el Congrés, gran part del procés s’ha perdut, però una part s’aprofitarà pel Fòrum de Polítiques de Joventut que es durà a terme el 24 de març a Menorca, el 31 de març a Eivissa i el 14 d’abril i Mallorca.

CONDEMNA DE LES DECLARACIONS DEL DIRECTOR GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA

cjib | 16 Març, 2007 15:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El CJIB considera que aquests tipus de declaracions sols ajuden
a augmentar la situació de crispació que pateix la nostra societat
El President del Consell de Joventut de les Illes Balears, Rafel Sedano Porcel, ha condemnat fermament les declaracions fetes per Miquel Melià Caules, director general de política lingüística, en el transcurs de la taula rodona organitzada per l’associació de illencs estudiants a Barcelona, Sa Sargantana per la provocació i foment de la crispació que suposen.
Rafel Sedano ha manifestat que des del CJIB consideram que aquest tipus de declaracions sols ajuda a augmentar la situació de crispació que ja pateix actualment la nostra societat i són una clara apologia de la violencia.
El CJIB, entre d’altres coses, treballa clarament en favor de l’educació integral i, un dels punts bàsics del document pels dos anys de la Comissió Permanent actual, és el treball en favor de l’educació per la Pau. D’acord amb aquest document que, en sortir elegida l’actual Comissió permanent, s’aprovà de forma pràcticament unànime l’actual president ha afirmat que una persona que ocupa un càrrec públic, malgrat assistís a l’acte a títol personal, no pot fer aquests tipus de declaracions que fomenten l’odi en comparar un fet de normalitat social, com és la igualtat entre dues llengües oficials d’un mateix territori, com són les Illes Balears, amb una organització immensa en una lluita, com és el cas de l’organització ETA.
Des del CJIB es demana mesura a tot l’espectre polític i tota l’ajuda
possible per tal d’evitar provocacions a una societat on, cal recordar, en poc temps s’han produït pintades homòfobes (al mateix local del CJIB), actes de violència racista i, fins i tot, la col·locació d’artefactes a una seu sindical. Segons quins comentaris donen ales a aquells descerebrats intolerants que aprofiten qualsevol excusa per actuar violentament contra la democràcia, ha afegit Rafel Sedano.

FÒRUM DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS

cjib | 15 Març, 2007 18:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Davant la impossibilitat de la realització del II Congrés de Joventut de les Illes Balears, el Consell de Joventut de les Illes Balears ha optat per fer el que hem denominat  Fòrum de Polítiques de Joventut de les Illes Balears.

Aquest consisteix en fer una jornada de treball en vers als temes que afecten als/les joves en el seu desenvolupament com a ciutadà (treball, habitatge, estudis, igualtat d’oportunitats, desenvolupament sostenible, salut, participació, llengua i cultura i internacional) a cada una de les illes.

Amb aquestes jornades es vol recollir les aportacions dels joves tan associats com els no associats en vers als temes comentats anteriorment.

Les jornades es duran a terme els dies següents a les diferents illes:

Menorca, dia 24 de març de 2007 a Maó

Eivissa i Formentera, dia 31 de març de 2007 a Eivissa Vila

Mallorca, dia 14 d’abril de 2007 a Palma

Des d’aquí convidam a tot el jovent a participar d’aquest procés amb la intenció de potenciar unes polítiques de joventut festes amb els joves.

Tothom que hi estigui interessat en participar pot enviar la fitxa d’inscripció al Consell de Joventut de les Illes Balears bé al correu: cjib(arroba)cjib.org o al fax: 971 71 80 21

Per qualsevol dubte vos podeu posar en contacte amb el CJIB al telèfon 971 71 20 02

Comissió Llengua i Cultura

cjib | 12 Març, 2007 15:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

UNA DONA JOVE DE LES ILLES BALEARS DESTINA UN 90% DEL SOU A L’HABITATGE

cjib | 08 Març, 2007 09:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CJIB PRESENTA LES DARRERES DADES DE L’OBSERVATORI JOVE DE VIVENDA ON S’INDICA QUE UNA DONA COBRA UNS 250 EUROS MENYS QUE UN HOME PER UNA MATEIXA FEINA

Aquest passat dimarts es va presentar a Eivissa, per a tot l’estat, l’estudi número 16 de l’Observatori jove de l’habitatge (OBJOVI) on es destaca la mala situació del jovent de les Illes Balears i, especialment, de la dona jove. Segons les darreres dades recollides per l’OBJOVI, una persona jove a l’estat hauria de dedicar el 66,4 % del seu sou per comprar un habitatge, però a les Illes Balears la mitjana es supera arribant al 80’4%, just superats per Biscaia (86,7%), Guipúscoa (84,9%%), Màlaga (82,4%), Madrid (82%) i Barcelona (82%). Per contra, amb cost molt inferior a la mitjana estatal de la població jove, trobam Teruel (34,4%), Ciutat Real (38,1%), Càceres (39,4%), Lleida (39,8%). Però, si parlam de les dones a les Illes Balears, aquesta xifra augmenta fins al 90%.

També s’ha de destacar que, tot i que el preu de l’habitatge no ha pujat més del 10% el darrer any (+9,83%), la pujada dels tipus d’interès i la moderació de la capacitat adquisitiva dels i les joves s’ha traduït en el major esforç econòmic para adquirir un habitatge dels darrers sis anys.

Una altra dada que cal destacar és que, un cop més, els i les joves de les Illes Balears es situen com a capdavanters en emancipació. De fet, l’increment registrat en el volum de persones joves emancipades (+10,04%) duplica el del conjunt de l’estat (+4,99%). En aquest sentit, Rafel Sedano, ha manifestat que aquesta situació no implica que els joves illencs tenguem més possibilitats d’emancipar-nos, sinó que demostra que el fet insular ens obliga a desplaçar-nos per tal de poder realitzar segons quins estudis universitaris o treballs o també demostra que molts joves, per poder-se emancipar, ho fan a segones residencies familiars. Així mateix, també s’ha de tenir en compte l’intensa incorporació al mercat laboral, reflectit a l’elevada taxa d’ocupació (80,6%), la major de tot l’estat. Així i tot, s’ha de destacar que una gran part d’aquesta creixent ocupació laboral s’ha traduït en contractes temporals (+6,21%).

Pel que fa al cost de l’habitatge, també és molt important, destacar la situació ocupacional de la dona jove. En aquest sentit, s’ha de remarcar i denunciar el fet que, per una mateixa feina, la diferencia en la mitjana en els contractes entre homes i dones pot arribar a superar els 250 euros. Una societat moderna, com en teoria es diu i considera sempre la societat occidental, no acceptaria, en cap cas, la situació de desigualtat que seguin vegent dia rere dia, per això s’han de començar a aplicar de forma inmediata unes polítiques d’igualtats reals ha manifestat el president del Consell de Joventut de les Illes Balears..

Des del Consell de Joventut de les Illes Balears, es reivindica i manifesta la necessitat de posar en marxa, de forma inmediata, polítiques que facin possible la igualtat entre els sexes i, també, exigir el dret a l’emancipació per poder tenir una vida autònoma sense la dependència econòmica d’altres membres de la familia. Algunes d’aquestes passarien pel foment dels contractes estables i uns lloguers i existencia suficient d’HPO entre molt d’atres.

El butlletí nº16 de l’Observatori Jove de Vivienda a Espanya (OBJOVI), que correspon al tercer trimestre de 2006, el podreu trobar a la web: www.cje.org

UN JOVE DE LES ILLES BALEARS DESTINA UN 80,4% DEL SOU PER ACCEDIR A L’HABITATGE

cjib | 06 Març, 2007 12:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CJIB I EL CJE HAN PRESENTAT A EIVISSA LES DARRERES DADES DE L’OBSERVATORI JOVE D'HABITATGE DE L’ESTAT ESPANYOL

Rafel Sedano, President del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i Elena Gómez, Presidenta del Consell Insular de Joventut d’Eivissa (CIJEF) han presentat les darreres dades de l’Observatori Jove de l’habitatge (OBJOVI) juntament amb Mario Esteban, President del Consejo de la Juventud de España (CJE) i Joffre López, responsable de l’OBJOVI.

A la presentació, que s’ha dut a terme a Eivissa per a tot l’Estat Espanyol, s’ha destacat i explicat la mala situació del jovent de les Illes Balears. Segons les darreres dades recollides per l’OBJOVI, una persona jove a l’estat hauria de dedicar el 66,4 % del seu sou per comprar un habitatge, però a les Illes Balears la mitjana es supera arribant al 80’4%, just superats per Biscaia (86,7%), Guipúscoa (84,9%%), Màlaga (82,4%), Madrid (82%) i Barcelona (82%). Per contra, amb cost molt inferior a la mitjana estatal de la població jove, trobem Teruel (34,4%), Ciutat Real (38,1%), Càceres (39,4%), Lleida (39,8%) i Conca (40,6%).

També s’ha de destacar que, tot i que el preu de l’habitatge no ha pujat més del 10% el darrer any (+9,83%), la pujada dels tipus d’interès i la moderació de la capacitat adquisitiva dels i les joves, s’ha traduït en el major esforç econòmic para adquirir un habitatge dels darrers sis anys.

Una altra dada que cal destacar, és que, un cop més, els i les joves de les Illes Balears es situen com a capdavanters en emancipació. De fet, l’increment registrat en el volum de persones joves emancipades (+10,04%) duplica el del conjunt de l’estat (+4,99%). En aquest sentit, Rafel Sedano ha manifestat que “aquesta situació no implica que els joves illencs tinguem més possibilitats d’emancipar-nos, sinó que demostra que el fet insular ens obliga a desplaçar-nos, per tal de poder realitzar segons quins estudis universitaris o treballs o també demostra que molts joves, per poder-se emancipar, ho fan a segones residencies familiars”. Així mateix, també s’ha de tenir en compte la intensa incorporació al mercat laboral, reflectit a l’elevada taxa d’ocupació (80,6%), la major de tot l’estat. “Així i tot, s’ha de destacar que una gran part d’aquesta creixent ocupació laboral s’ha traduït en contractes temporals” (+6,21%).

Els tres presidents dels consells estatal, autonòmic i insular, Mario Esteban, Rafel Sedano i Elena Gómez, respectivament, han reivindicat i manifestat la necessitat de posar en marxa, de forma immediata, polítiques que facin possible el dret de la joventut a emancipar-se per poder tenir una vida autònoma sense la dependència econòmica d’altres membres de la família. Algunes d’aquestes, passarien per “Reforçar la causalitat de la contractació temporal i el seu caràcter excepcional i penalitzar la contractació temporal, realitzada en frau de llei, una major despesa en polítiques de I+D+I per una economia cada cop més productiva i es creïn llocs de treball més estables i de qualitat, més ajuts directes al jovent que més ho necessiti per accedir a una vivenda prioritzant els ajuts d’accés al lloguer, potenciar la construcció d’habitatges públics protegits en règim de lloguer per la població amb menys ingressos, i adaptats a les necessitats dels i les joves, un parc públic de vivendes a bon preu pel nivell d’ingressos dels i les joves de forma que en cap cas el cost mensual suposi una quantitat superior a un % dels ingressos i establir un % obligatori de reserva per vivenda protegida en sòl edificable.”

El butlletí nº16 de l’Observatori Jove d’habitatge a Espanya (OBJOVI), que correspon al tercer trimestre de 2006, el podreu trobar a la web: www.cje.org

Reunió de treball del Decret de Temps lliure

cjib | 06 Març, 2007 12:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Com ja sabreu, la setmana passada es va ampliar el pla per presentar
esmenes a la proposta de modificació del decret de temps lliure.

Per la present, vos convocam a una reunió per seguir treballant en les
esmenes que pot presentar el Consell de Joventut de les Illes
Balears, demà dimarts, 6 de març de 2007, a les 18'00 hores, a la seu el CJIB (C/ d'Ausiàs March, número 3 baixos).

esperam la vostre participació 

Roda de Premsa de presentació Objovi, nº 16

cjib | 05 Març, 2007 15:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

EL CJE I EL CJIB PRESENTARAN LES DARRERES DADES SOBRE L’HABITATGE A LES ILLES BALEARS

DIA: DIMARTS, 6 DE MARÇ DE 2007. 

HORA: 12’00 hores.  

LLOC: AULA DE CONFERENCIES DEL RECINTE FERIAL D’EIVISSA, CARRETERA ST. ANTONI, KM. 1.

TEMA: PRESENTACIÓ DADES OBJOVI Nº16.

Elena Calvano, Presidenta del Consell Insular de Joventut d’Eivissa i Formentera (CIJEF), Rafel Sedano, President del Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) i Mario Esteban, President del Consejo de la Juventud de España (CJE), juntament amb Joffre López, Sociòleg responsable del Observatorio Joven de Vivienda presentaran les darreres dades, inèdites fins demà que serà quan es facin públiques, en matèria d’habitatge per joves a nivell d’Espanya i a les Illes Balears.

PINTADES HOMÒFOBES A LA SEU DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS

cjib | 05 Març, 2007 15:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

DURANT LA NIT S’HI HA REALITZAT UNA PINTADA AMENAÇANT DE “MARICONES FUERA!”

La nit del divendres 2 al dissabte 3 de març, al Consell de Joventut de les Illes Balears s’hi han realitzat unes pintades de caràcter homòfob al rètol d’entrada de la Seu de la institució. El Consell de Joventut de les Illes Balears és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per a dur a terme les seves finalitats, creat mitjançant una llei del Parlament Balear (2/1985 de 28 de març, modificada per la llei 6/1986 de 4 de juny i el decret 113/1998 de 18 de desembre).

Rafel Sedano Porcel, President del Consell de Joventut de les Illes Balears, arrel d’aquest fet, ha presentat la corresponent denuncia als cossos de seguretat i un cotxe de la Policia Local de Palma ha acudit a la Seu del CJIB per tal de prendre nota dels fet ocorreguts, així com dels antecedents que han pogut ésser les que ho han provocat.

Des del CJIB, es considera aquesta situació, en part, com a conseqüència de les declaracions que sortiren a la web de l’Associació AFA educación el passat 18 de febrer i reproduïdes el dia següent a dos mitjans de premsa concrets

En nom del Consell de Joventut de les Illes Balears, el president de l’entitat ha comdemnat enèrgicament els fets succeïts, tant les pintades homòfobes, com a l’intent de criminalitzar la feina duta a terme per una entitat de Dret Públic com és el CJIB.

"Fotut Futur Jove", article d'opinió del President del CJIB

cjib | 05 Març, 2007 14:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

"Enhorabona al Govern de les Illes Balears. Per fi una activitat dedicada a la joventut té una continuïtat, tant pel que fa a la seva realització, com amb l´interès i pressupost destinat..."

Amb aquestes paraules comença l'article d'opinió del President del Consell de Joventut de les Illes Balears, Rafel Sedano, publicat el passat dijous dia 1 de març de 2007 a Diari de Mallorca.

llavors segueix dient, "Jo vull congrés per la participació del jovent en les polítiques de joventut". Aquest és el lema de la nostra participació, perquè al CJIB tenim clar, i el Govern en principi també perquè així ho diu la llei de joventut recentment aprovada, que les polítiques de joventut han de fomentar la participació juvenil, afavorint la implicació dels joves i les joves en la societat en general, les administracions públiques han de desenvolupar mesures per promoure els processos d´intervenció dels joves i les joves en la planificació, el desenvolupament, l´execució i l´avaluació de les polítiques de joventut i s´han d´afavorir la participació activa dels joves i de les joves en la societat. Un principis que després no s´apliquen a la realitat. En cap moment a la Fira Futur Jove s´ha donat a conèixer la importància de la participació, l´acció i rellevància del jovent en el disseny de les polítiques de joventut, mentre que si se n´omplen la boca de parlar de la transversalitat... que després no s´aplica. Així doncs la participació del CJIB va ser una participació activa, dinàmica i, sobretot de crítica constructiva, tot això per tal d´intentar fer entendre, en la mesura de les nostres possibilitats, allò que sí haurien de ser les polítiques de joventut en aquestes illes."

Per lleguir-lo al complet pitjau aquí o bé al segueix de més avall.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb