CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informaciˇ mÚs diÓria del CJIB, notes de premsa, articles d'opniˇ, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

MonogrÓfics del MEGM

cjib | 19 Febrer, 2007 17:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca ha presentat els monogràfics de formació per aquest curs. Podeu visualitzar tota la informació pitjant aquí

Si estau interessats en cap monogràfic telefonau a la secretaria del MEGM: 971 72 51 68 de 16’30h a 20’30h de dilluns a divendres i demanau per na M. Isabel Soler Busquets(Coordinadora d'equip pedagògic)

També podeu visitar la seva web: www.megm.org

Activitats d'Anem pel primer semestre

cjib | 19 Febrer, 2007 16:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

l'Entitat Anem ens ha fet arribar la programació dels seus casals, corresponent al primer semestre de l'any 2007. Vos la podeu baixar pitjant aquí
 
També hi trobareu l'oferta d'excursions programades per els proper mesos.

Grups de treball al CJE

cjib | 19 Febrer, 2007 12:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears, vos avisam de les convocatòries dels pròxims grups de treball del CJE.

Els grups de treball són d’educació formal i no formal.

La data límit d’inscripció en ambdós grups, és divendres 23 de febrer, si estau interessats en participar-hi, posau-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 971 71 20 02 o per correu electrònic cjib(arrova)cjib.org

Atentament

Consell de Joventut de les Illes Balears

C/ Ausiàs March, 3 baixos  -  Palma 

EL CJIB EXIGEIX RECTIFICACIË A LA CONSELLERA ROSA PUIG

cjib | 13 Febrer, 2007 13:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

1.- DEMANAM RECTIFICACIÓ IMMEDIATA. El CJIB valora de gravíssimes les declaracions de la Consellera i li recorda que el CJIB representa allò que la legislació li atorga. “El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats, que es regirà per les disposicions de la present Llei i les normes que la desenvolupin. I que la finalitat primordial del Consell de la Joventut de les Illes Balears és servir de camí de lliure adhesió amb l’objecte de propiciar la participació de la joventut en el desenvolupament social, polític, econòmic i cultural de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears” (article 1. Llei 2/1985 de març).

El Congrés de Joventut era obert a la participació tant del món associatiu com els joves que participen de forma individual.

2.- DEMANAM RESPECTE a les institucions públiques. Fa 6 mesos presentarem el projecte al Govern i plantejarem allò que volíem dur a terme i ens hem anat reunint amb totes les conselleries...El Congrés de Joventut volíem que fos tan transversal com fos possible i preteníem tractar totes les temàtiques i, d’acord amb Rosa Puig, ens reunirem amb tothom. Ella es comprometé a parlar amb tots els conselleres i conselleres per explicar la importancia d’aquest congrés.

3.- DEMANAM EDUCACIÓ. Només faltaria que ara el Govern no acceptàs les crítiques. De totes formes, hem de recordar que el CJIB no critica el govern, el CJIB trasllada al govern les demandes de la joventut de les Illes. El CJIB no serveix sols per criticar les polítiques de joventut sinó que està per fer propostes en favor d’aquestes polítiques...

En el Congrés de Joventut serviria per analitzar les Polítiques de Joventut en un moment en que no hi ha cap Pla de Joventut vigent... des de fa 4 anys.

4.- DEMANAM COHERÈNCIA. Nosaltres no hem demanat cap subneció, nosaltres volem conveni i fa temps que així ho manifestam. El CJIB ha demanat la col·laboració al Govern, a totes i cada una de les conselleries que tenen qualque cosa a veure en temes de joventut, però aquest Govern encara no se’n ha adonat que les polítiques de joventut han de ser transversals... El Congrés de Joventut serviria per proposar noves línees de treball i actuacions per les Polítiques de Joventut en substitució al no existent Pla de Joventut.

5.- Perquè regategen? Ho fan també a la resta d’entitats? Ara aquest Govern es planteja treballar des de l’austeritat? Sota quins criteris? Seria interessant saber el cost de les Jornades de Polítiques de Joventut que es dugueren a terme a Cuba durant l’estiu passat. Alhora, Puig, troba desmesurat els 120.000€ mentre el mateix govern en destina 110.000 a reunir els representants de les cases regionals a l’exterior els mateixos dies en que s’havia de dur a terme el Cogrés i on prop de 200 joves de les 4 Illes s’haurien reunit per fer propostes i treballar les Polítiques de Joventut a les Illes.

Malgrat tot, el CJIB manté la seva voluntat de col·laborar amb el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pel que fa a les Polítiques de Joventut de les Illes Balears i allò que si volem saber i demanam és si el Govern també té i manté el seu suposat interès per fomentar aquestes polítiques a les Illes Balears.

Demanam i exigim RECTIFICACIÓ, RESPECTE, EDUCACIÓ I COHERÈNCIA

per veure el texte sencer pitjau aquí 

Convocat˛ria de premsa: RESPOSTA A LA CONSELLERA PUIG

cjib | 13 Febrer, 2007 08:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

DIA: DIMARTS, 13 DE FEBRER DE 2007.

 

HORA: 12’00 hores. 

 

LLOC: Seu del CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS (C/Ausiàs March, 3, baixos).

 

TEMA: 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears i resposta a les declaracions de la Consellera Rosa Puig

Presentaciˇ Agenda 21 per entitats

cjib | 13 Febrer, 2007 08:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de Joventut de les Illes Balears ha presentat l'Agenda 21 per entitats a la resta d'integrants de la Estratègia Balear per a la Educació Ambiental.

l'acte s'ha fet a Eivissa durant una jornada de treball del grup d'entitats de la mateixa Estratègia

Portada de l'Agenda21 per entitats elaborada pel CJIB

Declaracions President CJIB, Rafel Sedano

cjib | 08 Febrer, 2007 17:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 

El Consell de la Joventut suspèn el seu segon congrés i acusa al Govern d'incomplir les seves obligacions 

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha anunciat que suspèn la celebració del ‘ II Congrés de la Joventut´, previst per als dies 28 de febrer a 3 de març en el centre tecnològic Ca’n Domenge de Palma de Mallorca per falta de suport econòmic del Govern al que l'entitat acusa d'incomplir les seves obligacions cap a aquest col·lectiu.

Segons ha manifestat avui el president d'aquesta federació d'entitats juvenils, Rafel Sedano, abans de res, el CJIB es planteja obtenir la col·laboració econòmica del Govern para celebrar la trobada més endavant, encara que ho considera "complicat" aconseguir de nou Ca’n Domenge, lloc que s’havia sol·licitat a ´Sa Nostra´ el setembre passat. Sedano considera que el Govern, que havia promès el seu suport a la iniciativa i té transferides les competències en matèria de Joventut, ha de donar "explicacions" pel seu "passotisme" i "manca d'interès" en la convocatòria del segon congrés i va aclarir que, "si no posa els mitjans necessaris, no es garanteix la democràcia participativa", pel que reclama que "no ens doni més llargues amb aquest tema", va dir

Referent a això, el president del CJIB va recordar que l'entitat ha cercat durant els últims sis mesos patrocinadors públics i privats, però considera imprescindible que el Govern aporti una quantitat significativa i, fins i tot, que assumeixi el total del pressupost del congrés, que ascendeix a 140.000 euros. Com a mesura de pressió per a aconseguir-ho, els membres del CJIB que participin la pròxima setmana a l’stand que tindrà

Foto de la roda de premsa pitjant aquí 

Convocat˛ria premsa al CJIB

cjib | 08 Febrer, 2007 04:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

SUSPENSIÓ DEL CONGRÉS

Després de 6 mesos, el Govern segueix sense respondre 

La Comissió Permanent, amb el supot de les entitats membres del CJIB, explicarà la situació en que es troba el CJIB pel que fa al 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears

 

DIA: DIJOUS 8 DE FEBRER DE 2007

HORA: 11:30 h

LLOC: seu del CJIB ( C/ Ausiàs March, 3 baixos - Palma)

TEMA: 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears

EL CJIB PRESENTA A LĺINJUVE EL PROJECTE DEL CONGR╔S DE JOVENTUT

cjib | 06 Febrer, 2007 11:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Mig any després de la presentació, el Govern de les Illes encara no ha donat resposta sobre quina col·laboració farà a l’activitat del CJIB

El passat divendres, Rafel Sedano Porcel, President del Consell de Joventut de les Illes Balears, es va reunir amb Leire Iglesias, Directora General de l’INJUVE, organisme competent en matèria de joventut a l’Estat Espanyol, per tal de presentar-li el projecte del 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears, on es vol reflexionar i analitzar sobre la situació de les polítiques de joventut a les Illes Balears des de la pròpia perspectiva juvenil amb la participació de joves de totes les Illes Balears. Leire Iglesias va fer arribar el seu suport a l’activitat i es va comprometre a participar en la mesura de les seves possibilitats.

Així mateix, a la reunió amb la Directora de INJUVE, també se li va fer arribar el malestar i incertesa davant el fet que, quasi mig any després de la presentació del Congrés al Govern de les Illes Balears, encara no ha donat resposta a la seva participació i col·laboració tot i que, en més d’una ocasió, en els diferents debats que hi ha hagut durant el 2006 en el procés d’elaboració de la Llei de Joventut, hem pogut sentir que no es creava l’Observatori de Joventut (plantejat pel propi Govern a la presentació del Procés Jove a l’estiu de 2004), perquè es considerava que “les seves funcions poden ser assumides directament per diferents òrgans ja existents, com el propi Consell de Joventut”, en aquest sentit la Consellera Rosa Puig en el debat de les esmenes a la totalitat a la Llei de Joventut celebrat el passat 25 d’abril es referia a “la possibilitat de poder, no vull dir utilitzar, però sí poder instrumentar una col·laboració a través del Consell de la Joventut perquè pogués fer les funcions com els temes de l’Observatori de la Joventut.” I precisament una de les funcions que des del CJIB proposàvem que dugués a terme l’Observatori de Joventut era “l’organització de jornades, seminaris, congressos i debats sobre temes d’interès per a la joventut”

La reunió forma part de la ronda de més de mig centenar de reunions i visites que s’estan duent a terme amb totes les administracions que poden estar relacionades amb les Polítiques de Joventut. El president del CJIB, li va traslladar quin és l’objectiu del Congrés i quina feina s’està duent a terme, des del Consell de Joventut, tant amb entitats juvenils com amb joves no associats i tècnics que estan dia a dia en contacte amb els joves (informadors juvenils, educadors, dinamitzadors...).

Hores d’ara, des del CJIB ja es voldria poder començar la promoció del Congrés, però la realitat és que no es pot avançar. El pressupost ordinari del CJIB, tot i el recolzament aconseguit de la iniciativa privada, no permet assolir les despeses per dur a terme el Congrés. La darrera noticia que es te respecte fou a una reunió que dugué a terme el 29 de desembre, amb Maria Rosa Puig, Consellera de Presidència, que quedàvem pendents de confirmació d’una reunió amb Vicepresidència. Precisament, des del passat 3 d’octubre tenim demanada una reunió amb Rosa Estaràs, tot i que encara no ens han donat resposta al respecte. Així mateix, en diverses reunions realitzades per altres assumptes amb el Director General de Joventut, que hauria de ser qui estàs al corrent de la situació d’acord a les funcions atorgades pel seu càrrec, no ha sabut en cap cas donar resposta i ha manifestat no saber res del tema, fet que sorprèn en ser el el responsable de les Polítiques de Joventut a les Illes Balears.

Curs de l'Associaciˇ ANEM

cjib | 05 Febrer, 2007 15:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Curs d'iniciació a la Espeleologia (Teòrico-pràctic.)

És dona certificat corresponent que serveix i puntua per accedir a determinades professions.

Impartit per professors-es titulats-des per la Federació Balear i Espanyola d'espeleologia.

Només 9 places amb tres professors.

Dates: 17 i 18 de febrer, 24 i 25 de febrer, i 10 i 11 de març (3 caps de setmana)

Quota: 150 euros  per a associats/des. 210 euros no associats/des.

La quota inclou: professors-es, impartició, equip personal necessari, llicència de la federació, text del curs, mutualitat esportiva, etc.


Curs de monitors/es  (ETAPA TEÒRICO-PRÀCTICA)

20 sessions de 3 hores dilluns i dijous (18:30 a 21:30) següents:

19,22 i 26 de febrer; 5,8,12,15,19,22,26 i 29 de març; 2,16,19,23 i 26 i d'abril, 3,7 i 10 de maig.

5 caps de setmana següents: 24 i 25 de febrer, 10 i 11 de març, 24 i 25 de març 28 i 29 d'abril; 12 i 13 de maig.

EL CURS ÉS GRATUÏT per a persones amb contracte de feina, fet que està subvencionat per la Fundació Tripartita.

Els participants han de tenir 18 anys o complir-los al llarg del curs. Després d'aquesta etapa s'han de fer les PRÀCTIQUES.

Inscripcions: Dimarts i divendres de les 18 a les 22:30 a la Llar de Llevant,

Avinguda Mèxic 14, primer pis. Tel 971 770400.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb