CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informaciˇ mÚs diÓria del CJIB, notes de premsa, articles d'opniˇ, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Invitaciˇ a participar a les comissions a les entitats d'Eivissa i Formentera

cjib | 29 Desembre, 2006 12:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des del CJIB i el CIJEF es convoca a les entitats d'Eivissa i Formentera a la trobada de COMISSIONS DE TREBALL, de cara al II Congrés de Joventut de les Illes Balears, que tindrà lloc el proper dia 3 de gener, a les 18.00 hores, a la seu del Creu Roja d'Eivissa (Av. Espanya s/n - Eivissa) on i treballarem objectius i propostes.

Les comissions que es reuniran són: 

     ü Emancipació

 

ü Igualtat d’oportunitats

ü Desenvolupament Sostenible

ü Promoció de la Salut

ü Llengua i Cultura

ü Educació

ü Internacional

  ü Participació

Com ja sabeu des del CJIB estem organitzant el 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears uns espai de participació fet pels joves i per als joves i al que volem treballar diferents àrees que ens afecten a tots i totes. Per més informació sobre el congrés podeu contactar amb el CJIB: 971 71 20 02 - www.cjib.org

Invitaciˇ a participar a la comissiˇ de participaciˇ

cjib | 29 Desembre, 2006 12:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des del CJIB convocam a les entitats de Mallorca a la reunió de la COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ que tindrà lloc el proper dia 3 de gener, a les 18.30 hores, a la seu del CJIB ( Ausiàs March, 3 - baixos de Palma) i a la que treballarem objectius i propostes.


Com ja sabeu des del CJIB estem organitzant el 2n Congrés de Joventut de les Illes Balears uns espai de participació fet pels joves i per als joves i al que volem treballar diferents àrees que ens afecten a tots i totes:

ü Emancipació

ü Igualtat d’oportunitats

ü Desenvolupament Sostenible

ü Promoció de la Salut

ü Llengua i Cultura

ü Educació

ü Internacional

ü Participació

Es prega confirmació d'assistència: 971 71 20 02

Cap d'any amb el Casal de Joves de Tramuntana

cjib | 29 Desembre, 2006 11:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Activitats Associaciˇ Anem

cjib | 27 Desembre, 2006 10:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Sortida a Monfragüe
Hem de reservar ja els billets d'avió Palma-Madrid-Palma,
necessitam saber qui ve i, en cas afirmatiu, el divendres hauríeu de passar còpia del DNI i 80 € per treure el billet d'avió (anada i tornada).
Si no ho feim ara potser que no trobarem després plaça d'avió.
El preu total de la expedició per a Joves amb quota és de 250 euros,
que inclou viatges d'avió i autocar, estades a l'alberg, dinars, activitats,
assegurances... és a dir tot, tot i tot.
Per a persones no associades: 300 €.
 
Curs d'iniciació a l'espeleo
Dia 1 de  febrer s'inicia el curs oficial d'iniciació a l'espeleologia
amb 6 sessions teóriques els divendres de 20 a 22:00  i -al manco-
3 sessions pràctiques. És per a majors de 14 anys i necessitam saber
 les persones interesades.
Inscripcions: Llar de Foners divendre a partir de las 20:00
o contactant al 666 856 552.

Subvencions 2007 en matŔria de joventut

cjib | 18 Desembre, 2006 11:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El passat dia 16 de desembre es varen publicar en el BOIB les següents bases que regulen les convocatòries de subvencions en matèria de joventut per a l'any 2007.

vos les podeu baixar pitjant al damunt de cada una:


Bon Nadal

Presentaciˇ curs 2007

cjib | 13 Desembre, 2006 11:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Mallorca Dalt de Tot

cjib | 13 Desembre, 2006 10:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El proper divendres 15 de desembre el Centre d'Estudis de l'Esplai ens convida a la projecció de l'audiovisual "Mallorca dalt de tot"

Al finalitzar  en Tolo Calafat i n'Oli ens respondran a totes les nostres preguntes.

l'inici de la projecció és a les 20:30 a la seu del CEE (Plaça Banc de l'Oli, 6 baixos - Palma) 

Som diferents, Som iguals

cjib | 11 Desembre, 2006 10:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 

El Consell de Joventut de les Illes Balears, presenta una web amb l'objectiu de combatre la intolerància: www.intolerantesanonimos.org 

En la web hi podràs participar fent el test detector del nivell d'intolerància, un decàleg d'ajuda per preparar el camí cap a la tolerància, eines per difondre la tolerància, si ets intolerant podràs començar a afrontar el teu problema. També hi trobaràs els cartells i fulletons de la campanya

Si pitjau aquí podrem descobrir un munt de mites i veritats sobre la xenofòbia, l'homofobia, el racisme, els discapacitats i la misogínia.

També hi podeu trobar, llegir i descarregar-vos el MANIFEST Som diferents, som iguals, que et convida a participar i a lluitar contra la intolerància.

activitats del PIJ del Centre d'Estudis de l'Esplai

cjib | 11 Desembre, 2006 09:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

10 de desembre, DIA DELS DRETS HUMANS

cjib | 09 Desembre, 2006 23:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Escola de Tardor "Participacciˇ"

cjib | 07 Desembre, 2006 09:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

5 de desembre, Dia Internacional dels Voluntaris

cjib | 05 Desembre, 2006 10:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Al 1985 les Nacions Unides declararen el 5 de desembre com a Dia Internacional dels Voluntaris. Son molts els països que promouen activitats al voltant d'aquest dia per reconèixer i estimular la seva tasca i contribució, a més del sacrifici personal de molts voluntaris.

La celebració d'aquests dies per part de l'administració i organitzacions socials permet difondre l'activitat i la contribució dels voluntaris en la creació de societats fortes i sanes d'arreu del món.

L'acció de ser voluntari es dóna entre qualsevol membre de la societat, independentment de l'edat, condició i classe social, de la religió, la cultura, el sexe i ideologia.

És per això que la promoció del voluntariat es dirigeix a la població en general i pot ser exercit per tot el conjunt de la població.

Uns dels principals objectius d'el Consell de Joventut de les Illes Balears, és promoure l'associacionisme, així com la participació activa dels joves. Aquesta participació passa per l'exercici d'un voluntariat i implicació en la vida activa, a nivell social, polític i econòmic, per part dels joves, amb la intenció de formar una societat democràtica i participativa.

Fruit d'aquest treball és la creació i participació de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, plataforma d'entitats sense ànim de lucre que promou el foment, desenvolupament, enfortiment, intercanvi d'experiències, formació i sensibilització del voluntariat arreu de les Illes Balears.

Per aconseguir la llei que regula tota activitat voluntària pitjau aquí.

Per més informació podeu visitar les webs següents:

Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears

Dia Internacional dels voluntaris (ONU)

Portal Europeu: voluntariat

Servei Voluntari Europeu(UE)

Intercanvis juvenils (UE)

Pla Estatal del Voluntariat

Diagnòstic del voluntariat a Espanya

Plataforma de voluntariado a Espanya

 

Conclusions del Congrés Anual del Voluntariat

Els consells de joventut plantegen noves estratŔgies per a ampliar la participaciˇ d'organitzacions i de persones

cjib | 05 Desembre, 2006 08:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Durant aquest cap de setmana s'han celebrat a Castelló en la Universitat Jaume I, el VI Aplec de consells locals de joventut i plataformes de participació que organitza el Triangle Jove, plataforma que agrupa als consells autonòmics de València, Catalunya i Balears.

L’acte d’obertura va estar presidit per Alicia Esteve, responsable de Territorial del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), Toni Reig, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i Rafel Sedano, president del Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB). Alicia Esteve va destacar en la seva intervenció el fet que aquesta trobada es realitzes a Castelló, ja que s'està tractant de tornar a constituir el seu consell local a través d’una promotora que representa a 16 entitats juvenils.

En la taula d’experiències de foment de la participació va estar present Miquel Aleixit, president del Consell dels Joves de Gandia, que va relatar com es pot integrar una associació juvenil d'un municipi menut que no té consell local en un ja constituït, encara que per a això caldrà reformar els estatuts. Per la seva banda, Ramón Oña, del Consell de la Joventut de Badalona, va explicar el procés d’organització d’unes festes majors alternatives mitjançant una coordinadora popular. I finalment, Rubén Martí va exposar el funcionament de l’Associació Alexandria de Ferreries, que és molt semblant al d’un consell local.

La ponència central va córrer a càrrec de Miquel Ruiz, anterior president del CJCV, i Miky Aragó, responsable de participació del Consell de Joventut de Barcelona. Miquel Ruiz va plantejar la necessitat d’obrir de bat a bat les portes dels consells i de fomentar que la gent jove s’associï. Va assegurar que “els consells de joventut són el model de participació de l’associacionisme, pel que la seva sort està íntimament lligada a la de les associacions i a les seves estratègies de convergència per a arribar a uns mínims”. Per a Miquel Ruiz, l’administració és la qui té la responsabilitat de definir el model participatiu pel qual aposta i de desenvolupar polítiques de promoció de l’associacionisme. Miky Aragó va destacar que un consell ha de ser representatiu, sumant a quantes més entitats millor. A més ha de guanyar-se la legitimitat, treballant perquè hi hagi un consens associatiu, capacitat d'interlocució i propostes constructives.

També és labor d'un consell fomentar la participació associativa. Per a il·lustrar la seva ponència va presentar alguns exemples com les 239 propostes formulades pel teixit associatiu al Pla de Joventut de Barcelona i de les quals es fa una avaluació des de l’Observatori Barcelona Ciutat Jove; o la Taula de Joves, que són espais creats per a realitzar accions col·lectives; o el pas de la Coordinadora Infantil i Juvenil del Eixample de Barcelona a Consell de Districte gràcies a l'increment de la participació. Per a extraure conclusions, es va efectuar una dinàmica de grups en la qual els assistents havien de pensar en com incloure a associacions juvenils dels seus municipis en els consells locals. També com arribar als joves i motivar-los perquè participen. El diumenge, després de la lectura de conclusions, es van clausurar les jornades amb un acte al que va assistir com convidat el portaveu del Consell d'Estudiants, Richard Merhi.

1 desembre. Dia internacional de la SIDA

cjib | 01 Desembre, 2006 15:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 

 Dia 1 de desembre és l'escollit per commemorar el dia internacional de la SIDA. Al 2006 es cumpleixen 25 anys de treball per part d'entitats, ONG, administració i persones en particular, ja sigui per erradicar el VIH/SIDA, siminuir la seva prevalença, educar a la persones en hàbits saludables, cuidar i millorar les condicions de vida dels infectats, investigació...

 

Avui un cop més el Consell de Joventut de les Illes Balears i totes les entitats de Taula per la Sida hem sortit al carrer per recordar a la població que la malaltia encara existeix, que son moltes les persones que la pateixen i que també es pot evitar.

Hem tingut presència a diferents punts de Palma (Plç Major, Plç d'Espanya, Corte Inglés avingudes i Jaume II) UIB, Aeroport, Inca, Manacor, Eivissa, Menorca.

En tots aquests llocs hem repartit preservatius, i informació de com es pot evitar la infecció.

Per més informació podeu contactar amb qualsevol de les entitats que formem part de Taula per la Sida: Siloé, Metges del Món, ALAS, Ben Amics, Creu Roja Joventut, Escola de Sida i Consell de Joventut de les Illes Balears.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb