CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Les dones joves en el projecte de LO per a la igualtat efectiva de dones i homes

cjib | 29 Setembre, 2006 10:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

   

 

Taller sobre el Programa Joventut Europa

cjib | 26 Setembre, 2006 11:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Seguint amb el programa del Curs internacional de Formació durant la jornada de demà farem un taller per treballar les 5 accions de que consta el Programa Joventut Europa. El mateix curs de formació és fruit d’un projecte emmarcat dins l’acció 5.

Aquesta part és oberta a joves d’entitats juvenils, professionals que treballen en joventut, educadors, tècnics diversos i a tothom en general que hi vulgui participar.

Els participants provenen de països europeus com Estònia, Lituània, Letònia, Grècia, Itàlia, Espanya i Portugal, i tots són joves que participen en entitats juvenils dels seus països. És una bona oportunitat per fer contactes (partners) i en futur desenvolupar projectes juvenils.

El programa de demà és:

10 h - Presentació del CJIB

11 h - Roda de premsa

10:30 – 14 h   1a part del taller Programa Joventut Europa

16 – 19 h  2a part del taller Programa Joventut Europa

19 h – cloenda

 

Lloc de realització: seu del Consell de Joventut de les Illes Balears

C/ d'Ausiàs March, 3  baixos

07003 Palma

tel: 971 71 20 02  Fax: 971 71 80 21

www.cjib.org  -  http://cjib.balearweb.net

Convocatòria Premsa

cjib | 26 Setembre, 2006 07:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Dimecres, 27 de setembre de 2006 a les 11:00 hores, es convoca a la premsa a la seu del CJIB (C/ Ausiàs March, 3 baixos 07003 Palma) amb el següent tema:

El Consell de Joventut acull un curs internacional sobre Ciutadania Europea

Representants d’entitats juvenils de diferents Països europeus participen al curs sobre Ciutadania Europea que en el marc del programa Joventut –Europa acull el CJIB.

A la roda de premsa hi seran presents el Director general de Joventut, Il·lm. Sr. Juan Gálvez, la Directora general de Joventut de l’Ajuntament de Palma, Sra. Esperanza Crespí, Rafel Sedano, president del CJIB i els professors Andreu Mateu i Ljubov Lissina.

Més de 40 joves de les Illes Balears participen al Triangle Jove

cjib | 22 Setembre, 2006 07:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Els joves representants de més de 20 associacions juvenils de les Illes, juntament amb els representants d’entitats juvenils valencianes, i catalanes participen aquest cap de setmana a la VIII Trobada Triangle Jove que se celebra a Vic de divendres a diumenge (22-24 de setembre).

Es tracta de la trobada anual que reuneix un centenar de joves d’entitats juvenils d’Illes Balears, València i Catalunya, que aquest any debatran sobre participació i educació

Sota el lema “Eduquem en la participació, participem en l’educació”, la trobada s’articularà en tres eixos: participació i educació formal (la participació en el govern de les institucions educatives, l’associacionisme estudiantil, ensenyar i aprendre a participar, el procés d’aplicació de l’Espai Europeu de l’Ensenyament Superior...), participació i educació no formal (reconeixement de l’associacionisme educatiu en la formació de ciutadans participatius, la participació de les associacions de lleure educatiu més enllà de les seves entitats, la regulació del lleure educatiu i en les polítiques de joventut en general...), i participació i educació informal (moviment associatiu juvenil, administració pública, mitjans de comunicació, cercle personal...)

Rafel Sedano, president del CJIB ha destacat la gran acceptació que ha tingut aquesta edició entre les entitats juvenils membres del CJIB, així com el fet que hi participin joves de les quatre Illes, la qual cosa ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Joventut i la Fundació Baleària.

Per altra banda, Sedano destaca també la participació de la professora de la UIB Antònia Abraham que farà la ponència inaugural sobre educació no formal, la professora Abraham compta amb una ampla experiència en disseny, execució i avaluació de projectes socioeducatius dins l’àmbit d’educació no formal dirigits a diferents col·lectius, especialment joves, treballant la participació dels mateixos amb associacions i grups informals.

 (Segueix)

Cursos 06-07 per a monitors i directors de temps lliure

cjib | 08 Setembre, 2006 06:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Hola joves!
Moltes entitats que treballen en el temps lliure, el lleure, els joves... ja han preparat la programació de la nova temporada en quan a la formació de monitors i directors de temps lliure.
A continuació teniu un llistat d'enllaços on podeu consultar els cursos de formació que ens ofereixen les diverses entitats que col·laboren i/o formen part del CJIB:
ESCOLTES DE MENORCA - MSC (MENORCA)
CENTRE D'ESTUDIS DE L'ESPLAI
CREU ROJA JOVENTUT
INSTITUT DE FORMACIÓ RAMON SERRA - ESCOLA DE L'ESPLAI - GDEM
MOVIMENT ESCOLTA I GUIATGE DE MALLORCA
ANEM
ESCOLA DE FORMACIÓ JOVENT
ESCOLA DE TEMPS LLIURE KAIRÓS
CENTRE DE FORMACIÓ PER EL LLEURE BASTIAN BALTASAR BUX - ATREYUD
ESCOLA DE TEMPS LLIURE S'ESTALÓ (EIVISSA)
ESCOLA D'EDUCADORS DE TEMPS LLIURE S'ESPURNA (EIVISSA)

Per consultar totes les escoles de temps lliure de les Illes Balears i les dades de contacte de totes elles podeu pitjar aquí. Així mateix vos recordam que al CJIB hi tenim la informació de totes així com la seva oferta acadèmica.
Centre d'Informació Juvenil per a la participació i solidaritat del CJIB
C/ Ausiàs March, 3 baixos - Palma
tel: 971 71 20 02 www.cjib.org
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb