CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Festival Balears i Hondures contra la SIDA

cjib | 20 Juliol, 2006 07:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Els propers dies 21, 24, 25 i 26 de juliol a les Cases de Son Llaüt (Santa Maria) es celebrarà un festival de música, amb l'objectiu de recollir fons per finançar un projecte de cooperació, que l'associació ALAS té previst desenvolupar a Hondures.
Hi actuaran grups diferents cada dia a partir de les 21:30 hores. l'Entrada és de 3 euros
Aquí teniu el cartell:El CJIB expressa la seva postura davant l’aprovació de la Llei de Joventut

cjib | 19 Juliol, 2006 06:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Més de la meitat de les esmenes presentades pel CJIB han estat acceptades i introduïdes al text final

El President del Consell de Joventut de les Illes Balears, Rafel Sedano Porcel, ha valorat com un fet positiu que, per primer cop a la història d’aquesta comunitat, es pugui comptar amb una llei que estableix un marc normatiu i competencial per desenvolupar les polítiques juvenils així com ordenar els serveis i activitats on els destinataris siguin els i les joves de les Illes.

Rafel Sedano ha explicat que “és important tenir un marc que estableixi els eixos de les polítiques d’emancipació, oci i temps lliure, noves tecnologies, promoció de la participació…”.

Així mateix, des del CJIB, es critica el règim sancionador d’aquesta Llei on, amb més d’un 20% dels articles, està molt més desenvolupat que, per exemple, l’articulat referit a les polítiques d’emancipació.

Des del CJIB, demanarem que s’estableixi un finançament adequat per tal d’assolir amb garanties les polítiques juvenils que recullen la nova llei i que es garanteixin, en qualsevol cas, els drets de la joventut i no que just es promoguin e la mesura de les disponibilitats, tal i com surt reflectit a la Llei i que ja es va reclamar des del CJIB des del primer moment.

Per altra banda, s’ha de destacar que s’han acceptat més del 50% del total d’esmenes presentades pel CJIB (prop de 150) el mes de novembre a l’avantprojecte entre les que es van acceptar en el tràmit d’audiència pública, on s’ha de recordar que just es varen tenir 15 dies per treballar-les, sumades a les esmenes que s’han acceptat de les presentades per els grups parlamentaris de l’oposició, que havien acollit en la seva totalitat les demandes de la joventut representada, en aquest cas, pel CJIB.

El fet que el treball del CJIB s’hagi vist recompensat amb l’acceptació d’aquestes esmenes posa de relleu que les polítiques de joventut no és poden fer només pels i les joves, sinó que és necessari que es faci juntament amb els i les joves. Rafel Sedano ha dit que “aquesta Llei seria molt més completa si des d’un primer moment s’hagués afavorit la participació total dels i les joves de totes les Illes i mirant de consensuar-ho el màxim possible amb la resta de grups parlamentaris des del principi i no sols al final”.

Des del CJIB també “lamentam que l’actual situació parlamentaria hagi dut que la Llei no hagi estat votada per la totalitat dels grups parlamentaris”, fet produït fruit de la improvisació.

Exposició del 50è aniversari del MEGM a Sa Pobla

cjib | 17 Juliol, 2006 12:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

L'Agrupament Escolta i Guia Sa Marjal acull l'exposició del 50è aniversari a
Sa Pobla i aprofita per fer un recorregut dels 7 anys del nostre agrupament
dins el poble.

Aquest dilluns dia 17 a les 20'30 hores a la Sala d'exposicions de Sa Nostra
es farà la inauguració.
 
Podreu visitar l'exposició en el següent horari: de dilluns a dissabte de 18'00 a 21'00 i els diumenges de
10'00 a 13'00 h.
 
Romandrà oberta de dia 17 de juliol a dia 30 de juliol de 2006.
hi sou tots convidats

Naixement del Consell Insular de Joventut d’Eivissa i Formentera (CIJEF)

cjib | 11 Juliol, 2006 11:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El passat 8 de Juliol de 2006, es va constituir el Consell de la Joventut d’Eivissa i Formentera.
Aquest acte és la culminació d’un procés que s’inicià el passat mes d’octubre després de la trobada d’associacions del Triangle Jove que es va desenvolupar a Eivissa. Fruit dels contactes duts a terme pel consell de Joventut de les Illes Balears, amb motiu de la celebració de la Trobada d’entitats juvenils del Triangle Jove, és va plantejar la iniciativa de crear una entitat de coordinació associativa i d’interlocució amb les administracions. Gràcies al suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa es varen reunir les entitats juvenils i després dels primers contactes les entitats involucrades varem decidir crear un consell insular de joventut amb un grup inicial de 10 associacions.
El Consell de Joventut d’Eivissa i Formentera és una entitat que treballarà al servei de totes les associacions juvenils i de tots els i les joves d’Eivissa.
El CIJEF pretén ser portaveu de tots els i les joves associats de l’illa d’Eivissa i Formentera i exercir de veu del conjunt de la joventut Pitiusa. La seva finalitat primordial serà la de defensar els drets dels i les joves davant les administracions públiques (Govern Balear, Consells Insulars, Ajuntaments,...) amb l’objecte de propiciar la participació de la joventut en el desenvolupament social, polític, econòmic i cultural de l’illa d’Eivissa.

Les entitats que formen el CIJEF són:

Sense Fi

Noves Generacions d’Eivissa i Formentera

Associació vuit d’agost

Joves d’esquerra nacionalista- ENE

Associació escola d’animadors de temps lliure S’Estaló

Associació Lluita Anti-SIDA

Joventuts socialistes Illes Pitiüses

Universitaris Compromesos

Associació per a la potenciació de l’extensió universitària pitiüsa APEU

Taller de flauta dolça Albarca

A.D.E.P

IDEES IES sa Blanca Dona


Els membres de la Comissió Permanent del Consell Insular de Joventut d’Eivissa i Formentera son:

Presidència:Elena Calvano

Secretaria: Joan Antoni Bonet

Tresoreria : Joan Carles Clapes

Vocalia 1: Eduard Gonzalez

Vocalia 2: Tamara Cortes
Politeia Jove = Ciutat Jove

cjib | 11 Juliol, 2006 11:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Teniu fins el divendres per fer la inscripció a la POLITEIA JOVEN 2006 que es realitzarà entre els dies 25 i 30 juliol al Campus de Vegazana de la Universitat de Lleó.

La POLITEIA JOVEN 2006 va dirigida a persones que formen part d’entitats juvenils del CJE, directament, o a través del CJIB, interessades en millorar la seva formació al voltant dels temes proposats als cursos, a més de compartir els seus coneixements i habilitats en els tallers.

Els objectius principals POLITEIA JOVEN 2006 són:

- Enfortir la participació i el protagonisme de les entitats juvenils en el seu disseny, desenvolupament i avaluació.

- Configurar una oferta formativa que afavoreixi el desenvolupament organitzatiu de les entitats juvenil i una nova forma de mirar la realitat juvenil.

- Oferir espais d’autogestió a les entitats juvenils, per tal de poder exposar i compartir les experiències i coneixements que acumulen a partir de la seva pràctica associativa.

- Incorporar una dimensió cultural als espais d’oci, que doni veu als propis joves

La POLITEIA JOVEN 2006 contempla cinc espais a través dels quals es podran aconseguir aquests objectius: Cursos de formació, tallers, espais culturals i d’oci i un espai per a la reflexió.

Podeu obtenir tota la informació baixant aquí el programa complet. I aconseguir la fitxa d'inscripció pitjant aquí.

Campament d'Activitats Nàutiques d'ANEM

cjib | 11 Juliol, 2006 11:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 (Segueix)

Entrevista a Rafel Sedano que apareix a la revista Papers de Joventut

cjib | 05 Juliol, 2006 08:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Reproduim l'entrevista que li van fer els editors de la revista Papers de Joventut al President del Consell de Joventut de les Illes Balears, Rafel Sedano Porcel

entrevista a Rafel Sedano, President del Consell de Joventut de les Illes Balears


2ª part de l'entrevista a Rafel Sedano, President del Consell de Joventut de les Illes Balears
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb