CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Mallorca SUS

cjib | 26 Juny, 2006 14:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com


Taula Rodona i presentació de l’estudi JOVES I "BOTELLÓN"

cjib | 23 Juny, 2006 12:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

l'Ajuntament de Palma i concretament la Regidoria d'Esports i Joventut, organitza una taula rodona per presentar i comentar els resultats de l'estudi realitzat a quasi 400 joves de Palma, per fer això han disenyat una entrevista que han pasat als joves durant aquests tres darrers mesos.
Aquesta tendrà lloc el proper dimarts dia 27, a les 19h al Club Diario de Mallorca
HI PARTICIPEN:
- Amador Calafat: Psicòleg - President Yrefrea Espanya
- Sebastià LLadó: Psicòleg a la Policia Local de Palma
- Vanessa Colomar: Coordinadora de Creu Roja Joventut
- Jaume Mas: Psicòleg - tècnic de joventut a l'Ajuntament de Palma

Modera: Esperança Crespí
Directora General de Joventut Aj Palma

Els joves de les Illes Balears són dels qui més esforç han de fer per poder accedir a un habitatge

cjib | 19 Juny, 2006 20:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El cost d’accés a un habitatge per a un jove ha augmentat un 2,3% a les Illes

L’informe de l’OBJOVI  corresponent als darrer trimestre 2005 posa de manifest que els joves de les Illes Balears són dels qui més esforç han de fer per poder accedir a un habitatge. Aquest informe,  que es basa en fonts estadístiques oficials, determina que els joves de les Illes Balears han de destinar un 64.1% del seu sou per poder accedir a un habitatge, mentre que la mitjana estatal és del 52.2% i el màxim tolerable  és  el 30%;  i   a més  a més el sou mig dels joves de les Illes Balears ( 14.850,37€)  està  per  sota de la mitja estatal (15.527,57€)

Si comparam aquestes xifres amb l’informe corresponent al primer trimestre de 2005 podem veure com el cost d’accés a un habitatge per una persona jove ha augmentat un 2.3%, així en el primer trimestre al cost d’accés a un habitatge per un jove suposava un 61,8 % del seu sou, mentre que al darrer trimestre suposa un 64.1%

Quan es tracta d’una llar jove (quan al manco un dels membres del nucli familiar és jove) el cost d’accés a l’habitatge dels joves de les Illes Balears es situa en un 38.9%

 (Segueix)

Activitats de la setmana de l'orgull gay a Mallorca

cjib | 19 Juny, 2006 09:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Les activitats enmarcades dins la setmana de l'orgull gay organitzada per la felgt i Ben Amics segueixen. L'associació Ben Amics i el Consell de Joventut de les Illes Balears et conviden a participar-hi, i gaudir, entre altres coses, dels premis Siurell i Dimonis Rosa 2006, "Per la diversitat totes les famílies importen!", pots obtenir el tríptic del programa amb totes les activitats seguint els enllaços: pàgina 1, pàgina 2Campament d'estiu de l'entitat OJE

cjib | 19 Juny, 2006 09:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com


NOVES FORMES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, 17 DE JUNY

cjib | 16 Juny, 2006 11:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Us presentam una jornada de debat sobre noves formes de Participació Ciutadana, amb la qual volem iniciar un procès desde la ciutadanía, per aconseguir que la Participació no sigui una paraula buida, i que ens permeti ser tinguts en compte a l'hora de prendre les decisions.
Totes les persones que estigueu interessades en aquest procès estau convidades, de la mateixa manera que la xarxa que s'ha començat a crear, està oberta a totes les organitzacions i entitats ciutadanes, preocupades per la manca de participació i compromeses en la lluita per aconseguir que la democràcia sigui cualque cosa més que anar a votar cada 4 anys...
HORARI
9:30H Presentació de la jornada
10 h Taula de debat: "La Participació´Ciutadana que tenim i el model de participació que necessitam"
Participen:
Jaume Obrador (Veïns sense fronteres)
Elisa Pons (Fed. AA.VV. Marratxí)
Rafel Sedano (Consell de Joventut de les Illes Balears)
Modera: Joan Rado (Col·legi Joan Miró)
Debat entre totes les persones assistents
12 h Treball en grups: Fins on volem participar? Cóm ho podem fer?
13:15 h Posada en comú
Propostes de continuïtat
14 h Cloenda

Podeu consultar el cartell pitjant aquí
I el tríptic de les jornades pitjant aquí
Esperam la vostra participació.

Salvem la Façana Marítima...

cjib | 16 Juny, 2006 07:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Durante toda la mañana  los representantes de la Plataforma Salvem la Façana hemos mantenido diversas reuniones con los consellers de los grupos políticos que han respondido a nuestra solicitud formal de entrevista efectuada hace unos días.

Las reuniones comenzaron a las 11:30 con UM, seguidamente con las conselleras de IU-EV, después con el grupo socialista y finalmente con el PSM. El PP no respondió a la solicitud y por tanto no se pudo concertar una entrevista con ellos.

Todos los consellers coincidieron en la postura de que tendrían en cuenta el informe de los técnicos, así como la voluntad de los ciudadanos representados en la mas de veinte asociaciones que integran la Plataforma en su reivindicación de proteger el edificio por su valor arquitectónico. Igualmente hubo coincidencia en la valoración de que esta protección y el proyecto de una Façana verde no perjudica ni afecta, en absoluto, el proyecto del Palacio de Congresos, a pesar de las últimas declaraciones en este sentido vertidas por el Ayto.

Por otra parte los miembros de la plataforma transmitieron a los consellers su preocupación por  el posible uso al que se pueda destinar el edificio en caso de que se materialice la protección. La Plataforma manifestó su voluntad de que el uso sea público y socio-cultural, para dar respuesta  a las necesidades urgentes que tienen los jóvenes, artistas y ciudadanos, tanto de Ciutat como el resto de Mallorca, 

En cuanto al tema del cambio de uso del edificio y la creación de un espacio verde abierto al Mediterráneo y que de continuidad al Parc de la Mar, en lugar de la mole de cemento de siete alturas de viviendas de superlujo que cerrará completamente a la Ciudad al Mar y que se ha autorizado a construir en la zona por el actual equipo de gobierno de Cort, se coincidió en que la responsabilidad de la reforma que supondría sobre el Plan General ha de llevarla a cabo Cort.  La Plataforma opina que este hecho no sería tampoco una excepción puesto que ya se han modificado otros puntos del proyecto inicial siempre en aras del interés general, por tanto siguiendo con este criterio y pensando en este interés se podría aprobar esta reforma puntual en el Ayto. Por ello los miembros de la Plataforma ya han solicitado una entrevista con la Alcaldesa de Palma para comunicarle sus demandas y razones.

Por último la Plataforma quiere recordar que estas reivindicaciones son antiguas y no vienen de un día para otro. El diario de sesiones de los Plenos del Ayuntamiento han de recoger las demandas de protección del edificio de GESA por parte de los ciudadanos, así mismo se pueden consultar las fuentes de Hemeroteca para constatar las manifestaciones al respecto de distintas entidades ciudadanas desde el 2001 hasta la fecha.

Plataforma Salvem la Façana


Les Colònies urbanes del CEE

cjib | 15 Juny, 2006 09:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Les colònies urbanes són una bona opció per tal que els nins/es desenvolupin l’autonomia personal, la integració en el grup i la vivència d’uns valors que els ajudin a créixer com a persona.
El Centre d’Estudis de l’Esplai aposta pel dret de tots els nins/es a un temps lliure educatiu.
L’objectiu principal de la colònia urbana és conèixer la nostra ciutat: Palma. Es farà des d’una vessant educativa i a la vegada divertida. L’estiu ens convida a passejar, a explorar nous territoris i a gaudir del bon temps.
A les colònies urbanes visitarem i coneixerem:
Parcs de ciutat
Poliesportius
Ciutat Medieval
La platja
Biblioteques
Llegendes de ciutat
Barris de Ciutat
Punts d’informació
Un campament
Una escola
Hi haurà 1 acampada de dos dies
Dates
Bloc 1: del 26 de juny al 14 de juliol de 2006
Bloc 2: del 17 al 28 de juliol de 2006
Per saber més informació contactau amb el Centre d'Estudis de l'Esplai:
Telèfon/fax: 971 72 89 03
E-mail: centreestudis@centreestudis.org
www.centreestudis.org

Actes celebració 50 anys d'escoltisme i guiatge

cjib | 14 Juny, 2006 07:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El proper 17 de juny s'organitza un sopar de germanor per seguir celebrant els 50 anys d'escoltisme i guiatge a Mallorca.
El lloc de concentració és la Plaça de la Vila, a Santa Margalida
a partir de les 20 hores
Per més informació excriviu a:
  megm@megm.org

Campament d'estiu del Centre d'esplai la cadernera

cjib | 08 Juny, 2006 13:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquest estiu l'esplai de la cadernera realitza dos campaments a Cala Murta, un és per a infants de 5 a 10 anys i l'altre per infants de 11 a 14 anys.
La inscripció és oberta a tothom i no hi ha límit de places.
 
Podeu consutlar la informació detallada dels campaments i la fitxa d'inscripció a aquí
També podeu trobar la informació al seu bloc 

El CJIB participa a la Trobada Estatal de serveis d’informació juvenil

cjib | 05 Juny, 2006 16:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Bartomeu Moreno, tècnic i informador juvenil del CJIB, amb companyia d’altres informadors de les illes, assistirà a les Trobades Estatals d’informadors juvenils  com a ponent de la iniciativa i com a coordinador d’un grup de treball per debatre el tema “La participació dels joves en el procés de la informació juvenil”.

El CJIB des del Centre d’Informació Juvenil per a la participació i solidaritat, ubicat a la seva seu, ha presentat la iniciativa d’informació juvenil anomenada “Infoparti associativa juvenil”. Una iniciativa que també ha estat presentada a nivell europeu en el marc del Seminari de participació del jovent en els processos d’informació juvenil que s’ha dut a terme a Viena .

Amb aquesta iniciativa, es pretén que les associacions juvenils, així com els seus responsables i els joves que formen part d’elles, siguin els vertaders motors del Centre d’Informació Juvenil per a la Participació i Solidaritat del CJIB. La intenció es fer arribar la informació, activitats i qualsevol material d’interès per els joves, que generen les entitats juvenils a la resta de serveis d’informació juvenil que formem la Xarxa Infojove, al mateix temps que facilitar a les pròpies entitats la possibilitat de disposar de la informació que es genera a la Xarxa.

Aquesta Trobada estatal de professionals de la informació juvenil  que es celebra a Màlaga del 5 al 8 de juny ha estat organitzada per l’Instituto de la Juventud de Espanya i el Centre Coordinador de la Xarxa Infojove, entre altres institucions,  amb l’objectiu d’impulsar i compartir millors pràctiques de participació dels joves en la informació juvenil, definir aquest tipus de participació, realitzar propostes d’actuació futures i facilitar un punt de trobada per els professionals que treballen la informació juvenil i els joves implicats.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb