CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Passi sobre Mahatma GANDHI

cjib | 30 Gener, 2006 16:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El 30 de gener de 1948 fou assassinat Mahatma GANDHI, líder de la no-violència en un cas únic entre els revolucionaris de tots els temps.

Per commemorar aquesta data, des dels JEN-ciutat realitzarem aquest proper 1 de febrer el primer de tota una sèrie de passis de pel·lícules i documentals històrics, polítics i socials d'ara fins al mes de juny que aniran sempre acompanyats d'una intervenció sobre la temàtica que es tractarà o la persona a qui és dedica l'activitat... en aquest primer cas, sobre GANDHI.

Sou tots i totes convidats a participar d’aquesta nova activitat que s'inicia aquesta setmana, per obtenir el cartell pitjau aquí

vos hi esperam a tots i totes!!!

JEN-ciutat


Pesentació de la campanya de prevenció de VIH/SIDA: El lloc no importa. La lluna és imprescindible.

cjib | 19 Gener, 2006 16:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Segons les darreres dades del Pla Nacional sobre la SIDA, l'any passat, a Espanya, es van produir 2.071 nous casos de SIDA, sent el 43% dels mateixos per transmissió sexual.

A les Illes Balears segons les dades del Centre Nacional d’Estadística al 2004 es diagnosticaren 81 casos, el que suposa un taxa per milió d’habitants de 85.7, la més alta de tot l’estat espanyol, seguida molt per darrera de la comunitat de Madrid amb una taxa del 68.2 %. Si ho comparam amb el 2003 hi ha hagut un important increment passant de 67 casos al 2003 a 81 el 2004.

Així mateix les dades del Centre Nacional d’estadística posen de manifest que el major percentatge de casos es dona entre la població jove. Paral·lelament, dades de l'enquesta de Salut i Hàbits Sexuals reflecteixen que, a pesar que els i les joves entre 18 i 29 anys utilitzen més el preservatiu que les persones més majors, un 40% d'ells no va utilitzar sempre el preservatiu amb les seves parelles ocasionals.

Segons el parer del Consell de Joventut de les Illes Balears queda molta feina per fer, i no només oferint informació sobre la malaltia, sinó també en el canvi d'actituds, intervenint en factors que influïxen en el comportament preventiu dels i les joves. Cal destacar, entre ells, la percepció del risc, els ideals romàntics, la erotització de l'ús del preservatiu, les habilitats de comunicació o l'autoestima.

Els objectius concrets del Consell de Joventut de les Illes Balears, són oferir una informació clara, senzilla, bàsica i específica a la població juvenil sobre les formes de transmissió i prevenció del VIH; contribuir a l'acceptació i normalització de l'ús del preservatiu; sensibilitzar a la població juvenil sobre la importància de la prevenció del VIH/SIDA; fomentar la negociació de l'ús del preservatiu en les relacions sexuals per a prevenir la transmissió del VIH i altres infeccions de transmissió sexual, així com els embarassos no desitjats; i facilitar l'accés de la gent jove al preservatiu com mitjà eficaç de prevenció.

La campanya que avui presentem “El lloc no importa . La lluna és imprescindible” ha estat elaborada pel Consejo de la Juventud de España amb el suport de la Secretaria del Pla Nacional sobre la SIDA, per treballar per als joves i els joves en la prevenció.

Es tracta d'un material preparat per i per a joves, el que garanteix la seva adequació i eficàcia a l'hora de transmetre els missatges. Inclou un fullet informatiu amb un contingut i un llenguatge clar i de fàcil comprensió i lectura; altre fullet sobre la prova de la SIDA; cartells; una guia destinada a facilitar la labor dels mediadors en el seu treball amb el col·lectiu jove; preservatius masculins i femenins i lubrificants; i un pac vídeo – fórum format per alguns curtmetratges sobre el tema.

El CJIB distribuirà: 5000 fulletons sobre la prova de VIH, 6400 fullletons d’informació general, 1500 postals,12.000 preservatius, 400 lubricants i cartells.

Els diferents materials seran distribuïts entre les associacions juvenils de les Illes Balears, els centres i punts d’informació juvenil, casals de joves, etc.

La imatge i el lema d’aquesta campanya van ser triats en un concurs de cartells convocat en el 2004.

Aquesta idea va partir de la pretensió que fossin els propis joves els que presentessin propostes de disseny per a reforçar les conseqüències positives de l'ús del preservatiu en les relacions sexuals per a prevenir el VIH/SIDA, garantint que les pràctiques sexuals segures també són alternatives, agradables i positives.


El nivell d’accessibilitat de les webs de la nostra CCAA

cjib | 04 Gener, 2006 11:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Bon dia i bon any, segurament moltes converses venen marcades per els comentaris a la festa de cap d’any, a la marxa, a la ressaca... bé idò hi ha coses més importants que bravejar de la gatera de cap d’any i una d’elles és el garantir l’accés a la xarxa internet dels qui tenen una discapacitat.
A aquest enllaç hi trobareu l’anàlisi d’accessibilitat fet a les webs institucionals de totes les CCAA i que per cert la de les Illes Balears no en surt gens ben parada, és més, queda situada al segon lloc, començant per baix!!!!  El portal web de la caib ha obtingut una puntuació de un 28,81 %
A saber, que el 31 de desembre no només suposava la entrada en vigor de la llei antitabac als llocs públics, restaurants, etc... també suposava el final de un període d’adaptació, que ha durat més de tres anys, als requisits marcats en la disposició addicional quinta de la llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic.
Lluny de fer una crítica negativa, la nostra intenció és denunciar que hi ha molta feina per fer, que alguns tècnics i informadors veiem la necessitat de potenciar l’accés a la informació i a la xarxa internet als qui tenen una discapacitat o simplement una dificultat d’accés a un ordinador. En qüestió de un parell de mesos s’han treballat aquests aspectes en dos contexts diferents (en el pla estratègic de joventut i en les jornades d’informadors juvenils).

El que ens plantegem treballar l’accés a la informació, és una passa més

El que analitzem com podem millorar l’accés a internet. La informació, etc als qui tenen dificultats, és una passa més

El discutir que podem fer per potenciar i garantir l’accés a la informació, és una passa més

Adaptar els nostres serveis per eliminar les barreres arquitectòniques, és una passa més

Adaptar els nostres serveis per facilitat l’accés a l’ordinador, és una passa més

Fer jornades com les passades, és una passa més

Demanar que l’administració compleixi els requisits d’accessibilitat de la llei 34/2002, és una passa més

Si no vos importa seguiré amb la boca tancada, que queda molt camí...


Problemes per trobar casa?

cjib | 02 Gener, 2006 12:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Vos volem presentar en clau d’humor els problemes que tenim els joves per trobar casa, quan al conjunt de l’estat s’han construït el mateix nombre de cases noves que França, Alemanya i el Regne Unit junts!!!! on son totes aquestes cases? perquè són tan cares si n’hi ha per regalar?
Per fer-ho ens hem ajudat del vídeo de un monòleg que Andreu Buenafuente feu al seu programa. Podeu veure el vídeo pitjant aquí.
Que us vingui de gust

resum de la taula rodona a Menorca

cjib | 02 Gener, 2006 11:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Bon dia companys, com ja sabeu els dies 28 i 29 passats el CJIB i participants de les entitats que el formen hem estat a Menorca per conèixer de primera ma el programa integra’m que desenvolupa el CIME. Aquesta visita va consistir en participar a una taula rodona el dimecres a la seu del CIME a Maó i una visita explicativa, amb la tècnica encarregada del programa del CIME, el dijous a la seu del CIME a Ciutadella.
I què és INTEGRA’M (Xarxa de Voluntaris per la Llengua)?
És un programa que pretén fomentar l’ús social de la llengua catalana, amb un doble objectiu.
•  Millorar l’ús oral de les persones nouvingudes que segueixen un curs de català o han adquirit uns coneixements bàsics d’aquesta llengua, a fi d’afavorir la seva integració dins la societat menorquina.
•  Consolidar el català com a llengua d'acollida en aconseguir que els voluntaris adquireixin l’hàbit lingüístic d’adreçar-se en català a les persones d’incorporació recent a l’illa.
Dir-vos que la taula rodona fou molt interessant i es van dir coses molt interessant per part dels convidats com dels qui hi participàvem, aquí teniu alguns exemples:

-          “...la vertadera integració és la participació activa i conjunta de la sacietat, per resoldre conflictes i problemes comuns...”

-          “...el teu dret acaba on comença el de l’altre...” “...cal tenir en compte que hi ha situacions en que els drets individuals, esdevenen drets col·lectius...”

-          “...que no hi hagi ciutadans de primera i de segona...”

-          “...el tracte poc humà que reben les persones immigrades...”

-          “...les associacions haurien de ser llocs on la gent pogués participar en la vida diària, poder canalitza hàbits integradors i oferir possibilitats d’interacció...”

-          “...sense associacions no hi ha integració social...”

-          “...canviar el vocabulari usat per els mitjans de comunicació per referir-se a les persones immigrades...”

Gràcies a tots els qui hi vareu assistir, si voleu més informació podeu visitar la web del CIME on hi ha tota la informació pitjant aquí.


Informació dels nous cursos de formació de Creu Roja Joventut

cjib | 02 Gener, 2006 11:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.comESCOLA DE FORMACIÓ D’EDUCADORS DE TEMPS LLIURE PROGRAMACIÓ MALLORCA - 2006
- Cursos de Monitors/es de Temps Lliure
- Monogràfics
- Altres Cursos: de directors/es de Temps Lliure, de voluntariat...

PER SABER MÉS COSES VISITAU EL CARTELL SOBRE Informacio Cursos Escola CRJ 2006.pdf

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb