CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

Taula rodona sobre Copyright, copileft, legalitat i seguretat a Internet.

cjib | 29 Novembre, 2005 12:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des de el CJIB tenim el plaer d'anunciar-vos i convidar-vos a la taula rodona que el dijous dia 1 de desembre tindrà lloc a Calanova a les 19,45h, dins del marc de les Jornades d'informadors joves de les Illes Balears.
Tema: Copyright, copileft, legalitat i seguretat a Internet.
Convidats:
Sr. Santiago Cavanillas Catedràtic de Dret civil de la UIB.
Sr. Jaume Sureda. Professor de la UIB i responsable de la Xarxa Segura.
Sr. Gabriel Campins. Informàtic i professor.
Sra Nùria Prunès. Empresaria i membre de la xarxa infojove.
Sr.Francesc Piris. President de Bulma.
Sr. Ramón Selles. Balearweb
Moderador: Miquel Àngel Marroig, llicenciat en Pedagogia i membre de la Xarxa Infojove.

Més informació a : http://infojove.caib.es

El Consell de Joventut presenta 150 esmenes a l’avantprojecte de llei integral de joventut

cjib | 07 Novembre, 2005 18:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de  Joventut de les Illes Balears, ha prestat avui al matí prop de 150 esmenes a l’avantprojecte de llei integral de joventut, en aquest sentit  el CJIB proposa la creació de l’Observatori de la Joventut   que es dedicarà  a l’estudi, anàlisi i reflexió  al voltat del món juvenil.

Aquest Observatori durà a terme estudis, investigacions, informes, estadístiques, organitzarà jornades, seminaris, i donarà suport als consells i municipis  en l’anàlisi de las realitat juvenil al seu territori.

Joan Ferrà, president del CJIB també manifestà que s’han presentat esmenes de supressió dels articles 63 a 75, ja que  amb aquest articulat es deroga la llei de creació del CJIB  i es crea un nou model de Consell de Joventut i segons Ferrà “la regulació d’un nou model de consell de joventut  ha de ser fruit del consens de les  entitats que formen el CJIB, ha de ser l’assemblea del CJIB després  d’obrir un procés participatiu,  la que  determini quin model de consell de joventut  vol” i en aquest sentit el CJIB ha anunciat la creació d’un grup de treball  amb representants de les entitats juvenils per començar a  treballar  en l’estudi dels model de consell de joventut.

Pel que fa a l’àmbit d’aplicació hem demanat que es retiri l’exigència de15 anys de residència  a les  Illes Balears, perquè  els joves  amb residència temporal fora de les illes  per raons de formació  siguin considerats  com a joves de la comunitat autònoma de les Illes.

Així mateix també   proposem  que el text de la nova llei reculli la perspectiva  de gènere, i que per tant a  tot l’articulat es canviï l’expressió “els joves” per una altra que no sigui sexista.

També s’ha introduït la necessitat de potenciar la llengua catalana, perquè segons les dades de l’estudi sociològic fet per la conselleria de presidència i esports el 57 % del joves de les Illes no s’expressa bé  en  llengua català.

Així mateix, el CJIB ha demanat a la consellera Rosa Puig, la paralització de la tramitació d’aquest avantprojecte de llei integral de joventut  fins que s’hagin transferit les competències de joventut als consell insulars.

Jornades de debat sobre “El Botelló: causes, efectes i alternatives”

cjib | 03 Novembre, 2005 13:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Fruit de la col·laboració entre el CJIB i la Policia Local de l’ajuntament de Palma, a més de la participació d’altres entitats com la UIB, Federació d’associacions de veïns, etc, s’ha organitzat la sisena trobada del Fòrum de debat “Construïm convivència ciutadana” titulada “El Botelló: causes, efectes i alternatives”

Nosaltres vos volem convidar a la participació d’aquestes jornades que es realitzaran durant els dies 16 i 17 de novembre a la sala d’actes de la Fundació La Caixa.

Per més informació consultau el tríptic i la carta d’invitació

Taula Rodona "Joves precaris, Contractes de merda"

cjib | 03 Novembre, 2005 12:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb