CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

El CJIB, demana a Juan Gálvez, nou director general de joventut , més dedicació als joves i a les entitats juvenils que la que hi destinà el seu antecessor.

cjib | 24 Octubre, 2005 09:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des de la Comissió Permanent del CJIB, sempre hem treballat per exigir al responsable de la direcció general de joventut  millores en les condicions i recursos per a les entitats i joves de les Illes, però durant aquests dos darrers anys tot han estat excuses i esperes.

En aquest sentit Joan Ferrà manifestà que  en aquesta legislatura les  polítiques de joventut que s’han dut a terme des de la direcció general de joventut han estat nefastes: retall del pressupost de la direcció general de joventut dedicat a la participació dels joves  mentre que el de les cases regionals balears a l’exterior augmentava un 350%, retallada de les subvencions destinades a les entitats juvenils, augment dels preus de les instal·lacions juvenils, incompliment dels compromisos assumits  per Juan Manuel Gómez com el de no davallar les subvencions per  a  les entitats juvenils i garantir els espais de participació dels joves, improvisació i falta de voluntat política  en l’elaboració del Pla Jove, falta d’interlocució amb les associacions juvenils i amb el CJIB, de fet en els darrers deu mes  el CJIB només s’ha pogut reunir una vegada amb ex-director general de joventut Juan  Manuel Gómez, mentre  que aquest  en els darrers 3 mesos s’ha reunit en 5 o 6 ocasions amb els representats de les cases regionals balears a l’exterior.

Des del CJIB, consideram que el foment de les relacions amb les cases regionals balears a l’exterior mai haurien d’haver estat lligades a la direcció general de joventut i en aquest sentit la Comissió Permanent del CJIB espera que el nou DGJ sigui capaç d’activar la interlocució que no hem pogut tenir amb el Sr. Juan Manuel Gómez i li demana al nou director general de joventut  que  treballi en la potenciació i desenvolupament de les polítiques de joventut, sempre  tenint en compte  al CJIB com a  interlocutor dels joves  davant l’administració. Així mateix, li demanam, a causa de la important reestructuració d’aquesta direcció general, s’ajorni la posada en marxa de les diverses parts que conformen el Procés Jove, per tal de fer un Pla Jove, una Llei de Joventut i un traspàs de transferències als Consells Insulars d’acord amb les diferents necessitats dels joves, i amb plenes garanties d’efectivitat, participació i transparència.

VII Trobada del Triangle Jove a Eivissa

cjib | 20 Octubre, 2005 10:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquest cap de setmana passat, a Eivissa, s’ha realitzat la VII Trobada del Triangle Jove, que organitzen el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i el Consell de Joventut de les Illes Balears, el CJIB aquest any era l’amfitrió de la trobada.

Durant tot el cap de setmana els joves i representants d’entitats juvenils han treballat el següent tema: Associacionisme: Cultura i Educació per la Pau

D’aquest treball s’ha elaborat una declaració de principis que es faran arribar a totes les administracions que treballen amb els tes consells de joventut i a tota la població en general.

Més de 140 representants d’entitats juvenils de les Illes Balears , Catalunya i València debaten a Eivissa sobre la resolució de conflictes

cjib | 13 Octubre, 2005 10:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Els consells de la joventut dels tres territoris celebren de

divendres a diumenge la VII Trobada del Triangle Jove

Sota el lema Associacionisme: cultura i educació per la pau, més de 140 representants d’entitats juvenils del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV),  i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) es reuniran aquest cap de setmana en la VII Trobada del Triangle Jove, a Eivissa.

Durant tres dies, del 14 al 16 d’octubre, els participants de la VII Trobada del Triangle Jove tractaran sobre el paper de l’associacionisme en la resolució de conflictes. El Triangle Jove és des de 1999 l’espai de coordinació del CNJC, el CJIB i el CJCV, plataformes que apleguen les principals associacions juvenils i els consells de la joventut dels tres territoris.

La ponència inicial, dissabte, és a càrrec de Carles Vidal, de l’Escola de Cultura de Pau, i tot seguit hi haurà la taula rodona “Els conflictes i nosaltres: diferents maneres d’actuar”, amb la Plataforma per la llengua, Mohamed Zrug (de les joventuts del Front Polisario, les UJ Sario) i l’Associació Pa i Mel (per la plena integració dels joves en risc d’exclusió social a Sa Pobla, Mallorca). També hi haurà una dinàmica teatral interactiva i grups de treball. La Trobada del Triangle Jove acabarà diumenge amb l’aprovació d’una declaració sobre resolució de conflictes.

VII Trobada del Triangle Jove

cjib | 10 Octubre, 2005 16:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Els propers dies 14, 15 i 16 d'octubre celebrarem la VII trobada de representants d'entitats juvenils del Triangle Jove sota el lema: ASSOCIACIONISME: CULTURA I EDUCACIÓ PER LA PAU

Per més informació podeu escriure al correu electrònic: trianglejove@cjib.org

també podeu consultar el cartell i el tríptic

EL CONSELL DE JOVENTUT DEMANA AL GOVERN BALEAR QUE MILLORI EL PROGRAMA DE LLOGUER D’HABITATGES.

cjib | 10 Octubre, 2005 16:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Després de les declaracions fetes ahir per la Consellera Mabel Cabrer en el sentit que els joves s’estimem més comprar que llogar, el president del CJIB manifestà el seu desacord, en aquest sentit Ferrà digué que el que passa és que Govern de les Illes Balears ha apostat clarament per incentivar la cultura de l’accés a l’habitatge en propietat en detriment de la cultura del lloguer.

El president del CJIB explicà que si efectivament es vol garantir l’accés a un habitatge digne, sobre tot per aquells col·lectius que més dificultats tenen a l’hora d’accedir a un habitatge, s’ha de potenciar també la cultura del lloguer i que una forma de fer-ho és mitjançant el subarrendament, és a dir, el propietari d’un habitatge buit el posa a disposició de l’administració (a traves d’una societat pública) a canvi d’una renda al preu del mercat; la societat pública garantitza al propietari la renda anual, que l’habitatge es conservi en bones condicions, i les relacions amb els llogaters; aquesta societat publica posarà els habitatges a disposició del llogaters que abonaran a la societat publica una renda que no superi el 30 % dels seus ingressos. La diferència entre la renda que la societat pública paga al propietari i la que cobra del llogater l’assumiria el govern.

El Pla d’habitatge del govern de les illes que actualment està en vigor només subvenciona durant 24 mesos un 40% de la renda anual amb un màxim de 2.880 €, quan només al municipi de Palma el preu mig del lloguer es situa en els 10.500 € anuals.

El Consell de Joventut valora positivament el nou servei d’hipoteca jove

cjib | 05 Octubre, 2005 15:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El CJIB valora positivament l’anunci  del nou servei d’Hipoteca Jove fet ahir pel Govern Balear y que recull una de les  propostes  que sorgiren al 1r Congrés de Joventut,  l’establiment de mecanismes públics que complementessin  la concessió de la hipoteca.

En aquest sentit Joan Ferrà manifestà que els joves  de les Illes són dels qui més esforç econòmic  ha de fer  per  poder accedir a un habitatge, el   sou mig dels joves  de les Illes està  per  sota de la mitja estatal  i el preu de l’habitatge  és del més cars de tot l’estat només superat per Madrid i Euskadi .

Ferrà explicà   que amb aquest  nou  servei  que  presentà  el govern balear, els joves de les illes podran  accedir  a una  hipoteca  sense  aval i amb el finançament del 100% de l’import, la  qual cosa  suposa solucionar uns  dels problemes  amb que es  troben molt de joves, que  és  aconseguir  estalviar aquest 20 % que no cobreix l’hipoteca o haver  de contractar  un crèdit  personal que sempre suposa un  interès  més alt.

Des del CJIB, tot i valorar positivament aquest nou servei, recorden que  el 70 % dels contractes  dels joves  d’entre 20 i 24 anys  són temporals i que  per  tant aquesta no podran  accedir a  aquest nou servei. 

El representant del CJIB explicà  que  les  polítiques de joventut han de ser  transversals, és necessari implicar-hi tots  els sectors, així dons des  de   l’àmbit del treball és  necessari activar polítiques de joventut   per  fer  front a la precarietat laboral dels joves de les Illes
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb