CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS - CJIB

La informació més diària del CJIB, notes de premsa, articles d'opnió, activitats de les entitats, cartells, fotografies, els vostres comentaris...

invitació a l'exposició

cjib | 27 Juny, 2005 10:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

logo CJIB
El Consell de Joventut de les Illes Balears es complau de convidar-vos
a la inauguració de l'exposició "El Tsunami des de el fons..."
 
Organitzada per els VSF-Calvià i el CJIB,
que tindrà lloc el proper dimecres, dia 29 de juny, a les 20'00h
al C/ Ausías March, 3 baixos de Palma
 
aquesta, es podrà visitar fins el 29 de juliol
 
 
 
Per poder veure el cartell pitjau cartell EL TSUNAMI DES DE EL FONS.doc

Presentació Gala Orgull 2005

cjib | 22 Juny, 2005 12:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Agrupació Gai, Lesbiana, Transsexual i Bisexual de les Illes Balears 

 
Ben Amics presenta la semana del orgullo gay en Mallorca:
Día 24 de junio a las 23:00 Ben Amics & Pacha presentan la GALA ORGULLO GAY 2005, gala organizada por la empresa promotora de fiestas DEEP ISLAND, con la colaboración de la plataforma que lucha por la prevención del VIH Taula per la Sida y con el apoyo de la Federación de Gays Lesbianas Transexuales y Bisexuales (FELGT). En esta gala, presentada por Vivian Caoba, tendrá lugar la 11ª edición de los premios Dimoni i Siurell Rosa (Adjuntamos documentos), además este año se entregarán Siurells Honoríficos a expresidentes de Ben Amics en reconocimiento de su labor desempeñada en pro del colectivo lesbiano, gay, transexual y bisexual. También como novedad se entregará una mención  especial de carácter positivo. Después la discoteca Pacha ofrecerá un cóctel y una gran fiesta con deelays como Ángel Rivas
El día 28 de junio en conmemoración del día de l orgullo gay en el centro cultural del la Calatrava inauguramos, a las 20:00h, la exposición fotográfica : PALMA AMB LA DIVERSITAT. El objetivo de dicha exposición es el de mostrar la diversidad y pluralidad del colectivo LGTB.
El día 29 de junio realizamos en la Casa de Cultura un videoforum sobre Transexualidad, y emitimos la película Mi vida en Rosa.

El CJIB demana al Govern que iguali les tarifes de l’alberg de Formentera a la resta d’albergs

cjib | 17 Juny, 2005 11:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de Joventut de les Illes Balears es mostra preocupat per la pujada de preus de l’Alberg Juvenil de Formentera . En aquest sentit, el  CJIB ha demanat  al  Director  General de Joventut, president del Consorci Turisme Jove, que equipari  els  preus de l’alberg de Formentera  a la resta d’albergs de les Illes Balears.

 (Segueix)

El CJIB dona suport a la creació d’un Consell de Dones a les Illes Balears.

cjib | 17 Juny, 2005 11:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

El Consell de Joventut de les Illes Balears mostra  el seu suport a la plataforma  per  a la Igualtat  per  exigir  la  creació d’un Consell de Dones.

Des del CJIB valoram molt positivament la  iniciativa de la Plataforma per a la   Igualtat  d’impulsar la creació d’un Consell de Dones com a  plataforma  d’associacions que  treballen en dones  i lamentam que  aquesta  proposta  hagi estat rebutjada  al  Parlament de les Illes Balears.

 (Segueix)

ENTREVISTA A JOAN FERRÀ, PRESIDENT DEL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS

cjib | 13 Juny, 2005 15:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Joan Ferrà té 23 anys i és, des de l'any passat, president del Consell de Joventut de les Illes Balears. També és president de l'Associació Juvenil Centre d'Esplai la Cadernera d'Esporles i Secretari del Consell de Joventut d'Espanya. En aquesta entrevista analitza el paper del CJIB i explica els projectes de futur que aquest organisme té previst tirar endavant.


Que és el Consell de Joventut de les Illes Balears?

El Consell de Joventut de les Illes Balears és una entitat de dret públic que té com a principals objectius ser la veu dels joves associats de cara a l’administració i promoure la participació dels joves de les Illes Balears. El CJIB està format per 25 associacions juvenils de totes les Illes, des d’entitats polítiques, sindicals, culturals, socials, d’educació en el temps lliure, etc., el que obri un ampli ventall d’àrees de treball.

Quina relació teniu amb els Consells de Joventut de la resta dels Països Catalans?

Ara fa set anys, el CJIB va signar un protocol de col·laboració amb el Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, l’anomenat Triangle Jove. El Triangle significava establir els nexes d’unió entre tres Consells de Joventut que comparteixen llengua i cultura entre d’altres coses i, per tant, uns objectius comuns a treballar. Fruit d’aquest conveni han sorgit les trobades d’Entitats del Triangle Jove i els Aplecs del Consells Locals, que es realitzen cada any a diferents indrets dels territoris dels tres Consells. També hem editat una sèrie de publicacions dirigides a donar eines de treball al moviment associatiu.

Quines activitats teniu en marxa enguany?

Aquest any el CJIB organitza la trobada d’entitats del Triangle Jove, que es realitzarà a Eivissa el mes d’octubre. Esperam que aquesta trobada sigui un impuls per al moviment associatiu d’aquesta illa. Per altra banda estam treballant per organitzar una trobada a Mallorca enfocada a la cultura popular entre els joves i un altra trobada a Menorca per revisar els documents de base del Consell. Per sobre de tot això aquest any el Consell celebra el 20è aniversari, el qual ha de servir per obrir un procés de reflexió però també per celebrar-ho, així, organitzarem un acte commemoratiu durant la propera tardor.

Us heu posicionat en moltes ocasions a favor de la llengua catalana, la qual cosa us ha fet entrar en conflicte amb el Govern Balear. Pensau que entre els joves el grau de consciència lingüística és més gran que entre les generacions adultes?

Aquesta visió és molt relativa. Avui en dia els joves tenim accés a una educació que inclou l’ensenyament del català, però així i tot aquesta educació encara esdevé insuficient, ja que no es converteix en un instrument d’ús social. Aquest fet fa que ens trobem amb una major conscienciació en el fet d’acceptació de les dues llengües, però no ens du cap a un procés de normalització. Així i tot, activitats com l’Acampallengua, on es troben molts de col·lectius de castellanoparlants, fan una molt bona feina a favor de la llengua.

Un motiu de queixa del Consell de la Joventut ha estat la Llei de Subvencions de les Illes Balears, que imposa uns requisits impossibles per al cobrament de subvencions per part d’entitats sense ànim de lucre. Ens podries explicar en que consisteixen aquests requisits?.

El principal problema de la llei de subvencions és que ha estat elaborada des d’un punt de vista estrictament administratiu, i en cap cas s’ha tingut en compte els agents afectats. L’actual llei de subvencions obliga a les entitats a justificar el 100% del projecte presentat per demanar la subvenció i tots sabem que quan presentam un projecte molts de cops l’hem d’ajustar posteriorment al pressupost que podem obtenir per executar-ho. Amb aquesta llei ens veiem obligats a justificar el total del projecte que vam presentar, i això suposa molts de problemes a les entitats que tenen recursos limitats, de fet, moltes entitats ja estan patint les conseqüències d’aquestes condicions.

Heu fet una campanya a favor del dret a l’habitatge, que és un dels principals problemes de la nostra societat i que afecta especialment els més joves.

El Consell de Joventut es troba permanentment treballant el tema de l’habitatge, ja que, actualment, és el major problema que tenen els joves en el seu procés d’emancipació, lligat molt fortament a la precarietat laboral dels joves de les Illes. Avui en dia un jove de les Illes ha de destinar més d’un 70% del seu sou a l’habitatge, quan el que es recomana és un 30%. La limitació i el mal ús del sòl de les Illes i l’especulació urbanística s’agreugen cada dia més, el que fa que veiem la solució cada dia més lluny. D’aquí endavant hauríem d’estudiar noves formes de gestió urbanística basada en un marc social i no econòmic.

Guia de cursos de la xarxa d'universitats Joan Lluís Vives

cjib | 13 Juny, 2005 11:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

A la web www.estiu.info hi trobareu la Guia de cursos d'estiu de la Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives. Aquest any inclou informació sobre 788 cursos d'estiu que es realitzen en 69 localitats diferents de l'àmbit lingüístic català.

Aquesta oferta s'adreça a tot l'estudiant de primer i segon cicle de les universitats de la Xarxa, així com a qualsevol persona interessada a ampliar els seus coneixements en qualsevol camp del saber. En la versió electrònica hi trobareu tota la informació ampliada i detallada dels cursos, a la web, a més, hi podreu realitzar la matriculació electrònica en un gran nombre de cursos.

També dir-vos que el portal www.llengua.info posa a l'abast de tothom els serveis lingüístics de les vint universitats de la xarxa IJLV.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb